Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 20 липня 2023, 17:31
3654
2

Конфлікт у чоловічій волейбольній збірній залагоджено

Команда Угіса Крастіньша виступить на Кубку претендентів у найсильнішому складі

| Оновлено 20 липня 2023, 17:31
3654
2
Конфлікт у чоловічій волейбольній збірній залагоджено
ФВУ. Михайло Мельник і Олег Плотницький

Федерація волейболу України опублікувала офіційну заяву, в якій повідомляє, що конфлікт у національній команді вдалося залагодити. Нагадаємо, що ряд гравців збірної виступили із заявою, що через розбіжності із Федерацією волейболу команда виступить на найближчих турнірах в не основному складі.

Після цього, як повідомляв Sport.ua, із команди було відраховано зв’язуючого Віталія Щиткова.

«Національна збірна України з волейболу проведе найближчі поєдинки основним складом. Всі розбіжності між гравцями та Федерацією були оперативно вирішені.

Основною причиною виникнення конфліктної ситуації, яка набула розголосу в ЗМІ та соцмережах, були організаційні, а не фінансові аспекти.

Гравці збірної ніколи не отримували заробітної плати чи преміальних від Федерації за свою участь у міжнародних змаганнях та навчально-тренувальних зборах. А єдиною фінансовою винагородою для збірної були призові від Європейської конфедерації волейболу за участь в турнірі European Golden League. Всі ці призові, за виключенням коштів, що виділялися для сплати внесків у змаганнях, розподілялися між спортсменами, тренерами та персоналом команди.

ФВУ визнає, що головною причиною виникнення незадоволеності в збірній стали організаційні недопрацювання. За результатами обговорення Федерація прийняла рішення опрацювати план дій, спрямований на вирішення технічних питань, які забезпечать системну підготовку національної збірної до міжнародних змагань. Першим етапом цих заходів стане розробка та впровадження нової системи менеджменту для збірної. Виконання цього завдання візьме на себе генеральний спонсор національної команди – мережа торговельних центрів Епіцентр.

Всі без виключення гравці збірної є патріотами України. Кожен з них з гордістю вдягає синьо-жовту форму та з честю представляє країну на міжнародній арені. Спільно нам вдалося вирішити всі гострі питання, тож вже найближчі матчі національна команда проведе основним складом і з найвищим рівнем мотивації. Впевнені, що в цей надскладний для країни час навколо ідеї зміцнення позицій українського волейболу мають об’єднатися не тільки спортсмени, тренери та функціонери, але й вболівальники та журналісти.

Варто зауважити, що відрахування із лав збірної гравця Віталія Щиткова відбулося за рішенням головного тренера команди Уґіса Крастіньша.

Нагадаємо, найближчі офіційні поєдинки збірна України з волейболу проведе вже наприкінці липня в рамках турніру претендентів на вихід до Ліги націй. Після цього національна команда розпочне підготовку до ігор чемпіонату Європи та олімпійської кваліфікації», – йдеться у заяві.

Матчі Кубка претендентів у Катарі відбудуться 27-30 липня. В 1/4 фіналу збірна України зіграє зі збірною Китаю.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михайло Дончик
Якщо я правильно усе прочитав і зрозумів , то в цьому " оптимальному складі" таки буде відсутній відрахований гол. тренером Віталій Щитков...
Александр
А почему же депутаты получают больше фронтовиков .гребут миллионы и ниодного кроме костенко нет на фронте .А что волейболисты хуже предвтелей и воров из слуг народа или из опзж