Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 19 липня 2023, 09:07
21614
27

Бунт у збірній з волейболу: Крастіньш відрахував Щиткова

Sport.ua з власних джерел отримав інформацію про розвиток конфлікту в чоловічій збірній з волейболу

| Оновлено 19 липня 2023, 09:07
21614
27
Бунт у збірній з волейболу: Крастіньш відрахував Щиткова
Фото CEV.eu. Віталій Щитков

За інформацією з надійних джерел, конфліктну ситуацію між гравцями чоловічої збірної України з волейболу, керівництвом Національної федерації і спонсорами команди вдалося втихомирити. На Кубок претендентів до Катару збірна України поїде на 90% тим складом, яким була представлена в матчах Золотої Євроліги. Не буде в заявці лише зв’язуючого Віталія Щиткова, якого тренер Уґіс Крастіньш викреслив з обойми і запросив замість нього Сергія Євстратова, який у це міжсезоння перейшов з «Епіцентру-Подолян» у «Прометей».

Нагадаємо, що минулої суботи більшість гравців збірної України виставили у власних соцмережах повідомлення однакового змісту і з картинкою, на якій запорозькі козаки пишуть листа турецькому султанові. Там волейболісти, назвавши себе Gold Generation, повідомили, що через непорозуміння з Федерацією волейболу України не братимуть участі в наступних турнірах.

Деталей конфлікту жодна зі сторін не розголошує. Коментувати ситуації «на диктофон» ні представники команди, ні керівництво ФВУ не поспішають. Хоча з відповідними проханнями Sport.ua і колеги з інших ЗМІ зверталися.

За нашою інформацією, до конфлікту призвело кілька чинників. Головно – матеріальний: призові в розмірі 100 тисяч євро (з вирахуванням податків згідно з податковим законодавством Євросоюзу) за друге місце в Золотій Євролізі ще не надійшли, не виплатили поки преміальних спонсори. Крім того, гравці і тренерський штаб були невдоволені місцем проведення зборів. Компанія «Епіцентр», яка опікується командою, вирішила провести збір у Варшаві, тоді як Крастіньш, а з ним і волейболісти наполягали на Ризі. Варшава була обрана найперше з тих міркувань, що звідти, на відміну від Риги, є прямий авіарейс до Катару і відповідно можна зекономити кошти.

Така поведінка волейболістів викликала шквал негативних емоцій вболівальників у соцмережах. Головний лейтмотив коментарів: конфліктні ситуації в той час, поки в країні війна, гріх вирішувати в ультимативній формі. Торгуючись при цьому національними інтересами. А виступи національних команд підпадають під таке формулювання.

Врешті, після численних перемовин і засідання президії Федерації волейболу України компромісу начебто досягти вдалося. Збірна України таки поїде на Кубок претендентів, на якому розігруватиметься путівка в Лігу націй-2024, в бойовому складі. Чому єдиним відрахованим став Віталій Щитков, наразі невідомо. Але натяк на те, хто був ініціатором конфлікту, доволі прозорий.

Щитков – чинний чемпіон України у складі «Прометея». Після початку російсько-української війни він двічі їздив виступати в чемпіонаті країни-агресора: у 2014/2015-му – за «Динамо» з ленінградської області; в 2018/2019-му – за «Тюмень». Під час виступів за «Серце Поділля» з Вінниці і «Житичі-Полісся» з Житомира Віталій, за нашою інформацією, був ініціатором конфліктних ситуацій всередині колективу.

Матчі Кубка претендентів у Катарі відбудуться 27-30 липня. В 1/4 фіналу збірна України зіграє зі збірною Китаю.

Оцініть матеріал
(137)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд
Футбол | 27 квітня 2024, 17:45 2
Лас-Пальмас – Жирона – 0:2. Як Довбик забив 19-й гол у Ла Лізі. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу 33-го туру Ла Ліги

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Я так зрозумів, що федерація захотіла кинути гравців, не виплативши їм кошти з того, що вони заробили, і з того, що було обіцяне. Тобто криси з федерації захотіли собі роздерибанити бабки, і думали, що гравці під час війни проковтнуть. Тепер суспільство налаштоване проти гравців, а федерація просто розкраде бабки і все... Тут напевно не так питання грошей для гравців, як питання принципу... Тому хаяти їх за грошолюбство, скоріш за все не варто, ну я так бачу цю ситуацію.
П.с. якщо ви гравців в окопи посилаєте, то і функціонерів не забудьте, чи корумпований функціонер - то святе?
Gareth Bryne
При чому тут окопи та патріотизм? Загально відомо, що значна частина
наших спортивних федерацій знатні баблорізи, постійно намагаються урвати
шматок від держави, спонсорів та гравців. Якщо домовились заплатити
гравцям - платіть те, про що домовились, а не суньте руку в чужу кишеню!
ALKOSruLKA
...в окопах би так не торгувались
Cruyff
Одразу відчувається їх бажання боротись на майбутніх турнірах. 
Выталкиватель парашутистов
И  снова финансовый вопрос... И снова спонсоры кинули игроков на бабки, и не только спонсоры но и родная федерация (функционеры тоже хотят кусок с премиального пирога). В такой ситуации я бы не хаял только игроков, на фоне многомиллионных взяток наших чиновников, тотального воровства всего, что не закрыто в подвалах Цетрального банка, их требования выглядят даже не смешно...
valerafan1
Таке враження що більшості коментаторів потрібні тільки гроші. І тих, хто пише про патріотизм, мінусують. Криси ви позорні. Коли ви наїстеся? За збірну повинні їхати і грати. І тут обговорення не доречно.
serhiy
Як доходить діло до грошей то патріотизм десь зникає.  Добре, що якось договорилися.Але дуже неприємно.Хоча чого дивуватися-половина гравців за рашку виступала (.
І їхнє "Слава Україні" в повідомленнях виглядає гидко.Не прикривайтеся патріотизмом!
Михайло Дончик
Саме , гидке в цій ситуації , що хлопці-гравці збірної України !!! зганьбили себе своїм демаршем , маючи наміір не грати  за збірну.....Як би питання  фінансів , було б на рівні клубів , то я ще б зрозумів їх...не виконання контрактів  тощо... А тут на кону виступ за збірну УКРАЇНИ !!!!  Це все одно , як воїни ЗСУ відмовляться воювати за свою країну...Думаю від цього скандалу програють усі : федерація волейболу, сама збірна  та її гравці і ми вболівальники... Вже в нас не таке ставлення буде до складу цієї збірної...Може вони і менш винні в цій ситуації на відміну від чиновників з федерації , але ж правильно тут писали в коментах...Є юридичні і правові норми вирішення цього конфлікту. Якщо з боку федерації волейболу були зловживання  та махінації, потрібно було усім складом збірної ,на чолі з капітаном Плотницьким, написати офіційний лист чи звернення  , надати йому широкого розголосу та направити цей лист в компетентні органи для розслідування , а не постити без усяких там натяків "...однотипні картинки , як козаки пишуть листа турецькому султану.." .Втрата Щиткова - це велика втрата для цього складу збірної . Він сильний гравець , та  двигун команди ... Гадаю , від цього скандалу , ця команда втратить свій бойовий дух і ми вже не побачимо той бойовий настрій  та жагу до перемог від цієї команди , що вона перед цим демонструвала на етапах Золотої Ліги...і на турнірі в Катарі ми вже  побачимо зовсім іншу збірну України по волейболу , хоча й з упізнаваними гравцями...Хотів би я помилятися...
Cartman
Пора забирать на войну всех спортсменов а не только уровня районных соревнований 
Міша Слободян
Які тут всі правильні сидять. Ви знаєте всю ситуацію з середини, що так зразу накинулись на гравців? Так може була якась домовленість між федерацією і гравцями про розмір премій, і вона не виконується!Люди в федерації тож хочуть заробити,чи як😂,але щось пішло не по їхньому плану
Cruyff
Питання до "обурених", типу в країні війна, а вони такі сякі ...
З чого ви вирішили, що якщо, на вашу думку, хтось має більше грошей, або більше заробляє, то мав би деколи (а може і завжди, чого б ні) робити щось безкоштовно?
Думаю хлопці зі своїми преміями розберіться, крім того, ніхто ж не знає деталей.
Інший варіант, якщо б, приміром, їм сказали - пропозиція безкоштовно зіграти за збірну, грошей нема, а представити країну треба - думаю такі знайшлися б. 
Але якщо обіцяне не виплачуєтсья - логічно, що виникають питання. 
Ба більше, якщо федерація бабки пилить а команду на збори засилає в різні дупи (бо ж типу економія) і хтось з команди в курсі цієї кухні - знову ж, виникають питання. 
Eugenii Skrypka
Вы стадо! Ещё никто не сказал про конкретную причину, недосайт назвал лишь условную причину, а вы раскудахкались
valerafan1
Так поводити себе, а тим більше під час війни, не можна. На місці федерації я б відсторонив від збірної ВСИХ заколотників. Якщо серед них був і Олег Плотницький, то відсторонив би і його. Хай на турніри поїде збірна гравців-патріотів, які душою і тілом стоять не за гроші, а за Україну, за тих хлопців, які на передовій, за нас, вболівальників. Хай програють, але вони залишуться героями. Саме цікаве, що збірна бунтарів по великому рахунку ні на що не претендує. В призах не Евро не будуть, на Олімпіаду в Париж не попадуть. Тому яка різниця бути 6-8 чи 13-14? А себе ви, волейболісти, зганьбили.
ди л
позор какой то((
Одним бабло а другим подяка