Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 липня 2023, 16:58
1586
2

Хосе СОСА: «Роль капітана Металіста навчила мене бути більш відповідальним»

Аргентинець – про період виступів в Україні

| Оновлено 17 липня 2023, 16:58
1586
2
Хосе СОСА: «Роль капітана Металіста навчила мене бути більш відповідальним»
ФК Металіст Харків. Хосе Соса

Колишній півзахисник харківського «Металіста» Хосе Соса вдався до спогадів про період кар'єри, який був пов'язаний з українським клубом, команду якого очолював Мирон Маркевич. Тоді нині 38-річний аргентинець якийсь час навіть був капітаном команди.

«Завжди з теплом [про Мирона Маркевича] згадую. Він був великою фігурою для того «Металіста». Йому вдалося об'єднати легіонерів і українців. Це були гравці з Південної Америки та Європи. Для мене була велика честь грати під його керівництвом, тому хотілося б із ним зустрітися знову та згадати класні моменти, коли ми грали в УПЛ і Європі.

Я був у команді недовго і мені дали капітанську пов'язку. Це було не звично. Однак роль капітана навчила мене бути ще більш відповідальним. Хоча той «Металіст» і так мав багато лідерів – Едмар, Клейтон. Для мене було честю бути капітаном «Металіста» в той час.

Тоді український чемпіонат переживав підйом. Там грало багато аргентинських і бразильських футболістів, рівень конкуренції був високим. Це ті рішення й моменти, які гравець має аналізувати. Тоді подумав, що це був найкращий варіант, враховуючи мій вік. І не помилився, провів два чудових сезони, зміг скористатися шансом, перейшов до мадридського «Атлетіко». Завдяки сильним виступам за «Металіст», я фактично поїхав на чемпіонат світу», - згадав Соса.

Кольори харківського «Металіста» Хосе Соса захищав із 2011 по 2015 рік. Далі він грав за мадридський «Атлетіко», «Бешикташ», «Мілан», «Трабзонспор» і «Фенербахче». Зараз аргентинець грає на батьківщині за «Естудіантес».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olgierd
Сильнейший легионер за всю историю УПЛ.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил