Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
411
0

Варберг – АІК. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Швеції

Поєдинок відбудеться 17 липня о 20:00 за Києвом

Варберг – АІК. Прогноз та анонс на матч чемпіонату Швеції
Getty Images/Global Images Ukraine

17 липня на «Паксбергваллен» пройде матч 15-го туру чемпіонату Швеції, в якому «Варберг» зустрінеться з АІКом. Старт поєдинку заплановано на 19:00 за європейським часом.

Варберг

Клуб майже повне перше століття своєї історії, від заснування 1925-го та до 2019-го включно, провів за межами вищого дивізіону Швеції. 2010-го вони все ще бовталися в Дивізіоні 2 - на 4-му, відверто напіваматорському рівні національного футболу. Тільки взявши нарешті 2-е місце у Супереттан, у 2020-му команді таки дебютувала у місцевій еліті. І могла залишити Аллсвенскан за підсумками минулого розіграшу, закінчивши на 14 позиції. Але у плей-оф за виліт тоді зелені виявилися успішними. Зараз виходить ще гірше - на даний момент це найслабший колектив у всій лізі, з жалюгідними 8-ма очками після 14 матчів. Втім, минулого туру вийшло нарешті виграти, з сусідом за таблицею, Гетеборгом. Більше того, ці виїзні 2:1 дозволили і за очками з опонентом зрівнятись.

АІК

Команда за інерцією сприймається як місцевий гранд. У представника Стокгольма 12 чемпіонських титулів, 8 кубків та досвід виступів на груповому етапі на євроарені. Втім, за рік до віце-чемпіонства 2021-го місця було найскромніше 9-те місце. А минулий розіграш Gnaget закінчили на 5 позиції. Зараз виходить ще гірше, і амбітний клуб ризикує поринути всерйоз у боротьбу за виживання. Довгий час квітневі 2:0 із Хаммарбю залишалися єдиною перемогою в активі колективу в нинішній Аллсвенскан. Але липень почався з того, що цей рахунок повторився на полі новачка Броммапойкарни. Щоправда, після цього АІК удома безвільно програв Хеккену, і йде на 14-й позиції. Зібрано лише 10 очок, лише на 2 більше, ніж у пари головних андердогів.

Статистика особистих зустрічей

Торік клуби обмінялися домашніми перемогами у рамках чемпіонату Швеції. У березні сторони знову зіграли у кубку, і АІК вдома розгромив суперника 3:0.

Прогноз

Букмекерські контори вважають фаворитом гостей із Стокгольма. Але в парі важливий фактор стадіону, і ризикнемо припустити, що Варберг не програє (коефіцієнт - 1,98).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ПЕРВАК: «Почали придивлятися до своїх потенційних суперників із УПЛ»
Футбол | 03 травня 2024, 22:35 0
ПЕРВАК: «Почали придивлятися до своїх потенційних суперників із УПЛ»

Тренер «Лівого берега» розповів про майбутні матчі за путівку до УПЛ

Валерій БОНДАР: «Вже й до церкви ходжу – нічого не допомагає»
Футбол | 03 травня 2024, 21:19 7
Валерій БОНДАР: «Вже й до церкви ходжу – нічого не допомагає»

Захисник «Шахтаря» ніяк не може забити гол в офіційних матчах сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.