Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 липня 2023, 13:19
13663
28

Дніпро-1: активна та агресивна українізація

Оглядач Sport.ua вражений ефективною трансферною кампанією дніпрян

| Оновлено 25 липня 2023, 13:19
13663
28
Дніпро-1: активна та агресивна українізація
СК Дніпро-1

«Дніпро-1», який чудово провів першу половину минулого сезону (команда Олександра Кучера пішла на зимові канікули одноосібним лідером УПЛ), другу половину провалив. І цієї весни боровся не стільки за чемпіонство із «Шахтарем», скільки за друге місце із «Зорею».

Причина такого відвертого «просідання» команди з Дніпра очевидна: занадто коротка лава. І Кучер, і багато інших фахівців уже наприкінці минулого сезону неодноразово зазначали, що для того, щоб на рівних змагатися з «Шахтарем», «Дніпру-1» потрібна відповідна глибина складу. А для цього команді вже найближче трансферне вікно знадобиться «вливання» свіжої крові.

Відразу після закінчення сезону 2022/2023 дніпряни від слів перейшли до справи: віце-чемпіони країни поряд із новачками УПЛ – «Поліссям» та ЛНЗ – стали найактивнішим трансферним гравцем.

Однак, перш ніж підписувати нових виконавців, «Дніпро-1» вирішив позбутися «баласту». У попереднє трансферне вікно дніпряни напідписували одразу кількох новачків із Латинської Америки, але фактично ніхто з тієї компанії щедрих авансів не виправдав. Тому Матарріта, Хайнер, Пеглоу та Гомес залишили команду.

Разом із ними на вільні хліби подалися Рибак, Танковський та Лучкевич.

Після того, як «авгієві стайні» були розчищені, настала черга вхідних трансферів. Дуже активна черга, до речі.

***

Власне, у цьому випадку немає нічого дивного. Швидше, навіть навпаки: все закономірно. Команда, що ставить перед собою амбітні цілі, повинна ці цілі підкріплювати не тільки на папері. Тим більше, що цій команді незабаром стартувати у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Але є (точніше, було) одне «але». Відразу після закінчення минулого чемпіонату у ЗМІ активно мусувалися чутки про те, що Коломойський ультимативно наголосив Кучеру та Красникову, що в новому сезоні їм доведеться затягнути паски. Мовляв, настає період економії.

Такий стан речей теж можна вважати таким, що вписується в рамки здорового глузду. Подейкували, що негласний фінансовий донор дніпрян дуже засмутився через те, що «Дніпро-1» не зміг стати чемпіоном. І на такій ось похмурій хвилі і вирішив урізати грошове утримання клубу.

Відмова від послуг Пеглоу та компанії ідеально вписувалася у вищевикладену теорію економії. Але слідом за вихідними трансферами «Дніпра-1» пішли вхідні, які докорінно спростовують «скнарність» Ігоря Валерійовича.

На даний момент, якщо вірити неофіційній інформації, дніпровський клуб встиг витратити на новачків понад мільйон доларів. Якщо зважити на нинішні реалії, і що всі новобранці – з українським паспортом, сума виходить цілком пристойна.

СК Дніпро-1. Дніпряни зберегли найкращого бомбардира чемпіонату – Артема Довбика

Але перед тим, як ознайомитися з дніпровськими новачками, слід обов'язково згадати про те, що два безперечно найкращі гравці команди минулого сезону – Піхальонок та Довбик – залишилися. І це безперечне досягнення керівництва клубу.

На Артема, якщо вірити усіляким інсайдерам, був серйозний інтерес серйозних європейських клубів. Але забивний форвард вирішив залишитись. Вирішив залишитись і дніпровський плеймейкер. Отже, головний каркас команди – у наявності. І на нього можна «нанизувати» інші елементи.

***

Одним із перших новобранців команди Кучера цього літа став уже колишній універсальний захисник «Минаю» Горін. До своєї нової команди Олег приєднався у статусі вільного агента.

А ось правофланговий оборонець «Олександрії» Денис Мірошниченко обійшовся дніпрянам у 250 тисяч доларів.

СК Дніпро-1. Денис Мірошниченко

За колишнього голкіпера «Карпат» та «Десни» Романа Мисака, останнім клубом якого був вірменський «Алашкерт», український віце-чемпіон також не платив. Він, якщо вірити неофіційній інформації, у клуб із Дніпра прийшов вільним агентом.

Безперечним трансферним успіхом дніпрян слід вважати прихід у команду лівого захисника «Ворскли» Кравця. Василь провів чудовий минулий сезон у полтавській команді. Якщо вірити чуткам, ним активно цікавився «Шахтар». Але футболіст вважав за краще перейти до «Дніпра-1».

Наступний на вхід – правий вінгер Максим Третьяков. За екс-півзахисника «Олександрії» дніпряни заплатили 400 тисяч євро.

Ну і нарешті – вишенька на торті: прихід у команду Волинця. Після відходу Рибака, скорочення зарплати Валефа через його постійні привози, «пост номер один» у дніпровській команді залишався вакантним. Навряд чи 31-річного Мисака брали головним кіпером. Скоріше на допомогу.

На допомогу вже колишньому вартовому воріт «Колоса» Євгену Волинцю. Якщо вірити «добре поінформованим» джерелам, за цей трансфер клуб із Ковалівки отримав від клубу із Дніпра 400 тисяч євро. А сам Євген отримав перший номер на новому робочому місці.

На цьому поки що все. Але, напевно, ключове слово зараз – «поки що». Бо дніпряни дуже хочуть підписати в пару для Довбика хорошого форварда. Вони пропонували мільйон євро «Ворсклі» за Сефері, але полтавці не здригнулися.

Але навіть якщо дніпрянам і не вдасться більше цьогорічного міжсезоння придбати футболістів під основу, все одно їхню трансферну політику можна вважати успішною. Волинець, Мірошниченко, Кравець та Третьяков – реальні кандидати в основу. Ці гравці станом на зараз можуть підсилити практично будь-який вітчизняний колектив.

СК Дніпро-1. Василь Кравец

Привертає увагу і зміна трансферних пріоритетів «Дніпра-1». Якщо зовсім недавно – цієї зими – крен був явно спрямований на південноамериканський ринок, то зараз – на український. Напевно, у зв'язку з цим дніпряни вирішили йти успішним шляхом «Шахтаря», який звільнився від легіонерів і зробив ставку на українців.

Сваток, Сарапій, Адамюк, Піхальонок, Гуцуляк, Довбик, Волинець, Третьяков, Кравець, Мірошниченко – виходить дуже солідна банда. І якщо Кучер зможе підібрати до цієї банди потрібні слова та ключі, «Дніпро-1» і в новому сезоні буде реальним претендентом на чемпіонство.

Ось так може виглядати склад «Дніпра-1» виключно із українців:

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Антонов
Ну таке собі, для УПЛ непоганий склад. А от в еврокубках, на жаль, будуть величезні проблеми. Хоч би відібрались в плей-офф бодай Ліги конференцій.
Robert Monroe
Якось дивно говорити про тих, хто залишився, коли до закриття трансферного вікна ще півтора місяці. І Піхальонок, і Довбик ще можуть піти.
odiniznashih
Как только кто то предложит хорошую цену, Довбика продадут.
Хотя вряд ли он покажет что тов приличной команде.
UKRO
Вітіньйо ще підписали (це якщо офіційно) Але, оглядач спорт уа цього не знає. Як можна писати матеріал не перевіривши інформацію?
Ігор Бойко
Центрального захисника не вистачає, Сарапій і Сваток не вражають надійністю. І нападника в  конкуренти Довбику, щоб не розслаблявся.
Троянец
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ALKOSruLKA
при всій повазі до новачків, на фоні старту в ЛЧ - якось дуже слабувато...
OleksandrFCDD
Після завершення попереднього ЧУ у трансферну кампанію знову повернувся Русол. Згадайте зважені трансфери до появи КіК, і Ви все зрозумієте. Це не означає, що Краснікова відсунули від трансферів, але те що, це робота Русола, видно неозброєним оком.
Gargantua
очень правильная стратегия брать игроков, уже проверенных в УПЛ
одна из главных селекционных ошибок Суркиса, что он из УПЛ никого за деньги не брал.
исключением стал Кабаев, но это глупейший трансфер потому, что Кабаев даже в Заре не был основным и ведущим.
А надо брать лидеров из команд УПЛ, если они могут еще расти. Как Бавария.
romanchik.8409
Агресивна 😂😂😂Пізд...ць,купили бомжів за 10 копійок 
BallsToTheWall
И это на фоне  полнейшей интернационализации ведущих клубов Европы?   Дай Бог теперь хотя бы 4-е место в УПЛ.  
  Представляю себе украинизированный  БК Прометей в любом турнире.)