Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 16 липня 2023, 22:36
16934
26

Гра престолів! Алькарас у супербитві скинув Джоковича з трона Вімблдона

Іспанський тенісист здолав серба у п'яти сетах

| Оновлено 16 липня 2023, 22:36
16934
26
Гра престолів! Алькарас у супербитві скинув Джоковича з трона Вімблдона
Getty Images/Global Images Ukraine. Карлос Алькарас

20-річний іспанський тенісист Карлос Алькарас (АТР 1) виграв титул на Вімблдоні-2023!

У фіналі трав'яного мейджора іспанець у п'яти сетах обіграв другу ракетку світу та 23-разового переможця турнірів Grand Slam Новака Джоковича (Сербія).

Вімблдон-2023. Фінал

Карлос Алькарас (Іспанія) [1] – Новак Джокович (Сербія) [2] – 1:6, 7:6 (8:6), 6:1, 3:6, 6:4

Алькарас провалив старт матчу. У перших двох геймах була рівна боротьба, але швидше та якісніше у гру увійшов Новак. Іспанець нічого не зміг протиставити сербу у першій партії. Підсумок – поразка 1:6.

Другий сет почався приблизно так само, як і перший – у рівній боротьбі, але першим брейк зробив Карлос. Щоправда, Ноле одразу перервав подачу іспанця. У 4-му геймі Карлос мав шанс знову зробити брейк (рахунок був 30:0, 40:30), але зробити цього не вийшло. Тенісисти дійшли до тай-брейку, на якому сильнішим виявився Карлос. Цікаво, що до цього матчу Новак виграв 15 тай-брейків поспіль.

У третьому сеті Карлос з самого початку здавався свіжим (все-таки різниця у віці велика). Вже в першому геймі Карлос взяв подачу серба, а в 4-му врятував 2 брейк-пойнти і повів 3:1. П'ятий гейм другого сету можна назвати геймом року, або щонайменше турніру. Тенісисти (на траві!) грали 26 хвилин на подачі Ноле, було 13 deuce, Новак встиг посваритися із суддею, Карлос – полаятися на корт. У підсумку з 7-го брейк-пойнта Карлітос таки зробив брейк, а потім закрив за собою партію з рахунком 6:1.

Після третьої партії Ноле взяв туалетну перерву і пішов з корту майже на 7 хвилин. Це, певно, трохи допомогло Новаку відновити сили. Перші чотири гейми пройшли дуже напружено й у боротьбі. Потім Ноле відкрив другий подих і просто розібрав Карлоса, у якого нічого не виходило. Підсумок – 6:3 на користь Новака.

Здавалося, що Ноле знову увімкне свій режим термінатора і переверне гру. Однак Карлітос – перший номер рейтингу АТР, нехай йому лише 20, але досвіду вже дуже багато. А фізично перевага була повністю на боці іспанця. У перших двох геймах тенісисти врятували по одному брейк-пойнту, а потім Карлітос зробив брейк. До завершення поєдинку Чарлі та Ноле видали ще кілька неймовірних пойнтів, але брейків більше глядачі не побачили. Підсумок п'ятого сету – 6:4 на користь Алькараса. Карлітос – чемпіон Вімблдона!

Це була третя зустріч тенісистів. Карлітос виграв 2-й поєдинок.

Алькарас вдруге у кар'єрі виграв турнір серії Grand Slam. У 2022 році він став переможцем Відкритого чемпіонату США.

Для Джоковича це був 35-й фінал турнірів Grand Slam. На його рахунку 7 титулів на Вімблдоні. Новак вигравав трав'яний мейджор 4 рази поспіль (2018, 2019, 2021, 2022).

Карлос виграв 12-й матч поспіль. До старту Вімблдона Карлос узяв титул на турнірі АТР 500 у Лондоні.

Для Карлітоса це був 15-й фінал у Турі та сьомий цього сезону. У 2023 році він уже виграв шість титулів.

Зазначимо, що Карлос Алькарас залишиться першою ракеткою світу за підсумками Вімблдона-2023.

Оцініть матеріал
(98)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Браво, Карлітос! Блискучий перфоманс і неймовірна звитяга. Перемогти Джоковича на його "домашній" території - це справжній тенісний подвиг. Можна лише позаздрити іспанцям: Рафа ще не встиг вийти на пенсію, а вже встиг отримати більш ніж гідного спадкоємця.
Зрозуміло, на чиїй стороні були симпатії українців. Загалом, за сукупністю позитивних вражень для нас це кращий Вімблдон за десятки років. Якщо не кращий евер.
DK1961
Руський мир получил еще одну пробоину. На болотах уныние ("братушка сербская" - ку ку).
u6464u
Один з кращих матчів року , браво Карлос .
Макс Максов
Ай молодець, достойна заміна Надалю!
Nostradamus
Справжній фінал, топовий матч! 
І приємно бачити на нагородженні щасливого молодого пацана, а не напищенного серба) 
Sergiy20
Король помер, віват Король!
adidas77
Браво Карлітос!
Виктор Алтухов
Всегда болел за Джоковича, но должен признать, что этот молодой Алькарас взял не только иолодостью. Он тактически разнообразнее, более цепок, обводить его, когда выходит к сетке, Джокович не мог, тогда как Алькарас обводил Джоковича запросто.   Что печально: было противостояние Джоковича и Надаля, ранее и Федерера, а за спиной Алькараса не видно никого, безраздельное царствование. Может, пока?
Первый Среди Равных
супер матч!!
Trollface
З Перемогою!
elPadrino
узнаю испанцев,даже самые великие чемпионы всегда остаются простыми и открытыми людьми
Swed
20-ти  летний перебегал  36-ти   летнего. 
И хорошо рассчитал конец игры.  Не стал умирать при 5:3 и быстро слил на 5:4.  А потом свою  взял довольно уверенно.   Молодость!
D.Lanskoy
Не було відчуття захоплення, як було при зустрічах Федерера і Надаля чи коли до них додався Новак. Ясно, що Алькарас майбутня мегазірка на зміну цим трьом, переміг цілком заслужено, але, нажаль, не чіпляє, принаймні, поки що. На що я не дуже люблю серба і не вболював за нього, але навіть в 36 він грає велично і якби не проблеми зі здоров'ям, він би не помітив Алькараса. Але 36, він не молодшає.
pol-55
Майже 5год.У мене телик вперше таке бачив *через 40сек автоматично вимкнеться.*
ptolemeus
Смішно читати коли пишуть "провалив перший сет". Неозброєним оком було помітно, що він не викладається на повну. Тобто такий початок з його боку був абсолютно свідомий і спланований.
По суті, перебіг усього матчу був зрежисований іспанцем і матч ішов під його диктовку - віддати перший сет, взяти два наступні і т.д. І це в свою чергу теж трохи вивело з рівноваги Джоковича, який звик сам контролювати матчі, бути вовком, а не вівцею.
T-800
может стать таким себе Хэмилтоном/Ферстаппеном, Йоханессом Бё своего вида ... хотя казалось бы Шумахеры/Феттели/Алонсы/Фуркады/Бьорндал
ены/Пуаре ушли далеко вперед ...
T-800
Спасали от Серены теннис, пришлось спасать и от Новаче богоравного ...
Alex
Скинули Джоковича за поддержку убивать Украину но будем откровены, он далеко не лучший матч сыграл. Много ошибок , подачи на  вылет подачи и тд. Он когда на пике то легко испанца в 2 сетах обыгравает