Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 липня 2023, 22:27
2339
9

Андрій ЯРМОЛЕНКО: «33 роки – це просто цифри у паспорті»

Форвард «Динамо» розповів, що не варто довіряти стереотипам про вік

| Оновлено 15 липня 2023, 22:27
2339
9
Андрій ЯРМОЛЕНКО: «33 роки – це просто цифри у паспорті»
ФК Динамо Киев. Андрій Ярмоленко

Форвард «Динамо» Андрій Ярмоленко розповів, як ставиться до свого віку з точки зору гри у футбол:

Люди хочуть бачити того самого Ярмоленка, який ішов із «Динамо» шість років тому…

– Для мене 33 роки – це просто цифри, які є в паспорті. А якщо ти професіональний футболіст, слідкуєш за своїм відновленням, професійно ставишся до того, чим займаєшся, знаєш своє тіло, розумієш, що потрібно робити, аби підійти в найкращих кондиціях до гри, – то я не бачу в цьому жодних проблем. І є багато прикладів – достатньо подивитися на тих же Мессі, Роналду, Модрича, Бензема тощо. Тож це все стереотипи.

У нашій країні люблять говорити, що після 30 вже старий, не біжить. Звісно, з роками ти втрачаєш певні якості, ту ж швидкість, але при цьому до тебе приходить досвід, ти по-іншому дивишся на футбол, відчуваєш його. І цей досвід значить часто набагато більше, ніж швидкість, удар, дриблінг, адже він є дуже важливим у футболі. Але у кожної людини своя думка, тож жодних проблем. Зараз для мене найголовніше – пройти збори, підготуватися до нового сезону, підійти у найкращих кондиціях та зробити все від себе залежне, аби чемпіонство повернулося до Києва.

На твою особисту думку, який Ярмоленко сильніший як гравець – зразка 2017 року, коли переходив до дортмундської «Борусії», або нинішній?

– У Ярмоленка шестирічної давнини були одні сильні якості, в нинішнього – інші. Звичайно, я вже казав про це, з роками твоя гра змінюється, втрачаєш у швидкості, ще в чомусь. Але твоє мислення на футбольному полі стає кращим із роками. Тому важко порівняти… Якби я вже завершив кар’єру після двох років, на які я підписав контракт, тоді можна було б говорити й оцінювати. Але якщо я побачу, що не тягну рівень київського «Динамо», то ми потиснемо руки з президентом, і я буду думати, чим займатимуся далі. Я не ворог собі й не хочу бути тягарем для команди. Єдине, можу сказати напевно, що віддаватиму всі сили на полі.

Ти відчуваєш себе легендою «Динамо»?

– Ні. Зараз модно кожного гравця, який закінчує кар’єру чи близький до цього, називати легендою. Але я себе не відчуваю себе таким.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Молодці, що виклали відео всього інтерв'ю. Шматками в текстовому варіанті, то звичайно добре для сайту, але нехай люди подивляться інтерв'ю Ярмоли цілком. Тим паче, є про що послухати 
Pepik
При всій повазі, шукай резерви та починай швидше бігати Андрію, не поможуть тобі твої навики.
andre_lui
Та нема, Андрію там таких цифр
sashav2007
Удачі Андрію, і вдуй Шахту!!!
andre_lui
Успіхів тобі і команді!