Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 липня 2023, 02:09
590
0

УЄФА розширить використання системи VAR на матчах єврокубків

Технологія відеодопомоги арбітрам чудово себе зарекомендувала

| Оновлено 15 липня 2023, 02:09
590
0
УЄФА розширить використання системи VAR на матчах єврокубків
Getty Images/Global Images Ukraine

УЄФА анонсує значне розширення застосування системи відеодопомоги арбітрам (VAR) у єврокубкових поєдинках у цьому й наступному сезонах.

Цього сезону кількість єврокубкових матчів із використанням VAR збільшиться, а з наступного зросте ще більше. В сезоні 2023/2024 у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій технологія VAR буде додатково використана у 239 матчах.

Система VAR була успішно застосована в поєдинках нещодавнього попереднього раунду Ліги чемпіонів, який проходив в Ісландії, і тепер діятиме по всій Європі в зустрічах 1-го та 2-го відбіркових раундів.

Також технологія VAR уперше буде застосована у кваліфікації Ліги Європи та Ліги конференцій. VAR буде використана у 3-му відбірному раунді Ліги Європи та в раунді плей-офф Ліги конференцій. Це означає значне збільшення кількості матчів із застосуванням VAR у цих турнірах: у Лізі Європи очікується збільшення на 26% (36 матчів), у Лізі конференцій – на 311% (140 матчів). Для останнього турніру таке збільшення пов'язане із впровадженням VAR на груповому етапі.

У нинішній Лізі чемпіонів VAR уперше застосовуватиметься у всіх відбіркових раундах, а загальна кількість матчів турніру з використанням цієї технології порівняно з сезоном 2022/2023, коли до третього відбірного раунду VAR не передбачалося, зросте на 63.

У новому циклі клубних турнірів із сезону- 2024/2025 технологія VAR, як і раніше, використовуватиметься на всіх стадіях Ліги чемпіонів, а також буде введена з першого відбірного раунду Ліги Європи. За умови відповідного техніко-економічного обгрунтування через велику кількість матчів технологія VAR також може бути введена до раунду плей-оф кваліфікації Ліги конференцій наступного сезону.

З моменту впровадження VAR на стадії плей-офф Ліги чемпіонів у сезоні 2018/2019 УЄФА провів загалом 1648 матчів із цією технологією у своїх турнірах для клубів та збірних.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.