Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 15 липня 2023, 17:09
9300
5

Йому платять більше за всіх. Роналду потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Португалець очолив список найбільш високооплачуваних спортсменів світу

| Оновлено 15 липня 2023, 17:09
9300
5
Йому платять більше за всіх. Роналду потрапив до Книги рекордів Гіннеса
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Вперше з 2017 року (і втретє взагалі) португальський форвард Кріштіану Роналду очолив список найбільш високооплачуваних спортсменів світу за версією Forbes. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса за найвищий річний заробіток спортсмена у 2023 році.

За оцінками, за 12 місяців до 1 травня 2023 року (дати закінчення більшості спортивних сезонів) Роналду заробив 136 млн доларів. Рекордний дохід Роналду складається з 46 млн доларів заробітку на полі і 90 млн доларів за межами поля.

Роналду відібрав перше місце у Ліонеля Мессі, який був найоплачуванішим спортсменом 2022 року з приблизно 130 млн доларів.

Після того, як другий прихід у «Ман Юнайтед» розчаровує, Роналду пішов у січні 2023 року в команду «Аль-Наср» із Саудівської Аравії. Він отримав вигідний контракт, який подвоїв його зарплату приблизно до 75 млн доларів на рік.

Проте заробіток Кріштіану на полі мізерно малий у порівнянні з його прибутками поза полем. На додаток до свого довічного контракту з Nike Роналду також заробляє гроші на своїх товарах під брендом CR7.

До топ-3 найбільш високооплачуваних спортсменів 2022/23 входять ще два футболісти: Ліонель Мессі та Кіліан Мбаппе.

Ліонель Мессі посів друге місце з 130 млн доларів, які порівну розподілилися між 65 млн доларів доходу на поле і 65 млн доларів за межами поля. А от заробіток Кіліан Мбаппе на полі у розмірі 100 млн доларів значною мірою становить його загальну суму в 120 млн доларів.

Баскетболіст Леброн Джеймс, який посів четверте місце зі 119 млн доларів (44,5 млн доларів на майданчику; 75 млн доларів поза ігровим полем), встановив рекорд найвищого річного заробітку для баскетболіста в 2023 році.

Боксер Канело Альварес, який посів п'яте місце, встановив рекорд найвищого річного доходу боксера в 2023 році – 110 млн доларів (100 млн доларів на рингу; 10 млн доларів в інших сферах).

Незважаючи на завершення кар'єри наприкінці 2022 року, Роджер Федерер та Серена Вільямс мали найвищий річний заробіток для тенісиста та тенісистки у 2023 році відповідно. Роджер Федерер, який посів 9-те місце в загальному списку, заробив загалом 95,1 млн доларів, хоча ця сума майже повністю складалася з 95 млн доларів поза кортом, порівняно зі 100 тисячами доларів доходу на корті.

Forbes розраховує заробіток спортсменів на основі даних, отриманих від інсайдерів галузі, повідомлень новин і баз даних про зарплати. Цифри заробітків на полі включають заробітну плату, призові гроші і бонуси, в той час як заробіток поза межами поля – це оцінка спонсорських угод, гонорарів за виступи, продаж пам'ятних речей, доходи від ліцензій, а також грошові доходи від будь-якого бізнесу, в якому спортсмен має значний інтерес. Не включені процентні платежі або дивіденди від інвестиційного доходу, але враховані виплати від часток, які продали спортсмени.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
naverland
Федереру респект, на пенсии такие бабки рубит.
Swed
Первый куркуль на селе.
Віталій Ткачук
Кріштіану і Ліонель є найкащими футболістами сучасності. Ще Златан. Хай Роналду "рубає" бабло, нам від того не гірше і не легше. Я нічого не маю проти афроамериканців, але арабів я не поважаю від слова зовсім.