Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 вересня 2023, 17:32
21120
16

10 вітчизняних тренерів, які були на виду в УПЛ, але зараз без роботи

Знатна банда: Кварцяний, Таран, Рябоконь та інші

| Оновлено 10 вересня 2023, 17:32
21120
16
10 вітчизняних тренерів, які були на виду в УПЛ, але зараз без роботи
ФК Десна. Олександр Рябоконь

У тренерській кар'єрі відставки – річ звична, а подекуди і звичайна. Дуже багато маститих наставників стикалися з тим, що доводилося залишати команди з формулюванням «за згодою сторін». І це – у найкращому разі. Тож будь-який тренер завжди повинен тримати напоготові «тривожну валізку».

Проте, зазвичай, відставки закінчуються новими призначеннями. І новими перемогами. Тому не виключено, що для наших героїв з наведеного нижче переліку, скоро почнеться нова сторінка в біографії.

Віталій Кварцяний

Вік: 69 років
Останнє місце роботи: Волинь

ФК Волинь. Віталій Кварцяний

Один із найхаризматичніших і навіть одіозних наставників в історії нашого футбольного чемпіонату. Широку популярність отримав, очолюючи «Волинь». Футбол Кварцяного – скоріше робота, ніж мистецтво. Його футболісти – здебільшого гренадери таранного типу.

Окрім луцької команди, з якої неодноразово йшов, але знову повертався, тренував запорізький «Металург» та «Кривбас».

Останнім часом очолює Федерацію футболу Волині. Проте нещодавно заявив, що хоче повернутись до тренерської роботи.

Олег Таран

Вік: 63 роки
Останнє місце роботи: Металург Зп

ФК Металург З. Олег Таран

Під керівництвом Олега Анатолійовича «Кривбас» наприкінці 90-х років минулого століття був «третьою силою» українського футболу. На початку 2000-х очолював запорізький «Металург». Але недовго. Потім знову повернувся до криворізької команди. Щоб піти. І повернутись знову.

2018-го очолив реанімований запорізький «Металург». Але, не вирішивши турнірного завдання, покинув команду наприкінці сезону.

Сергій Ковалець

Вік: 54 роки
Останнє місце роботи: Інгулець

ФК Інгулець. Сергій Ковалець

За час футбольної кар'єри Сергій Ковалець змінив багато клубів. Тенденція підтвердилася, коли Сергій Іванович перейшов і на тренерську роботу. Працював і в Україні, і за кордоном. Очолював як клубні колективи, так і збірну (українську молодіжку).

Взимку минулого року очолив «Інгулець», який зазнавав турнірного лиха. Під керівництвом Ковальця «козаки» змогли стабілізувати і гру, і результати. Проте все одно не змогли уникнути долі перехідних матчів, і тренеру вказали на двері.

Олег Лужний

Вік: 54 роки
Останнє місце роботи: Таврія

ФК Динамо. Олег Лужний

Колишній капітан «Динамо» та збірної України тренерську кар'єру розпочав у латвійській «Венті», де був граючим наставником. Потім повернувся до «Динамо», де довгий час був і помічником головних тренерів, і виконувачем обов'язків наставника «біло-синіх». Однак повноцінно очолити рідну команду йому так і не вдалося.

2012-го пішов тренувати «Таврію». Але перший млинець виявився глевким: через рік був звільнений.

Валерій Кривенцов

Вік: 49 років
Останнє місце роботи: Металіст-1925

ФК Металіст-1925. Валерій Кривенцов

Вперше про Кривенцова-тренера всерйоз заговорили після того, як ведений ним «Шахтар» (U-19) у 2015 році пробився у фінал Юнацької ліги УЄФА (аналог «дорослої» Ліги чемпіонів). Далі він очолював «Іллічівець» та дубль «Шахтаря».

Влітку 2020-го очолив «Металіст-1925», який вивів до УПЛ. Восени 2022 року його було відправлено у відставку.

Дмитро Михайленко

Вік: 49 років
Останнє місце роботи: Пафос (Кіпр)

ФК Пафос. Дмитро Михайленко

Перші кроки на тренерській ниві робив у «Дніпрі», де працював із молодіжними командами. Після того, як першу команду покинув Маркевич, Михайленко очолив «дніпрян».

Влітку 2017-го очолив новостворений «Дніпро-1», з яким пройшов шлях від низів до елітного дивізіону. Однак на старті сезону 2020/2021 був звільнений.

Потім очолював кіпрський «Пафос». Але без пафосу: лише один сезон.

Василь Сачко

Вік: 48 років
Останнє місце роботи: Волинь

ФК Волинь. Василь Сачко

Знаковий футболіст для «Ворскли», у складі якої виграв Кубок України. Після закінчення футбольної кар'єри, 2012-го, Василь плавно перейшов на тренерську роботу. У тій же «Ворсклі», де став асистентом головного тренера.

Влітку 2013-го очолив полтавську команду. Під його керівництвом «біло-зелені» здобули бронзові нагороди УПЛ. Але після шести сезонів змушений був залишити Полтаву.

Потім очолював «Волинь», але ця спроба виявилася невдалою.

Олександр Рябоконь

Вік: 59 років
Останнє місце роботи: Десна

ФК Десна. Олександр Рябоконь

Тренерське ім'я заробив у «Борисфені» та «Оболоні». Попрацював у черкаському «Дніпрі», «Львові», «Севастополі».

У 2008 році вперше очолив «Десну». 2012-го – вдруге. І з того часу для чернігівської команди став незмінним головним тренером. Під керівництвом Рябоконя «сіверяни» вперше пробилися до УПЛ, вперше пробилися й у єврокубки.

2022-го, під час рашистської агресії, змінив тренерський свисток на автомат: служить у ЗСУ.

Олександр Бабич

Вік: 44 роки
Останнє місце роботи: Кривбас

ФК Кривбас. Олександр Бабич

Завершивши 2012-го через травму футбольну кар'єру в «Чорноморці», Бабич одразу ж увійшов до тренерського штабу одеської команди. А 2014-го став виконувачем обов'язків наставника «моряків».

Після «Чорноморця» очолював «Маріуполь». Під керівництвом Бабича маріупольці посіли четверте місце в УПЛ – клубний рекорд.

Восени 2021 року очолив «Кривбас». Під його керівництвом криворізька команда повернулася до УПЛ. Однак улітку наступного року Бабич залишив Кривий Ріг: сторони вирішили не продовжувати співпрацю.

Руслан Костишин

Вік: 46 років
Останнє місце роботи: Аксу (Казахстан)

ФК Колос. Руслан Костишин

По-справжньому легендарна особистість для «Колоса». У клубі з Ковалівки Руслан закінчував ігрову кар'єру, виступаючи на першість Київської області. Потім очолив колектив і вивів його з аматорів до еліти вітчизняного футболу.

Під керівництвом Костишина «аграрії» посідали п'яте та четверте місця у чемпіонатах країни, вперше зіграли у єврокубках. 2021-го, після поразки від «Динамо» 0:7, подав у відставку. Перейшов на адміністративну роботу у клубі.

Але взимку наступного року повернувся до тренерської роботи: очолив казахстанський «Аксу». Залишив клуб у квітні цього року за «взаємною згодою сторін».

Оцініть матеріал
(162)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин
Футбол | 02 травня 2024, 23:36 8
АПЛ. Челсі обіграв Тоттенхем, Мудрик відіграв 75 хвилин

Команда Почеттіно перемогла в дербі

Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу
Снукер | 02 травня 2024, 15:50 2
Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу

Визначено півфіналістів чемпіонату світу 2024 зі снукеру в Шеффілді

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
Кривенцов сейчас один из самых прогрессивных
-PhoeniX-
И что в этом списке делает Лужный? Не иначе, личная симпатия автора.... Лучше б в список Максимова включили. Он при делах, как и Кварцяный, но не при тренерских
Allegro_Barbaro
Ще Санжара забули згадати, легенду Олімпіка) В 2022 виїхав в Австралію)
Dmytro Dmytro
Лужний тренував Карпати? Коли? Скільки матчів?)))
BekXan
З них тільки мабуть Рябоконь і Таран і можливо Кривінцов заслуговують уваги,всі інші Кварцяний він був в увазі із за своєю харизми, але ніяк не із за результатів клубу ба більше саме він розвалив і довів Волинь спочатку як тренер потім як очільник,йому бути як дитячий тренер максимум.Ковалець взагалі як тренер перестан існувати без результату. Лужний занадто жорсткий і не результатний взагалі.Михайліченко окрім Дніпра де він реально знав молодь і команду більше результату не показав.Сачко теж саме він прийняв колектив з яким грав і знав гравців як тільки почав будувати самостійно нову команду то провалився,в Волині теж очікував провал.Як самостійний тренер  не існує.Бабіч саме вдале місце роботи Маріуполь,але треба зробити поправку що на той час була велика кількість якісних арендований футболістів Шахтаря тому і був результат.Далі очікувана не результативність.Костнишин з когорти тренера однієї команди коли мав підримку і свободу вибору ,далі очевидний теж не результат.
Ігор Бойко
Михайленка викреслюємо, він не був без роботи, а зараз якусь там кіпрську команду прийняв.
Кому реально з командами не щастить - це Ковальцю.
Зі списку лише Рябоконь може бути затребуваним в команді з амбіціями, всі решту - фізруки
potemkin78
а сколько динамовских сердець не перечисленно