Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 липня 2023, 07:14
7842
15

МОРАЕС: «Хотів залишатися в Україні та стати топ-бомбардиром в історії УПЛ»

Форвард розповів, які варіанти у нього були після відходу із «Шахтаря»

| Оновлено 15 липня 2023, 07:14
7842
15
МОРАЕС: «Хотів залишатися в Україні та стати топ-бомбардиром в історії УПЛ»
zerozero.pt. Жуніор Мораес

Екс-форвард «Шахтаря» Жуніор Мораес, який залишив клуб після початку повномасштабної фази російсько-української війни, розповів, як залишав Київ та які варіанти у кар'єрі мав на той момент, а також наголосив, що в його плани із самого початку входило продовження перебування в УПЛ , де Мораес хотів стати кращим бомбардиром за всю історію турніру.

«Перший теракт у Києві був о 4 або о 5 ранку. Коли я прокинувся від вибухів, то подумав, що це жах, я думав, що це нереально. Ти прокидаєшся і бачиш вибухи, будівлю трясе… Я розмовляв із великою кількістю людей: президентом асоціації, людьми різного статусу та функцій, й ніхто не вірив, що буде така війна. В наші часи така ситуація неможлива. Тим більше, із нападом на Київ, столицю... Це були дні великого терору, сильної напруги, бо метою росії було домінування в Києві, я пам'ятаю, що бачив з вікна машини людей, котрі біжать, майже як в кінці світу, яким ми його бачимо у фільмах жахів».

«Поїхати? То був ризик. Чеферін отримав місцеву допомогу від української та румунської федерації, щоб доставити людей зі станції до кордону. Суворої зими марно було просто приїжджати на станцію: без їжі, транспорту дістатися до кордону було б неможливо. Президент Чеферін дуже допоміг нам. Дякувати Богу, нам вдалося благополучно вибратися».

«У плані своєї кар'єри я хотів би й надалі залишатися в Україні, бо, забивши ще 22 голи, я став би кращим бомбардиром в історії чемпіонатів країни. Це була моя найбільша мета. На жаль, настала війна. «Аталанта» з Італії та «Ульсан Хьонде» з Кореї були серед варіантів. Я хотів отримати зі своєю родиною досвід проживання в Азії, тому був дуже близьким до того, щоб підписати із ними контракт. Коли надійшла пропозиція від «Корінтіанса», цей клуб був дуже цікавим варіантом. Я щойно повернувся з війни, був поряд із сім'єю, у Бразилії. Ми вирішили тоді залишитись вдома, бо була також загроза війни між корейцями. Мені також було цікаво попрацювати у «Корінтіансі», - розповів Мораес.

За словами форварда, зараз він перебуває у Португалії, де чекає на нові виклики в кар'єрі.

«Я не можу обмежитися словами: лише Португалія. Але я маю коріння в Португалії, мій брат живе тут вже 20 років, і це місце, яке є в моєму життєвому проекті. Жити португальським футболом було б цікаво, це було б круто. Я в захваті від цього. Мене рухають виклики, тому творити історію у португальському клубі – це те, що мотивує мене», - додав Мораес.

На початку червня стало відомо, що Жуніор Мораес домігся через суд дострокового розірвання контракту з «Корінтіансом» і нині перебуває у статусі вільного агента.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Феєнорд хоче, аби Пушич повернувся у Роттердам та став головним тренером
Футбол | 01 травня 2024, 16:04 2
Феєнорд хоче, аби Пушич повернувся у Роттердам та став головним тренером

Раніше Маріно виконував функції асистента Арне Слота, а зараз працює із «Шахтарем»

Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині
Футбол | 01 травня 2024, 00:36 0
Анчелотті зізнався, чому замінив суперзірку Реала на 75-й хвилині

Лука Модрич вийшов замість Джуда Беллінгема у матчі проти «Баварії» (2:2)

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK02
Як його випустили з українським паспортом???? Це чудовий привід задуматися над тим, чи варто українізовувати різних "патріотів" які "хочуть" грати саме за збірну України, а не тому що в своїй країні не пригодився.
alegofich
Але виїхав за бразильським паспортом
Alexx
Так взял бы микрофон в руки вышел на Крещатик и обьявил Собственник Шахтера Ахметов спонсировал врагов Украины Партию Регионов и овоща Януковича что привело к войне и это было неизбежно .Предлагаю найти мерзавца Ахметова и повесить за яйца а клуб шахтер ликвидировать как сепаратистский