Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
|
609
0

Жиліна – Левадія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій

Поєдинок відбудеться 13 липня о 18:30 за Києвом

Жиліна – Левадія. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги конференцій
ФК Жиліна

13 липня на «Під Дубнем» пройде 1-й матч 1/8 фіналу кваліфікації Ліги конференцій, в якому «Жиліна» зустрінеться з «Левадією». Старт поєдинку заплановано на 18:30 за київським часом.

Жиліна

Клуб іноді був непоганий ще за Чехословаччини, доходячи до фіналу кубка. Нинішнього століття шошонці, як правило, фінішують у групі лідерів чемпіонату. Щоправда, останній титул було взято у 2017-му році, а кубок – на 5 років раніше. Минулий розіграш вийшов відверто неважливим, і регулярка принесла лише 6-е місце. Втім, після цього було виграно суперечку за право зіграти у Лізі конференцій через додатковий, досить затяжний розіграш. Це дозволило повернутися на євроарену, де свого часу словаки грали у груповому раунді як Кубка УЄФА (2008), так і Ліги чемпіонів (2010). Востаннє команда брала участь у 2021-му році у кваліфікації Ліги конференцій, де пройшли Ділу, Аполлон (Лімасол) та Тобол, і лише Яблонецю поступилися.

Левадія

Команда вважається одним із флагманів національного футболу. Має по 10 як чемпіонських титулів, так і кубків країни. Ось тільки, по-перше, востаннє обидва трофеї брали у 2021-му році, оформивши золотий дубль, минулий сезон у Мейстрілігу закінчивши 2-ми (хоча зараз підопічні Курро Торреса ведуть запеклу боротьбу зі звичним суперником, Флорою). По-друге, все це вигравали на рівні Естонії, маленької країни із скромними футбольними традиціями. На міжнародному рівні зелено-білі нічим особливо похвалитися не можуть. З 12 останніх противників вони пройшли лише 2. А минулого літа поступилися в Лізі чемпіонів Вікінгуру (Рейк'явік) та в Лізі конференцій мальтійському Хіберніану.

Статистика особистих зустрічей

Хоча сторони досить активно стартують у єврокубках, естонці вперше приїдуть у гості до такого суперника як Жиліна.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять, що наявність ігрової практики та непогана форма допоможе гостям. Погодимося і поставимо на те, що Жиліна на власній арені зможе здобути перемогу (коефіцієнт – 1,7).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.