Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 вересня 2023, 15:26
1992
7

Карло НІКОЛІНІ: «Шахтар має чудову команду, найкращі гравці України»

Тренер розповів про підготовку до сезону

| Оновлено 19 вересня 2023, 15:26
1992
7
Карло НІКОЛІНІ: «Шахтар має чудову команду, найкращі гравці України»
ФК Шахтар. Карло Ніколині

Карло Ніколіні, який перейшов на посаду фітнес-тренера «Шахтаря», розповів про команду та підготовку до нового сезону.

– Карло, ви давно працюєте в «Шахтарі». Розкажіть, будь ласка, про себе та ваші обов’язки в тренерському штабі Патріка ван Леувена.
– Так, я вже двадцять років у «Шахтарі». Прийшов з Мірчею Луческу як його асистент і тренер із фізпідготовки. Ми працювали протягом дванадцяти років і потім на деякий час покинули «Шахтар». Три роки тому я повернувся як помічник Дарійо Срни, спортивного директора, аби допомагати команді в пошуку гравців і аналізі гри та щоб підтримати Дарійо. Цього року в команди змінився головний тренер, штабу потрібен був тренер із фізпідготовки. Президент і спортивний директор запитали мене, чи хочу я повернутися на попередню посаду, і, звісно, я з радістю погодився. Мені завжди приємно співпрацювати з «Шахтарем». І якщо цього року «Шахтарю» потрібно, щоб я обійняв цю посаду, я зроблю все можливе, аби принести максимальну користь команді.

– Які ваші особисті цілі як тренера?
– Цього року в нас дуже важкий сезон, як і минулого. Перш за все, ми маємо дуже короткі збори. І, як уже бачать наші вболівальники, гравці прибувають трьома-чотирма групами. Наприклад, наші фантастичні гравці зі збірної України U21 приєднаються до нас за кілька днів. Тому цього місяця моєю метою буде спробувати забезпечити для Містера гарний фізичний стан усіх гравців перед стартом сезону. Це дуже важко, тому що, ще раз повторюю, вони приїжджають у різний час. Є також деякі футболісти, як, наприклад, Лассіна Траоре, які повертаються з травмами, – вони потребують додаткової індивідуальної роботи. Тому моє завдання на початок сезону є трохи складним, але ми намагаємося зробити все можливе.

– Як давно ви знайомі з головним тренером Патріком ван Леувеном?
– Патріка я знаю давно, тому що під час мого першого року в «Шахтарі» він став директором Академії. Зараз у нас є багато можливостей поспілкуватися, оскільки гравці Академії повинні вирости, щоб потрапити до першої команди. І коли він був у Казахстані, «Маккабі», ми мали можливість зустрітися на зборах, і це завжди було приємно, тому що він дуже сильний фахівець. Розумні люди розвиваються під час розмов про футбол. Звісно, нам потрібно адаптуватися, але ми давно знаємо один одного. Так, ми ніколи не працювали разом, але я думаю, що зможемо виконати чудову роботу.

– Що ви можете сказати про нинішній склад?
– Повторюся, ми маємо чудову команду. У нас є найкращі гравці в Україні, і ми намагаємося підготувати цей склад, привести всіх у форму. Наші молоді виконавці вже мають певний досвід, тому що вони постійно грають. Але також ми не повинні забувати, що є багато гравців у молодіжній команді, тому нам потрібно якомога швидше дати їм практику і той самий досвід, аби вони могли прогресувати й дорослішати. Я думаю, що в команді є гарне поєднання досвідчених футболістів, таких як Степаненко, Матвієнко, Ракіцький та інші, також є дуже талановиті юні футболісти і є зовсім молоді, які вже потроху дорослішають. Як ви бачите, Бондаренко, Судаков, Сікан та інші грали за збірну U21, але вони вже мають досвід гри в національній збірній України. Вони грають у Лізі чемпіонів останні два роки, тобто в них уже є досвід і вони ще молоді. Я вважаю, що наша команда має дуже сильний склад. Це робота Дарійо і президента. І вони можуть зробити команду ще кращою, але я задоволений складом, який у нас є.

– Що можете сказати про підготовку до сезону? Чи можете пояснити різні деталі вашої поточної роботи?
– Цього місяця ми намагаємося відновити фізичну форму гравців, щоб за двадцять днів почати чемпіонат. Треба розуміти, в якому стані повертаються гравці збірної. І я не думаю, що вони багато втрачають, але треба бути обережними, тому що в них був тривалий сезон, у них не було повноцінного відпочинку, вони будуть відпочивати тільки під час перерви в січні. Тож після початку сезону, як було і минулого року, у нас буде багато подорожей, а це означає, що залишається менше часу на тренування та відновлення. І нам потрібно краще зосередитися на тренуваннях, на спеціальній підготовці, дуже добре сфокусуватися на відновленні й спробувати передавати тренеру і його штабу гравців у найкращому стані для кожної гри. Це моя мета на цей сезон: гарна форма для початку сезону і збереження цієї гарної форми протягом сезону. Це буде непросто з тими труднощами, про які я казав.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:08 3
Анчелотті зізнався Луніну, чому залишив його у запасі в останньому матчі

У старті «Реала» зіграв Кепа Аррісабалага

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 15
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
FunnyCat_____
Я не знал что Павелка и Монзуль в Шахтёре по ставке игрока первой команды проходят 
nicksaf
7-1 в Роттердаме в прошлом сезоне. В новом сезоне будет похожее, ждём.
AndiM
Неадекват, який постійно вискакує на поле і скаче як мавпа, коли шахрай втрачає залікові бали.
Baboglo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил