Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 12 липня 2023, 06:17
1860
0

ОФІЦІЙНО. Полтава підписала двох гравців із досвідом виступів в УПЛ

Євген Опанасенко та Роман Льопка виступатимуть у команді Першої ліги

| Оновлено 12 липня 2023, 06:17
1860
0
ОФІЦІЙНО. Полтава підписала двох гравців із досвідом виступів в УПЛ
СК Полтава. Роман Льопка (ліворуч)

Днями клуб Першої ліги «Полтава» завершив процедуру укладання угод із ще двома новачками. Гравцями клубу стали досвідчений захисник Євген Опанасенко, який устиг пограти в УПЛ і за кордоном, та голкіпер Роман Льопка.

Євген Опанасенко. 32-річний захисник – уродженець Запоріжжя, але вже тривалий час його життя тісно пов'язане з Полтавою. Євген - вихованець школи запорізького Металурга. Саме у ньому Опанасенко дебютував на професіональному рівні, а згодом був віце-капітаном та одним із лідерів металургів. У складі Металурга Євген став срібним призером першої ліги чемпіонату України у сезоні 2011–2012 років.

Улітку 2014 став гравцем одеського Чорноморця, але провів там лише півроку, після чого перебрався до луганської Зорі, де був гравцем основного складу. У сезоні 2015/16 разом із Зорею дійшов до фіналу Кубка України. За підсумками сезону 2016/17 разом із Зорею здобув бронзові медалі УПЛ. Зі складу Зорі Євген Опанасенко перейшов до турецького Коньяспору. Однак за час перебування у команді зіграв лише у 9 поєдинках.

Після вояжу до Туреччини Євген Опанасенко перейшов до полтавської Ворскли, де відразу з полтавцями став фіналістом Кубка України сезону 2019/20. Влітку 2021 перейшов до Інгульця. Минулого ж сезону захищав кольори криворізького Кривбасу, за який провів 7 поєдинків в УПЛ. На юнацькому рівні викликався до молодіжної збірної України U-21.

Контракт з гравцем розрахований на два роки.

Роман Льопка. 26-річний воротар народився у місті Первомайськ, що на Миколаївщині. Роман – вихованець сімферопольського УОР та кропивницької Зірки. За останню дебютував на професіональному рівні. Цікаво, що дебютну гру Роман Льопка провів саме у Полтаві. Тоді він вийшов на заміну на 90+5 хвилині у зустрічі проти ФК Полтава.

Загалом у складі Зірки виступав з 2014 до 2018 року. За цей час встиг разом з кропивничанами потрапити до УПЛ. У вищому дивізіоні виходив у трьох зустрічах, де зіграв 270 хвилин. Дебютував Роман в еліті українського футболу 18 березня 2017 теж у Полтаві – матчем проти Ворскли. Взимку 2019 року став гравцем вінницької Ниви, де встиг провести три зустрічі (289 хвилин) та пропустив 5 голів.

У сезоні 2019/20 перебрався до першолігового Інгульця, за який провів три кубкові поєдинки. У 2020–2022 захищав кольори криворізького Кривбасу, з яким пройшов Другу та Першу лігу, маючи у доробку 22 зустрічі. Минулого сезону виступав за львівські Карпати, у складі яких провів 13 ігор (1235 хвилин). У пасиві Романа 11 пропущених голів.

Угода з гравцем заключена за схемою 1+1 (контракт розрахований строком на один рік із можливістю продовження на ще один).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.