Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
913
3

ГІК – Ларн. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів

Поєдинок відбудеться 12 липня о 19:00 за Києвом

ГІК – Ларн. Прогноз та анонс на матч кваліфікації Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

12 липня на «Болт Арена» пройде 1-й матч 1/8 фіналу кваліфікації Ліги чемпіонів, у якому ГІК зустрінеться з «Ларном». Старт поєдинку заплановано на 19:00 за київським часом.

ГІК

Команда одночасно має і статус історичного гранду фінського футболу, і залишається найсильнішою останнім часом. З 2020-го тільки Klubi вигравали Вейккауслігу, взявши вже 3 золота поспіль (і 32 всього), щоправда, зараз зіткнувся із серйозною протидією з боку звичного конкурента, КуПСа. Та й сам не блищить, дуже часто втрачаючи очки, нехай і в основному через нічиї. Наразі додається ще й навантаження на міжнародній арені. До речі, фіни мають досвід виступів на груповому раунді Ліги чемпіонів, щоправда, давно, ще 1998 року. Зате минулого сезону ГІК зумів, вдруге в історії, пробитися в основний етап Ліги Європи. Щоправда, вже там програв усі матчі і Бетісу, і Ромі, і лише з Лудогорцем одного разу зміг вистояти на нічию.

Ларн

Клуб існує з 1889 року. Але довгий час нічого суттєвого не уявляв, і лише 2019-го вкотре піднімався з місцевого Чемпіоншипу. При цьому саме портові щури змогли серйозно здивувати минулого сезону - саме вони стали тією командою, що перервала домінування Лінфілда у футболі Північної Ірландії. Вийшло виграти перший титул за 134 роки своєї історії. До цього максимум 3 місце, аж у 1926-му році. Тепер буде дебют у Лізі чемпіонів. Але в обох минулих сезонах Ларн грав у Лізі конференцій. Спочатку, 2021-го, вдало: пройшли Бала Таун і навіть Орхус, вигравали вдома у Пасуш Феррейра, але поступилися у Португалії 0:4. А ось минулого літа північноірландці вилетіли від першого противника, Сент-Джозефс. Причому єдиний гол за 180 хвилин гості із Гібралтару забили на полі червоно-білих.

Статистика особистих зустрічей

Сторони проведуть перший поєдинок між собою.

Прогноз

Букмекерські контори вважають явним фаворитом поєдинку досвідчений ГІК. Але він не в кращій формі зараз, так що ставимо на Ларн, що знаходиться в хорошій формі, при форі +2,0 голів (коефіцієнт - 1,65).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Євген Корольов
По тексту було "часто втрачають окуляри"
Євген Корольов
Швидко ж виправили окуляри на очки
Євген Корольов
Мені цікаво, невже спірт юа не може тексти писати українською мовою а тільки переводити з болотного нарєчія.