Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 11 липня 2023, 18:54
4808
1

КОСТЮК: «Я грала в парі та дивилася матч Лесі. Забула про гру з Бадосою»

Українка провела прес-конференцію після двох перемог на Вімблдоні

| Оновлено 11 липня 2023, 18:54
4808
1
КОСТЮК: «Я грала в парі та дивилася матч Лесі. Забула про гру з Бадосою»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (WTA 36) провела прес-конференцію після двох перемог на Вімблдоні-2023.

Спочатку українка на відмові пройшла Паулу Бадосу (Іспанія, WTA 35), а після цього успішно стартувала і в парному розряді.

– Ваші початкові думки про сьогоднішній матч, якщо можна.

– Чесно кажучи, я грала у парному розряді і дивилася матч Лесі [Цуренко], і зовсім забула, що грала сьогодні матч. Вибачте. Довгий день. (Усміхається.)

Ну, я знала, що Паула все ще відновлюється після травми. Знаєте, повертатись на трав'яний корт дуже складно, особливо з травмою. Тож я знала, що вона не грає у свій найкращий теніс. Я просто боролася і намагалася змусити її повірити, що сьогодні вона не має шансів.

Гадаю, це спрацювало. Мені шкода, що їй довелося знятися, і, знаєте, у неї був важкий рік. Так, я задоволена своїм сьогоднішнім виступом та сподіваюся, що зможу продовжити.

– Далі ви зіграєте з Медісон Кіз, ви ще не грали раніше. Що ви бачите в Медісон, є щось особливе, і що ви думаєте про цей матч?

– Минулого року я грала з нею в парному розряді в Парижі. У неї явно чудова подача, але я не знаю, яка вона на траві. Іноді це добре, добре відскакує, знаєте, а іноді дійсно дає можливість іншому гравцю добре прийняти.

Вона є агресивним гравцем. Вона сильно б'є по м'ячу. Я тренувалася з нею одного разу на Вімблдоні кілька років тому. Але я не маю жодних очікувань від цього матчу, тому що, знаєте, мені, напевно, доведеться багато в чому розбиратися під час матчу, поки ми гратимемо.

Так, я маю на увазі, я боротимусь до кінця і подивлюся, що з цього вийде. Я маю на увазі, що обов'язково поговорю зі своєю командою, тому що я майже впевнена, що зіграю завтра. Не знаю, готуватимусь, як і до будь-якого іншого матчу.

– Чому ви думаєте, що під час матчу ви у всьому розберетеся, адже вона такий досвідчений гравець, а не просто увірвалася до Туру і стала кимось новим, де люди її ще не бачили?

– Бо я ніколи не відчувала, який у неї м'яч, яка гра. Тому що у всіх це різне, я не знаю, як це пояснити, у всіх різні м'ячі, стиль гри. Так що я буду готова, але я ніби не знаю, до чого готуватися, бо я ніколи не мала шансу грати проти неї в одиночному розряді.

Так що я боротимуся, тому що в мене теж є своя гра. Рухаючись уперед у матчі, я постараюся, знаєте, досягти максимально можливого результату матчу з нею.

Тож я не знаю. Я просто не ставлюся до цього, як до якогось особливого матчу. Просто хочу дивитися на це, як на черговий матч Grand Slam.

– Ви згадали, що задоволені тим, як ви зараз граєте. Що приносить вам найбільше задоволення у вашій грі на даному етапі турніру? Очевидно, що сьогодні в одиночному розряді у вас не було довгого матчу, але ви грали в парному розряді і знаєте, як поводитеся на траві.

– Мені просто подобається отримувати ігровий час. Так що просте перебування на майданчику багато годин під час матчу допомагає вам здобути впевненість, незалежно від того, який іноді результат, тому що це тільки цей час, який ви витратили, ви не можете отримати це почуття в іншому місці. Так що неважливо, наскільки старанно ви тренуєтеся або що ви робите, це почуття стресу, страху, хвилювання, тиску і всього того, що приходить тільки під час матчу, ви можете випробувати виключно під час матчу. Так що я просто щаслива, що маю шанс, я не травмована. Я почуваюся добре, тому я можу використати його настільки, наскільки зможу.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема
Футбол | 06 травня 2024, 07:25 13
У Лондоні дали оцінку грі Мудрика в матчі-розгромі Вест Гема

«Челсі» здобув велику перемогу над «молотобійцями»

Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі
Хокей | 06 травня 2024, 14:00 3
Україна виграла ЧС з хокею. Як це сталося і що далі

Українська збірна пробилася до Дивізіону 1A

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Вперед Мартуню!