Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 липня 2023, 02:57
1627
0

Ортіс vc Станіоніс: розбірки молоді в дивізіоні Спенса і Кроуфорда

Великий бій, переможець якого претендуватиме на топів дивізіону

| Оновлено 09 липня 2023, 02:57
1627
0
Ортіс vc Станіоніс: розбірки молоді в дивізіоні Спенса і Кроуфорда
Постер бою

Поєдинок литовського боксера Еймантаса Станіоніса (14-0, 9 КО) проти мексиканського американця Вірджила Ортіса (19-0, 19 КО) – шоу, яке точно варто увімкнути кожному. Який би бокс ви не любили – технічний, силовий чи просто іноді глянути, як хлопці та дівчата б’ють одне одному обличчя, цей поєдинок саме для вас.

Оновлення. Ортіс знову знявся з бою зі Станіонісом через хворобу. Вірджіл втратив свідомість під час тренування в середу в Далласі. Він був госпіталізований та відмовився від призначеного на 8 липня поєдинку.

Суперники створені для яскравого шоу. А Ортіс взагалі претендує на звання головного боксера дивізіону

Перша напівсередня вага – дивізіон, де є два лідери і люди довкола них. Еррол Спенс та Теренс Кроуфорд роками ніяк не могли зустрітись, але при цьому вважались беззаперечними лідерами. Тому що били найкращих бійців довкола себе.

Але, якими б прекрасними боксерами вони не були, молодь з’являється і хоче забрати у них своє місце. Чи хоча б те, яке вважають своїм. Вірджил Ортіс якраз серед такої молоді.

Хлопцю всього 25 років, при цьому всі дев’ятнадцять поєдинків він виграв та ще й нокаутом. При цьому розмови про його можливий бій то проти Спенса, то проти Кроуфорда постійно ведуться. Як мінімум, через те, що Ортіс претендує на титул WBA, який належить Ерролу.

Проте зараз на його шляху абсолютно законно і легально, а не так, як це часто буває у Всесвітній боксерській асоціації, встав Еймантас Станіоніс. Тому що литовський боксер – «звичайний» чемпіон Асоціації, а Спенс – «суперчемпіон». Тож Еррол може обирати собі суперників, а Еймантас має виходити проти тих, кого проти нього поставлять.

Але це не той випадок, коли фанати мають страждати через рішення організації. Навіть навпаки. Станіоніс та Ортіс просто створені, щоб видати яскравий поєдинок. Їхні стилі ідеальні для шоу і залишається тільки дочекатись, щоб побачити, що буде, коли вони перетнуться.

Getty Images/Global Images Ukraine. Еймантас Станіоніс

В останньому наразі поєдинку, Еймантас побив росіянина. На той момент непереможений Раджаб Бутаєв не просто отримав від суперника масу ударів, а ще й програв боксеру, що виступав у шортах із прапором України – так Станіоніс підтримав Україну у поєдинку, який відбувся 16 квітня 2022 року.

Не сказати, щоб рекорд литовського боксера до цього сильно вражав. Перед Бутаєвим він зустрівся з Луїсом Коллазо – доволі відоме ім’я. Станіоніс розбивав суперника з першого раунду. На кожен випад відповідав силовими ударами, контратакував. Виглядало проблемно для ветерана, очі якого запливали ледь не з першої хвилини.

Але в один момент боксери зіштовхнулись головами. Коллазо не зміг продовжити поєдинок, лікар оглянув його і ухвалив саме таке рішення. А судді визначили, що поєдинок має бути визнаний таким, що не відбувся.

Рекорд Ортіса, звісно, більше вражає. Тут і більша кількість поєдинків, і кращі суперники, і перемоги нокаутом – всі. За три останні поєдинки американець побив Моріса Хукера (технічним нокаутом у сьомому раунді), Егідіуса Каваляускаса (технічним нокаутом у восьмому раунді) та Майкла МакКінсона, який на той момент мав рекорд 22-0 (технічним нокаутом у дев’ятому раунді).

Поєдинок проти Хукера складався непросто, але перти проти фізичної сили Ортіса Морісу не вдалося. Каваляускас вийшов на Вірджила майже після поразки у бою проти Кроуфорда. Формально – через бій. По факту – через рік. У 2019 році Егідіус створив достатньо проблем Теренсу у стартових раундах, але програв технічним нокаутом у дев’ятому раунді. Потім повернувся у 2020 році – нокаутував Мікаеля Зевскі. Після цього і зустрівся з Ортісом, якому програв швидше, ніж Кроуфорду – у восьмому раунді. Фізична потужність Егідіуса не допомогла йому проти напору опонента.

Тепер Станіоніс та Ортіс зійдуться у поєдинку за шанс зустрітися з домінантом. Враховуючи, що Еррол Спенс та Теренс Кроуфорд відбоксують цього ж місяця, переможець зможе формально претендувати на переможця того поєдинку. Звісно, по факту, навряд. Все ж малоймовірно, що Спенс та Кроуфорд не домовились про обов’язковий реванш у разі поразки когось з них. Проте обидва молоді і можуть трошки зачекати. Але, пройшовши це випробування, точно ще краще підготуються до титульного шансу.

Хто фаворит?

Зрозуміло, що Ортіс вважається фаворитом у протистоянні. На нього можна поставити за 1.21, у той час, як на суперника з Литви – за 4.10. Абсолютно логічно і зрозуміло, не тільки враховуючи статус боксерів, а й те, як вони виглядають під час поєдинків.

Getty Images/Global Images Ukraine. Вірджил Ортіс

Вірджил завжди перебуває в атаці. Працює жорстко, протискає суперників завдяки фізичній силі та потужності. Він ніколи не виглядав, як машина, але у ринзі боксує саме так – йде вперед і ламає візаві.

Навіть ті поєдинки, які складались для нього не найпростішим чином, Ортіс перевертав завдяки наполегливості та силі. А ще мав опонентів достатньо високого рівня, щоб зрозуміти, що цей хлопець не просто черговий боксер, що лупить мішків.

Чи є Станіоніс найважчим суперником Ортіса? Попередньо ні, але все покаже бій. Еймантас – дуже цікавий та яскравий боксер. Він вміє комбінувати на ближній дистанції, вміє насипати комбінаціями або працювати одиночними та акцентованими ударами. Головне питання – чи вистачить у нього фізичної готовності, щоб перемогти такого опонента. Тому що малоймовірно, що Ортіс зупиниться, отримуючи у відповідь. Безумовно, американцю прилітатиме, але кількісно він має перепрацювати опонента.

Чи вистачить у Станіоніса навичок, щоб уходити від атак візаві? Чи зможе він зупинити суперника? Умовно другим номером литовський боксер працює непогано. Він може дати джеб, зробити крок назад та зустріти. І тому це цікаво. Тому що просто упиратись проти Ортіса сенсу немає.

Якщо Еймантас зможе працювати розумно і не давати влучати по собі багато – ми, можливо, побачимо одне найбільш цікавих протистоянь цього року. Якщо Станіонісу прилітатиме дуже багато – Вірджил все ж може закінчити бій навіть достроково.

Ця інтрига вкупі зі стилем боксерів роблять цей поєдинок страшенно інтригуючим. Тому що потенційно литовський боксер точно здатен цікаво боксувати проти такого суперника. І от чи зможе він вижати із себе достатній рівень – одне з найцікавіших питань перед поєдинком.

А ще, хто скільки викине ударів і скільки з них прийдеться в ціль. Можна гарантувати, що і першого, і другого буде більш ніж достатньо.

Поєдинок Вірджил Ортіс – Еймантас Станіоніс відбудеться у ніч проти неділі, 8 липня, у Техасі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»
Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 17
Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.