Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 липня 2023, 12:41
346
0

Дмитро ЗАБІРЧЕНКО: «Будемо грати у організований позиційний баскетбол»

Тренер України U-20 – про готовність команди до Євробаскету

| Оновлено 07 липня 2023, 12:41
346
0
Дмитро ЗАБІРЧЕНКО: «Будемо грати у організований позиційний баскетбол»
ФБУ

Головний тренер чоловічої збірної України U-20 Дмитро Забірченко дав оцінку стану, в якому його підопічні підходять до початку чемпіонату Європи в Дивізіоні В. Сьогодні, 7 липня, українці у першій грі турніру зіграють зі збірною Грузії (початок – о 19:30).

Збірна провела серію спарингів, зігравши в останніх матчах проти команди Філіппін. Що показали останні матчі проти цієї команди?

– Це були корисні матчі, в першу чергу, через те, що у нас була можливість пограти два дні поспіль. До цього у нас такого графіку не було, не було такої турнірної насиченості. Перші два матчі за перші два дні на турнірі будуть основними і після них буде зрозуміло, в яку сітку ми потрапимо. Грузія та Швеція – це наші основні конкуренти і у нас немає часу на розкачку, з першої гри треба грати на максимумі і демонструвати свій найкращий баскетбол.

– В який баскетбол гратиме ця команда, які її сильні сторони?

– У нас непоганий периметр, є люди, які дійсно можуть забивати з-за дуги. Але вони мають вірити в свої сили. В перші дві-три гри у нас був поганий відсоток реалізації триочкових, але, можливо, це було через те, що це був початок збору і хлопці були під максимальними фізичними навантаженнями. Через це, можливо, і був поганий відсоток, адже вони не допрацьовували при виконанні кидків. В останніх матчах кидкові показники вже були кращі і я вірю, що вони можуть демонструвати кращий відсоток, ніж у контрольних матчах.

Щодо стилю гри, думаю, у нас здебільшого буде організований позиційний баскетбол. При цьому ми, звичайно, маємо бути готові використовувати свої шанси у швидкому нападі та набирати легкі очки.

– Перший матч у нас проти Грузії, з якою ми грали контрольні матчі. Чого очікувати від цього суперника?

– Ми десь рівні команди – першу гру виграли ми, другу – вони. Думаю, що саме цей матч може стати вирішальним по турніру. Нам треба не програти грузинам емоційно, адже грузини команда, яка іноді тисне морально більше, ніж баскетболом, команда емоційна. Треба навіть не програти, а виграти в них в цьому плані і тоді, думаю, все буде добре.

– Як склалася командна хімія за цей місяць?

– Все добре з хімією, хлопці тримаються разом, багато спілкуються. Вони вигладають, як команда на майданчику та за його межами. А лідери команди мають проявлятися вже саме в офіційних матчах, де гравці по-справжньому можуть продемонструвати свої сильні якості як на майданчику, так і в роздягальні.

В цілому, всі добре відпрацювали на зборі, у мене немає зауважень по тренувальному процесу. Тож все що ми маємо побачити, ми маємо побачити під час офіційних матчів, де і з’ясується, чи хочуть хлопці повернути боржок за минулий рік.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 11:22 4
Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 1
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.