Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 07 липня 2023, 10:18
4112
0

Еліна СВІТОЛІНА: Перед Страсбургом були важкі часи. Я стала більш терплячою

Українка провела прес-конференцію після перемоги над Мертенс на Вімблдоні-2023

| Оновлено 07 липня 2023, 10:18
4112
0
Еліна СВІТОЛІНА: Перед Страсбургом були важкі часи. Я стала більш терплячою
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 76) провела прес-конференцію після перемоги над Елізе Мертенс (Бельгія, WTA 28) у 2-му раунді Вімблдону-2023:

– Хороша перемога сьогодні. Поділіться з нами своєю думкою про матч.

– Сьогодні були невеликі американські гірки, але, зрештою, я дуже задоволена першим та третім сетом. Грала дуже добре, добре подавала. Так, просто добре відіграла ці сети.

– Наступний матч ви гратимете проти Софії Кенін. Які ваші спогади про те, як ви грали з нею раніше, і що ви думаєте про те, як вона покращила свою гру останнім часом і, здається, повернулася на шлях, який привів її до Вімблдону?

– Ми грали кілька разів, більше трьох разів, наскільки я зараз пам'ятаю. Я думаю, останній раз, можливо, був у Шеньчжені. То був важкий матч. Кожен матч, який ми грали разом, був досить близьким. Так, вона знову грає добре, і знаєте, для мене це буде ще один важкий матч. Отже, я просто відновлюся, і я думаю, що у нас запланована гра на завтра. Тож з нетерпінням чекаю на цю битву.

– Як би ви описали її стиль гри та які ключі до матч-апів?

– Вона агресивний базовий гравець. Знаєте, вона любить бити по м'ячу, диктувати по задній лінії. Я маю швидко зреагувати. Мені потрібно дуже, дуже добре рухати ногами та чекати швидкого м'яча. Я думаю, що її стиль гри нагадує стиль Мертенс. Вона завдає дуже гарних ударів по м'ячу і дуже небезпечних ударів. Подивимося, як піде.

– Сьогодні ви грали дуже агресивно. Чи маєте ви намір змінити плани на велику гру по ходу турніру?

– У кожному матчі, у кожному раунді та з кожним суперником у мене є гра, як план гри, який я намагаюся виконувати. Усі суперники різні, грають по-своєму. Я коригую свою гру, трохи коригую свою подачу та план на гру залежно від суперника. Так, це залежить від того, хто переді мною.

– Ваше повернення після вагітності відбувається дуже добре. Чому ви це приписуєте? Це ваша робота, чи вам здається, що ви просто не можете повірити, що граєте так добре?

– Ну, я очікувала, що добре гратиму, і, знаєте, стільки років граючи на вищому рівні, хочеться добре грати, хочеться повернутися на той рівень, хочеться грати на великих етапах, перемагати. Це величезні матчі. Так що ти як би очікуєш, але в якомусь сенсі, звичайно, це дуже складний шлях, щоб повернутися у свою найкращу форму, у свою найкращу гру.

Я просто намагаюся не бути такою суворою до себе, коли не вигравала так багато матчів. Я знала, що граю правильно. Лише кілька очок, я не грала агресивно, я не так сильно ризикувала. А зараз усе повернулося на круги своя, і я відчуваю, що зараз у хорошій формі. Після Страсбурга я дуже добре б'ю по м'ячу і почуваюся дуже добре.

Я не можу порівняти це з тим, що було до вагітності. Нині зовсім інше. Це як щось нове у моїй грі. Крім того, моє мислення зараз дуже свіже, я справді мотивована, як ніколи раніше. Так, просто задоволена тим, де я зараз.

– Просто цікаво, якби ви могли щось змінити у тенісі, що б це було?

– Важке питання. Напевно, так, можливо, потрібно, щоб турніри проходили трохи швидше. Тому що, очевидно, турніри тривають один тиждень, а іноді й два тижні, як турніри Великого шолома. Якимось чином змінити систему підрахунку очок. Так, тільки тоді ми матимемо шанс повернутися додому трохи швидше, розумієте. Так що так, короткі матчі, напевно, щось таке.

– На турнірах Великого шолома чи...

– Де завгодно, де завгодно (посміхається).

– Відколи ви повернулися у квітні, чи відчуваєте себе іншим гравцем, чи є щось схоже на те, ким ви були в минулому?

– Ні, мені здається, що я граю, не знаю, що саме, думаю, можливо, краще запитати у тренера, що змінилося, але я почуваюся по-іншому. Знаєте, я відчуваю, що зараз моє мислення змінилося. Я більш терпляча. Зараз я краще б'ю по м'ячу. Так, зараз питання в тому, щоб просто скоригувати свою гру та прийняти розумний розклад, щоб не грати надто багато турнірів.

Я знаю, що поки не захищаю жодних очок, тож набираю просто їх. Ось чому важливо приділити час правильному плануванню, щоби не отримати жодних травм. Знаєте, мета в тому, щоб бути завжди свіжою, завжди мотивованою на кожне тренування, на кожен турнір.

Саме тому зараз я думаю, що ми на правильному шляху. Я відчуваю себе добре. Я відчуваю мотивацію. Хоча перед Страсбургом були важкі часи, перш ніж я почала грати краще, знаєте, я намагалася прийняти, я намагалася просто пережити цей час і, знаєте, просто дати собі добрий шанс знову добре зіграти.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.