Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 07 липня 2023, 01:31
8277
10

Іван ГЕЦКО: «Ніхто не очікував такого провалу від підопічних Ротаня»

Колишній нападник збірної України – про матч «синьо-жовтих» з іспанцями

| Оновлено 07 липня 2023, 01:31
8277
10
Іван ГЕЦКО: «Ніхто не очікував такого провалу від підопічних Ротаня»
Twitter. Іван Гецко

У середу, 5 липня, відбувся матч 1/2 фіналу молодіжного Євро-2023 між командами України U-21 та Іспанією U-21. Гра завершилася перемогою іспанців із рахунком 5:1.

Колишній нападник національної збірної України з футболу Іван Гецко у розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями від вчорашнього протистояння у столиці Румунії:

– Я не буду оригінальним, коли скажу, що ніхто не чекав такого провалу від підопічних Руслана Ротаня. Адже в попередніх поєдинках на Євро наші земляки доказали, що мають свій стиль, вміють дорожити м'ячем, завжди максимально налаштовані. Зрештою, після того, як Бондаренко відкрив рахунок, ніщо не віщувало такого ганебного підсумку.

– Багато експертів дотримуються точки зору, що вийшовши вперед, українцям треба було діяти більш компактно, не давати технічним іспанцям простору для пошуку найкоротшого шляху до воріт.

– Згоден, не виключено, що, відкривши рахунок, наші футболісти десь переоцінили себе і не зуміли відреагувати на пришвидшення іспанців по ходу матчу.

– Після фінального свистка керманич українців Руслан Ротань нарікав на те, що його підопічні не встигли відновитися після важкого чвертьфіналу з французами, зокрема, негативно далася взнаки затримка авіарейсу до столиці Румунії.

– Знаєте, при бажанні завжди можна знайти чимало причин невдачі. Головне все ж, що хлопці не зіграли на своєму рівні, хіба що Мудрик не боявся брати ініціативу на себе, але на завершальній стадії обмежувався роллю, образно кажучи, постачальника снарядів. Інші провідні виконавці – Судаков, Бондаренко, Трубін, Таловєров – розчарували.

– Десь по ходу матчу впіймав себе на думці, що він чимось нагадував недавній поєдинок «Шахтаря» з «Феєнордом» в Лізі Європи.

– Справді, вчора також все залітало, що летіло в площину воріт, котрі захищав Трубін. Наш кіперу знову не виручив, у відповідальний момент, принаймні, два голи на його совісті. Мені стає смішно, коли після вдалого сейву Трубіна в якомусь матчі відразу з'являються повідомлення, що гранди європейського футболу хочуть бачити його в своїх лавах і вишикувалися в чергу. Можливо, в перспективі Анатолій й опиниться в якомусь іменитому клубі, але поки що йому ще працювати і працювати над усуненням недоліків.

Кажуть, що найбільше запам'ятовується остання гра. Її наша збірна вчора провалила і про фінал довелося забути. Все ж, загалом, виступ наших футболістів на Євро із завоюванням олімпійської ліцензії, слід визнати успішним. Ось чому вчорашнє падіння було таким болісним. А може це й добре, що іспанці поставили нашу збірну лна місце. Бо на тлі іспанців українці виглядали тактично безпорадними, кульгала культура пасу.

Якщо відверто, незважаючи на нічию в груповому раунді, я вважав іспанців фаворитами в повторному протистоянні з українцями, але не думав, що вони такі сильні.

Оцініть матеріал
(55)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 11
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ortomir
 3 / 4 місце серед країн Європи з видовищним та результативним футболом - це провал? Гецко, похмелись.
Chicco2
Підтримую оцінку автора. Воротар пропустив 3 голи, які мусив брати воротар збірної. На жаль, невдала гра. 
Александр Явнюк
Мягко говоря игра с испанцами не пошла по нашему сценарию, удача отвернулась. Трубин не смог выручить, защита слабо сыграла, все пошло не так у испанцев все наоборот. Такое бывает в футболе, надо пережить, перетерпеть, сделать выводы и идти дальше. В целом команда хорошо выступила, завоевала путёвку на ОИ  и надеемся на прогресс и удачное высказывание на олимпиаде  24.
Severian742
Коли вже таких експертів поставлять на місце і не дозволять їм постійно обсирати наших гравців.
Якщо експертна оцінка на рівні йому смішно то це багато що говорить про самого експерта. 
nicksaf
А я очикував. Бо перед цим був 1-7 у турбіна, йому бог-зна звідки забивають.
В'ячеслав
Отличное начало бесславный финал.Все ровно.
Chicco2
А де видовищний та результативний футбол? 1:5?