Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 липня 2023, 03:53
13142
1

Київське Динамо розгромило команду з Бухареста у першій контрольній грі

Команда Мірчі Луческу з перемоги розпочала серію спарингів в Австрії

| Оновлено 06 липня 2023, 03:53
13142
1
Київське Динамо розгромило команду з Бухареста у першій контрольній грі
ФК Динамо Киев. Мірча Луческу

У середу, 5 липня, відбувся товариський матч, у якому зустрілися «Динамо» Київ та «Динамо» Бухарест.

Матч пройшов у Занкт-Файт-ан-дер-Глані (Австрія), де київське «Динамо» проводить літні збори під керівництвом Мірчі Луческу. За рішенням керівництва столичного клубу відеотрансляція спарингу не проводилася.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Біло-сині, які вийшли на гру в експериментальному складі, активно розпочали й уже на 2-й хвилині могли відкривати рахунок. Царенко прострілив на лінію воротарського майданчика з правого флангу, Горбач не встигнув випередити захисника, але м’яч відскочив до Шапаренка, який, щоправда, з близької відстані не зміг пробити по воротах.

Тиск підопічних Мірчі Луческу продовжився, і на 10-й хвилині рахунок таки було відкрито. У «біло-синіх» пройшла атака правим флангом, Шапаренко вивів до воріт Волошина по місцю лівого інсайда, Назар обіграв захисника у штрафному майданчику й із кута воротарського пробив над воротарем – 1:0.

Бухарестці спробували відповісти, але удар Бані з лінії штрафного прийшовся в руки Моргуну, а постріл Абдалли прийняв на себе Боль. А кияни доволі швидко подвоїли свою перевагу. Андрієвський від півкола перед штрафним майданчиком знайшов на правому фланзі Караваєва, який підключився до атаки, той прострілив у центр, і Царенко з району 11-метрової позначки пробив точно в кут – 2:0.

Зупинятися на досягнутому кияни не збиралися. Зокрема, Горбач намагався замкнути простріл Волошина з лівого флангу, але удар п’яткою нападника з меж воротарського майданчика заблокував захисник. У той же час і бухарестці також не відсиджувалися в обороні, намагаючись гостро вибігати в контратаки. А відіграли один м’яч суперники зі штрафного. На 40-й хвилині Моргун необачно вибіг за межі штрафного майданчика та збив Абдаллу, а Бані ударом метрів із 25 пробив точно в кут – 2:1.

Перед самим свистком на перерву м’яч ще один раз побував у сітці воріт бухарестців, коли Горбач ударом у дотик замкнув простріл Дубінчака з лівого флангу, однак арбітри зафіксували положення поза грою у нападника. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги киян.

На другий тайм біло-сині значно оновили склад – лише деякі футболісти, які грали в першому таймі, залишилися на полі. І з новими силами почали атакувати володіння суперника. Збільшити свою перевагу динамівцям вдалося на 66-й хвилині. Малиш отримав передачу на правому фланзі, прострілив у центр, Дубінчак прийняв м’яч, на замасі прибрав захисника та другим дотиком пробив повз воротаря – 3:1.

А до великого рахунок українська команда довела на 73-й хвилині. В результаті красивої комбінації, в якій було кілька пасів у дотик, Кабаєв вийшов до воріт, обіграв воротаря та захисника, після чого ідеальним за точністю ударом спрямував м’яча в кут воріт – 4:1.

Незважаючи на велику різницю в рахунку, підопічні Мірчі Луческу не дозволили супернику створити нічого біля власних воріт, при цьому й самі особливо не напружувалися в атаці – напевно, позначилася спекотна погода, через яку арбітр двічі зупиняв гру в кожному з таймів, аби футболісти могли попити води.

Матч завершився переконливою перемогою київських динамівців із рахунком 4:1. Наступний спаринг біло-сині проведуть 8 липня проти австрійського «Вольфсбергера».

Товариський матч, 5 липня, Австрія

Динамо Київ – Динамо Бухарест – 4:1

Голи: Н. Волошин, 10, Царенко, 18, Дубінчак, 67, Кабаєв, 74 – Бані, 40.

Динамо Київ: Моргун (Ігнатенко, 70) – Караваєв (Діалло, 61), Попов (Дячук, 46), Боль (Біловар, 46), Дубінчак – Андрієвський (Малиш, 23), Царенко, Волошин (Шепелєв, 46), Лєднєв (Яцик, 46), Шапаренко (Беніто, 46) – Горбач (Кабаєв, 46).

Динамо Бухарест (старт): Дуймович, Родрігес, Джафер, Бена, Грігоре, Амзар, Росу, Іглесіас, Бані, Гезалі, Абдалла.

Попередження: Попов, 15.

Відеоогляд матчу

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Денисов
Судячи з огляду, то грали цікаво, комбінаційно. Четвертий гол дуже гарний. Але це тільки перший матч, де був максимально експериментальний склад.