Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 04 липня 2023, 00:44
2549
5

Тарас МИХАЛИК: «Українська молодіжка здатна добратися до фіналу»

Екс-гравець збірної України – про молодіжне Євро-2023

| Оновлено 04 липня 2023, 00:44
2549
5
Тарас МИХАЛИК: «Українська молодіжка здатна добратися до фіналу»
ФК Динамо Київ. Тарас Михалик

В 2006 році збірна України (U-21) стала срібним призером молодіжного чемпіонату Європи в Португалії. В складі тієї збірної виступав й київський динамівець Тарас Mихалик.

В бесіді з кореспондентом Sport.ua він згадав перипетії боротьби на тому континентальному форумі і поділився враженнями від виступу української молодіжки нинішнього зразку на Євро-2023.

– Хоча в Португалії українська молодіжка вперше так високо піднялася в табелі про ранги,але той чемпіонат залишив неприємний осад, – згадує Тарас Михалик. – Швидше за все, тому, що в фіналі ми неочікувано крупно програли нідерландцям, хоча в груповому раунді взяли над ними гору.

Проте завжди, щось у житті відбувається вперше і я дуже хочу, аби Руслан Ротань зі своїми підопічними перевершили нас , підкоривши вершину. Тим паче, що один крок до визнання вони вже зробили, завоювавши путівку на Олімпійські ігри, де раніше українська збірна ніколи не змагалася.

– На вашу думку, які є підстави сподіватися, що наші хлопці можуть замахнутися на здобуття «золота»?
– Вони вже можуть похвалитися серйозним досвідом виступів на престижному рівні. Для порівняння, в тій «португальській» українській збірній також були талановиті виконавці: Андрій Пятов, Артем Mілевський, Олександр Алієв, Дмитро Чигринський, Руслан Фомін, але ніхто з них не був залізним гравцем в основі своїх клубів. Нині ж без Анатолія Трубіна, Артема Бондаренка, Георгія Судакова вже важко уявити собі «Шахтар» – чемпіона України, як київське «Динамо» – без Костянтина Вівчаренка, Владислава Ваната, а «Зорю» і «Дніпро-1» без Володимира Бражка та Олександра Назаренка відповідно. Не забуваймо, що є ще ціла група гравців, котрі на видноті в закордонних клубах. Ось цей накопичений досвід і повинен датися взнаки.

– У вас була можливість переглянути телетрансляції всіх матчів нашої молодіжки в Румунії?
– Ні, повністю дивився тільки поєдинок з французами, в інших – обмежився переглядом гольових моментів.

– Що б ви виокремили в діях нашої збірної?
– Відчувається, що хлопці зіграні, а тренерський штаб вміло керує діями підопічних. Важливо, що ті добре почуваються, як при позиційному наступі, так й при переході від оборони до наступу.

Десь ще бракує командної швидкості, але не виключено, це від того, що тренерська філософія Ротаня заточена на контролі м'яча, культурі пасу. Подивимося, що буде далі.

– А далі буде півфінал з іспанцями, яких чимало експертів також називали серед головних претендентів на призове місце.
– Я б обережно ставився до всіх цих прогнозів. Багато хто вважав, що умови диктуватимуть французи, італійці, німці, а вони вже зійшли з дистанції. Зараз важливо, аби наші хлопці не переоцінили свої сили, чи навпаки не порахували, що завдання на Євро уже виконане. Не випадково кажуть: дорогу здолає тільки той хто йде. Отож, не треба зупинятися на досягнутому, вірити в свої сили, тим паче, коли пишеш історію.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
WildeKater
чёт давно про него не слышно
vruthiy-112
Це машина,  яку не зупинить навіть Ротань.!!! Ховайтесь.!!! 
vazazh
Хотілось би цього. Але реально? Ну що сказав мудрік - побігали з пацанами. Бажаю їм гарно побігати, але, щось мені каже - що це вже піпець.
руслан шевченко
Слово такое не хорошее -"добраться". Не победить, снести всех к е матери, так при неких обстоятельствах... Я не против этого, но такая недосказанность, если повезет...