Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 липня 2023, 21:01
1820
13

Сергій ПАЛКІН: «Ван Леувен з нуля побудував Зорю, став найкращим в УПЛ»

У клубі розповіли про нового наставника

| Оновлено 03 липня 2023, 21:01
1820
13
Сергій ПАЛКІН: «Ван Леувен з нуля побудував Зорю, став найкращим в УПЛ»
ФК Шахтар

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про нового тренера команди Патріка ван Леувена, а також попрощався з наставником Ігорем Йовічевічем.

– Сергію Анатолійовичу, сьогодні «Шахтар» представив нового головного тренера – Патріка ван Леувена. Що можете сказати про наставника?
– Перш за все, хочу привітати Патріка ван Леувена як головного тренера нашої команди. Якщо подивитися на історію, то ми маємо дуже глибокі взаємовідносини з Патріком: він приєднався до нашого клубу 2006 року як заступник директора Академії, потім став директором. На мою думку, протягом останніх 20 років це найкращий директор Академії, який у нас був – дуже системний, дуже професійний. Потім він пішов до інших клубів: був спортивним директором, головним тренером «Маккабі». А потім була «Зоря», яка, вважаю, стала апогеєм його кар’єри: вони збудували цю команду фактично з нуля і посіли третє місце в чемпіонаті України, а Патріка визнано найкращим тренером сезону. І за сукупністю всіх цих факторів ми ухвалили рішення призначити ван Леувена головним тренером нашої команди. Хочу побажати йому успіхів, перемог, перемог і ще раз перемог! А ми 24/7 будемо йому допомагати і підтримувати в усіх його діях.

– Є певне дежавю, адже рік тому ми теж були в Роттердамі, було представлення нового тренера – тоді Ігора Йовічевіча. Як ви підсумуєте рік для «Шахтаря» під його керівництвом?
– Від щирого серця хочу подякувати Ігору та його тренерському штабу, тому що вони дійсно виконали дуже гарну роботу. Вони приєдналися до клубу в дуже важкі часи, коли війна була в самому розпалі, іноземні футболісти пішли, а ми повинні були будувати нову команду з новими лідерами, на чолі з українськими футболістами. І ми впоралися – зробили дуже потужний колектив, виграли чемпіонат України, чудово грали в групі Ліги чемпіонів, дуже емоційна гра була з «Ренном» у плей-оф Ліги Європи. Це був чудовий сезон – сезон з перемогами, сезон яскравий. І це був гарний проєкт. За це ще раз хочу подякувати Ігору та його помічникам. Упевнений, що він має вже чергу з клубів, які його запрошують до себе. Бажаємо йому успіхів, нових викликів та тільки всього найкращого.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією
Футбол | 03 травня 2024, 15:09 3
Анчелотті зізнався, хто буде кіпером Реала у матчах з Кадісом та Баварією

У матчі-відповіді проти мюнхенців у старті вийде Андрій Лунін

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
тому давайте приб'ємо Зорю і заберемо у них тренера. Кроти не змінюються.
McLay
Патрік мабуть і не здогадується що зв'язався з наперсточниками. Хоча!
FunnyCat_____
Генеральный директор Шахтера Сергей Палкин прокомментировал назначение Игора Йовичевича на должность главного тренера команды.
"У нас было несколько кандидатур, но Йовичевич оставался кандидатом номер один. Прежде всего, он имеет европейский опыт – он как игрок был одним из первых, кто из Хорватии попал в Реал (Мадрид), он тренировал Динамо U-19 (Загреб) и показал очень хороший результат с ними. И вообще, на мой взгляд, это тренер с достаточно большими перспективами----------
как там перспективы йовичевича?
RoNIkyo
Пропоную називати Шахтар не Барселоною Східної Європи, а Баварією Східної Європи.
vazazh
Відносно назви ШД "Баварія", "Барселона" - то тут значно простіше - "Кайзерслаутен", чи "Селтік". Ні, на "Аякс" вони не тягнуть. Відносно пана Патріка, ну ще ж відомий тренер, йому навіть "Краковія" пропонувала місце. Але гроші - не ті, тому - ШД. Відносно ДК - погоджуюсь - контору суркісят - ліквідувати.   
dadlismit
Патрик ван ПлЮйвен - наше всё !!!  
Alexander Киев
Люблю спостерігати як у вічно 4-х бомбить пукан невдахи тільки мріють про таких тренерів, але заслуговують на те, що мають і 4-те місце в УПЛ ще для вас казка. Закрити всю ту шарашкіну контору ОПЗЖ Суркіса і забути як страшний сон