Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 липня 2023, 05:21
1036
0

Ігор ЛУЧКЕВИЧ: «Відчув, що буду потрібнішим в Україні»

Тренер «Миная» – про повернення в Україну

| Оновлено 02 липня 2023, 05:21
1036
0
Ігор ЛУЧКЕВИЧ: «Відчув, що буду потрібнішим в Україні»
Instagram. Ігор Лучкевич

В тренерському штабі «Mиная» після піврічної перерви знову працює Ігор Лучкевич – відомий у минулому футболіст, екс-гравець національної збірної України.

– Наприкінці минулого року мені запропонували стати технічним директором дитячо-юнацького футбольного клубу «Насіональ» з американського міста Ноксвілл, – розповів Ігор Лучкевич кореспонденту Sport.ua. – Я дав згоду, вирішивши, передусім, збагатитися міжнародним досвідом.

– І чим ви безпосередньо займалися в «Насіоналі»?
– Виконував обов’язки, як функціонера, так і відповідав за тренувальний процес з хлопцями та дівчатами. Необхідно уточнити, що в «Насіоналі» заняття мали швидше оздоровчий аспект. А вже потім ті наші підопічні, котрі виявляли бажання більш серйозно займатися футболом, переходили в професіональні клуби.

– Вам цікаво було працювати в «Насіоналі» з аматорами, адже раніше в Україні мали справу з командами майстрів?
– Так, знаєте, це певною мірою був виклик для мене. Вважаю, що на новому місці впорався зі своїми обов’язками, переконаний, що мені обов'язково стане в нагоді досвід, накопичений в США, де футбол з кожним роком стає все популярнішим.

– Якщо в США вас усе влаштовувало, то чому вирішили повернутися на Батьківщину?
– Відчував, що в Україні я буду потрібнішим. Часто контактував з головним тренером «Миная» Володимиром Шараном, який ділився останніми новинами, розповідав, що моє місце в тренерському штабі за мною зберігається. Були й інші вже особисті причини повернутися додому.

– І які функції ви зараз виконуєте в «Минаї»?
– Передусім, дуже радий, що «Минай» зберіг прописку в УПЛ. Що ж до відповіді на запитання, то опікаю під час тренувального процесу групу захисників, виконую інші вказівки Шарана. Коли розпочнеться сезон, то готуватиму інформацію про найближчих суперників, виїжджаючи на поєдинки за їхньою участю. Роботи вистачає, особливо коли врахувати, що підготовка до нового сезону тільки розпочалася.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.