Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 червня 2023, 23:12
2664
16

Нам таке не світить? Польські клуби заробили €60 млн на продажі телеправ

«Дніпро-1», «Динамо» та «Зоря» стоять на позиції за безкоштовні трансляції

| Оновлено 30 червня 2023, 23:12
2664
16
Нам таке не світить? Польські клуби заробили €60 млн на продажі телеправ
Getty Images/Global Images Ukraine

Футбольний журналіст Ігор Бурбас для порівняння розповів, скільки заробили польські клуби на продажу телеправ:

«Ось розподіл коштів між клубами сусідньої польської Екстракляси шляхом реалізації телеправ. 240 млн злотих або 60 млн євро на 18 команд. Чемпіон та віце-чемпіон на виході має по 6 млн євро за сезон кожен.

Звісно, нам далекі такі перспективи. Через примхи однієї людини. Тієї, яка приймає рішення в «Дніпрі-1». Саме ж цей клуб першим вийшов з обговорення телепулу на зібранні тиждень тому. Навіть не заслуховуючи доповідей і аргументів. «Динамо» і згодом «Зоря» підіграли, обравши позицію за безкоштовні трансляції. В ступор їх загнала пропозиція «Шахтаря» з пробним першим сезоном без жодних абонплат, якщо лише в цьому проблема.

Зрештою, роз'яснення переваг спільного продукту закінчилося через те, що рішення все одно, мовляв, приймають не делеговані від цих трьох клубів, а люди вище. «Точніше одна людина». Ця репліка зірвалась з вуст «динамівця» Сергія Мохника, вона в точності розкриває сутність, що «Динамо» та «Зоря» в своїх рішеннях не самостійні. Поки ту одну людину все влаштовує, спільного продукту не буде».

Прибуток польських клубів від продажу телеправ у сезоні 2022/23

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Забули тільки додати кому продали та хто спонсор цього. А так все вірно. Друкуємо табличку де видно розподіл коштів.
Тепер нехай Бурбас надрукує таку саму за 2022/2023 з УПЛ
Може тоді зрозуміло буде хто що від Сетанта отримав? а то якось  клуби кажуть що нічого...
EL PATRON
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Макс Максов
Футболи зрозуміло чому не влаштовували, Сетанта давала мало грошей... Але мені здається, що просто власник плюсів товаришує з власниками Динамо і Зорі! І їм не важливий там якийсь телепул і заробіток! Власне его перш за все!
SandroKing
Пока Ахметов контролирует ФФУ и УПЛ не будет никаких телепулов. Мы же все увидели что смысл телепула от УПЛ и Сетанты состоит только в том чтобы унизить Динамо. У них два канала, а во время матча Динамо показывали все что угодно, в том числе в записи, но не саму игру.
Xvalenok03
Без разницы с какой стороны болельщики, но всем нравится сопли размазывать. Никто не хочет копать глубже.
1. Польские команды к этому не один год шли. Годами. Много для этого чего сделали. Прямо и косвенно. Одна масштабная чистка коррупции  перед 2012 годом чего стоит. И продолжают делать. 
2. У нас просто хотят сразу за не отданные права получить кучу бабла. Менталитет 90-х годов. Прибыль должна быть 1000-чи процентов при минимуме вложений. А лучше вообще ничего не вкладывая и ничего не делая. 
3. Не стану обелять шахту с её руководством, там много грехов, но основные противники пула это динама и новый Днепр со старыми хозяевами. Ну и кое-какая их свита. Почему такая тенденция? 
Про справедливость распределения и речи не идёт. Там свои интересы. 
4. Ни разу не видел планов такого пула по распределению доходов. Кому, сколько, за что. Зато много обещаний по большому количеству бабла.  В нашем украинском футболе даже в благополучнве времена столько не зарабатывали. 
Это ещё не говоря о том кто и сколько, под что будет давать деньги. 
5. Мне нравиться идея бесплатного тв исходящая от динамы, днепра и их свиты. Нравится их забота о бабушках и дедушка живущих в сельской местности или маленьких городах которые могут быть лишины просмотра футбольных игр. 
Только тут же возникает два вопроса. Нафик им, дедушкам и бабушкам, этот футбол? У них есть дела поважнее. И второй вопрос. Сколько этот *бесплатный* показ футбола будет стоить смотрящим и мне в частности?
П.С. Это так по мелочам что первое в голову лезет. А можно ещё добавить. 
П. С. Объявляю сезон минусования открытым. 
BekXan
Доки в керівництві УПЛ будуть сидіти бовдури менеджери і бовдури менеджери в клубах і не бути яскравої гри про це не може бути мови.
Український Крим
У нас всі клуби-лідери належать російським олігархам Ахмєту, Суркісу, Коломийському або Гєллєру... тому наш чемпіонат на стадіонах нікого зібрати не може навіть за три копійки! По факту клуби в Україні стали чужими і нецікавими для місцевих мешканців 
Alexander Киев
Давно пора розформувати недоклюб ОПЗЖ і  Суркіса відправити на нари. Толку із того 4-го місця ніякого, що в ЛЄ, що в ЛК - тільки і можуть що позорити Україну