Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 червня 2023, 22:33
2008
0

ЛАВРИНЕНКО: «99% гравців Вереса знав. Із керівництвом розмовляли 3 години»

Новий головний тренер «Вереса» розповів, як очолив команду із Рівного

| Оновлено 29 червня 2023, 22:33
2008
0
ЛАВРИНЕНКО: «99% гравців Вереса знав. Із керівництвом розмовляли 3 години»
ФК Верес. Сергій Лавриненко

Новий головний тренер «Вереса» Сергій Лавриненко розповів, як очолив команду із Рівного:

Творча відпустка? У перші три місяці відчував вигорання. Натхнення повернули міні-стажування у колег – Юрія Вернидуба, Патрік ван Леувена, Віктора Скрипника та Руслана Ротаня.

Закордонні варіанти? Були розмови – Киргизстан, Казахстан, навіть Польща. Відразу запитував: «Як виїхати легально?» – «Потрібно думати» – «Думайте. Нелегально – не поїду». Варіант у ЛНЗ? Нуль контактів із клубом – все на рівні чуток. Наче прізвище моє там фігурувало, але чув прізвища і серйозніші.

Запрошення у Рівне? Подзвонили: «Можливо, розглянуть кандидатом». Другий дзвінок: «Скоріш за все, буде Остап Маркевич, але за нагодою – можемо познайомитися».

Я читав лекції у Києві – подзвонили, я під'їхав на каву з керівниками клубу, а у підсумку три години розмовляли про футбол. 99% гравців я знав – характеристики дав, поділився баченням – як змінити команду. За день-два надійшла інформація, що від послуг Остапа відмовилися і серйозно розглядають мою кандидатуру.

У переговорах із «Вересом» особисті умови головним не були. Питання номер 1 – чи зможе клуб запрошувати гравців рівня турнірних цілей. А це – місце в десятці. Нам, щоб там бути, треба посунути умовно Чорноморець. А ще не пустити вперед Полісся, ЛНЗ та Оболонь. А у нас зараз трохи більше десяти гравців у складі.

Тренерський штаб? Хотів би працювати з тими, хто був в Інгульці, але Бартулович пішов у Зорю. А Шуст та Лупашко – на контрактах в Петровому. Отже, займаюся формуванням нового штабу.

Селекція клубу? Команда була в трійці з пропущених м'ячів. І це при тому, що Львів та Металіст пропускали дуже багато. Група атаки – молодь, але їхні помилки мають виправляти воротар, оборона, опорна зона. Тож я почав би підсилення із захисту.

Відносини з агентами? Завжди був рівновіддалений. Готовий почути всіх, але не зустрічаюся на каву, не хрещу дітей, не підтримую близьких стосунків. Для мене важливі не агенти, а їхні гравці. Хоча тут, у Вересі, зі мною дуже наполегливо хотіла підписати контракт одна з компаній. Але я не хочу бути залежним від агентів, хочу залежати від футболістів та якості своєї роботи.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.