Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 30 червня 2023, 00:30
1725
0

Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Важко сказати, хто точно зможе доїхати до збірної»

Наставник збірної України – про гравців, яких планує викликати на матчі пре-кваліфікації ОІ

| Оновлено 30 червня 2023, 00:30
1725
0
Віталій СТЕПАНОВСЬКИЙ: «Важко сказати, хто точно зможе доїхати до збірної»
fbu.ua. Віталій Степановський

Збірна України з баскетболу 15 липня розпочне підготовку до пре-кваліфікації Олімпійських ігор. Команда збереться в Ризі, де проводитиме тренувальний збір, в рамках якого зіграє чотири контрольні поєдинки.

Всього новий головний тренер «синьо-жовтих» планує викликати 20 гравців. В розмові із кореспондентом Sport.ua Віталій Степановський розповів, на кого розраховує і в кого можуть виникнути труднощі з приїздом до національної команди.

– Чи будуть нові обличчя у ростері збірної порівняно з попередніми турнірами?
– Зараз ми викликали всіх гравців в розширений список. Побачимо, як хлопці зможуть доїхати до тренувального табору. Чи вирішать свої питання наші представники НБА, або чи встигнуть підлікуватися наші травмовані гравці. Після того – побачимо, хто потрапить до основного складу – у ті 12 баскетболістів, які поїдуть на пре-кваліфікацію.

– Скільки гравців в розширеному списку?
– Зараз до 20-и баскетболістів плануємо. Побачимо, хто зможе доїхати. З усіма поспілкувався, але є травмовані: Сидоров, Герун має проблеми з коліном. Наші хлопці, що грають в НБА, мають деякі проблеми. Вони без контрактів. Олексій Лень має проблеми з документами. Святослав Михайлюк також чекає контракт. Коли хлопці їх підпишуть і завершать всі клопоти з документами, то вони одразу приїдуть до збірної. Так само, і Максим Шульга – має певні проблеми з візою. Він вирішує це питання. Зараз дуже важко сказати остаточно, хто зможе доїхати до збірної.

– В Америці виступає, також, наш бігмен, Скапінцев. Чи телефонували йому? В цій збірній ми його побачимо?
– Так, я спілкувався з Дмитром. Він гратиме в Літній лізі НБА. І після цього побачимо, приїде він до збірної, чи ні. Але він теж дуже хоче приїхати. Літня ліга має завершитися до матчів збірної України. Якщо не помиляюся, 17-го липня, якщо команда дійде до фіналу, цей турнір завершиться. Ми спілкувалися і я на нього теж розраховую.

Повністю інтерв'ю Віталія Степановського читайте завтра, 30 червня, на Sport.ua.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.