Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 06 липня 2023, 06:11
8352
3

Останній шанс Неймара. Як Луїс Енріке може врятувати кар'єру форварда в ПСЖ

Інакше варіант лише один – їхати з Парижа…

| Оновлено 06 липня 2023, 06:11
8352
3
Останній шанс Неймара. Як Луїс Енріке може врятувати кар'єру форварда в ПСЖ
Getty Images/Global Images Ukraine

Ще наприкінці сезону-2022/23 у пресі почали активно з'являтися різні чутки про підготовку літнього відходу Неймара з Парі Сен-Жермен. Бразильський форвард, котрий із серпня 2017 року утримує негласний титул найдорожчого футболіста планети (за право підписати Неймара, нагадаємо, парижани виплатили Барселоні 222 мільйони євро), провів черговий досить неоднозначний сезон, після якого навіть у керівництві клубу, схоже, немає єдиної думки щодо того, чи варто чіплятися за продовження співпраці із гравцем, чи все ж таки спробувати позбутися його, попутно значно розвантаживши зарплатну відомість.

Новини про підготовку відходу Неймара з ПСЖ гармонійно вписуються в ту кадрову політику, яка намітилася у паризькому клубі. Зокрема, столицю Франції вже залишили такі зірки як аргентинець Ліонель Мессі та іспанець Серхіо Рамос, та й щодо майбутнього Кіліана Мбаппе питань наразі набагато більше, аніж відповідей.

Все це свідчить про завершення «золотої ери» проекту Парі Сен-Жермен, який було розпочато кілька років тому та ключовим завданням якого була перемога команди у Лізі чемпіонів. Враховуючи відсутність у пресі навіть чуток про можливий літній переїзд до ПСЖ гравців калібру Ерлінга Холанда або Вінісіуса Жуніора, можна припустити, що інвестори французького гегемона планують взяти невеликий перепочинок й подивитися, на що здатний колектив, якщо в нього перестати вгачувати сотні мільйонів євро, а просто зосередитися на підписанні гравців високого рівня, але без запитів по зарплаті планетарного рівня.

З великою ймовірністю, у новому сезоні в Парі Сен-Жермен буде і новий тренер. На місце Крістофа Галтьє європейська преса активно сватає екс-коуча Барселони та збірної Іспанії Луїса Енріке, і якщо так станеться, то не можна виключати, що Неймар отримає свій останній шанс довести, що свого часу в ПСЖ недаремно зробили ставку саме на нього, а також, можливо, на початку четвертого десятка таки виграти настільки бажаний для бразильця Золотий м'яч.

За інформацією авторитетної французької газети L'Equipe, Парі Сен-Жермен справді контактує із Луїсом Енріке й сторони навіть встигли обмінятися попередніми вимогами одна до одної щодо потенційної співпраці. Відомо, що іспанський коуч до свого «райдера» включив обов'язкове збереження у складі команди Неймара – футболіста, котрий чудово відомий фахівцю за спільною роботою у Барселоні.

Подейкують, що Луїс Енріке впевнений – Неймар є тим футболістом, навколо якого потрібно вибудовувати оновлену команду, а талант бразильця може стати ключовим чинником для її успішності. У низці французьких пабліків, присвячених ПСЖ, навіть з'явилася інформація, що Луїс Енріке нібито особисто зателефонував Неймару, аби переконати бразильця переглянути рішення про відхід з клубу, а також попросив форварда змінити спосіб життя, щоб гравець зміг «виправдати свій останній кредит довіри».

Подібна інформація виглядає більш ніж логічною з огляду на те, наскільки успішно працювали Луїс Енріке та Неймар у Барселоні з 2014 по 2017 роки. За цей період каталонці двічі виграли іспанську Ла Лігу, тричі – національний кубок, а також перемагали в Лізі чемпіонів і на клубному чемпіонаті світу. При цьому сезон-2014/15, коли Барселона виграла найпрестижніший клубний єврокубок, став для Неймара феноменально успішним: бразилець забив 10 м'ячів у ЛЧ, встановивши особистий рекорд, а також розділивши лаври кращого снайпера змагання із Ліонелем Мессі та Кріштіану Роналду.

Цікаво й те, що за Луїса Енріке Неймар ніколи надовго не залежувався у лазареті. Максимальний період відсутності бразильця у складі становив 30 днів, але найчастіше форвард був доступний, готовий та мотивований до того, щоб виходити у стартовому складі, забивати м'ячі та віддавати результативні передачі на партнерів. І якщо останні дві якості Неймару вдалося зберегти на вельми високому рівні і після переходу до ПСЖ, то проблеми із травмами в останні пару років стали для нього чимось просто незрозумілим.

Getty Images/Global Images Ukraine. Неймар

Тому Луїс Енріке, за чутками, і попросив Неймара переглянути погляди на спосіб життя та поведінку поза полем і тренувальним газоном, сподіваючись, що 31-річний бразилець виявиться здатним стабільно виходити і допомагати команді добиватися поставлених завдань.

Важливо, що сам Неймар, схоже, з ентузіазмом сприйняв чутки про ймовірний прихід Луїса Енріке на посаду головного тренера Парі Сен-Жермен. Як повідомляє все той таки L'Equipe, у останні кілька днів бразилець повідомив босів паризького клубу про те, що буде готовий відмовитися від свого бажання змінити обстановку у літнє трансферне вікно, якщо тільки новим наставником французького гранда буде призначено 53-річного іспанця.

Варто враховувати ще й ту обставину, що у разі літнього трансферу Кіліана Мбаппе з ПСЖ до Реала, про який знову багато й «зі смаком» пліткують у Франції та Іспанії, саме Неймар виявиться зіркою № 1 у паризькій команді. Цей статус бразилець так хотів отримати із самого початку, заради чого й погоджувався на відхід з Барселони, але потім трохи загубився за спиною спершу Мбаппе, а згодом і Ліонеля Мессі, котрий прибув підкорювати столицю Франції…

Наразі, коли у Неймара залишається не так вже й багато часу на професійному рівні в статусі футболіста, для форварда як ніколи актуальне питання беззаперечного лідерства у своїй команді, в разі успішного ходу якої Лігою чемпіонів перед бразильцем може замаячити й перспектива виграшу Золотого м'яча. Саме через прагнення таки поборотися за цю нагороду, вже без реальної конкуренції з боку Кріштіану Роналду та Ліонеля Мессі, які покинули європейський футбол, Неймар не висловлює зацікавленості у від'їзді до Саудівської Аравії, де тамтешній Аль-Хіляль був готовий платити нападнику абсолютно захмарні гроші – по 250 мільйонів євро за сезон…

Тож почекаємо трохи, після чого стане ясно – чи випаде Неймару останній шанс врятувати кар'єру в ПСЖ, і якщо так, то наскільки успішно бразилець виявиться здатним скористатися ним.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
luceorius
Неймар швидше остаточно зіпсує і без того невисоку тренерську репутацію Енріке.
Милан Милан
Какой бред. Строить команду вокруг 31 летнего потерявшего мотивацию игрока. Да и к талантам Луиса Энрике я очень скептически отношусь. При нем сборная Испании была самой слабой за все время. Неймара нужно однозначно продавать, брать недорогих талантов и вперёд. Только тренер хороший нужен. Зря Тухеля уволили, я считаю. Это был самый лучший ПСЖ.
Serhii P.
Неймар більше часу проводить на своїй віллі в Ріо-де-Жанейро зависаючи на вечірках, у комп'ютерних іграх та онлайн покері, але офіційно лікуючись від травм (таке враження, що він тільки і чекає, щоб отримати чергову і поїхати "лікуватись" в Бразилію). А там з лікарями можна домовитись, щоб якомога довше часу перебувати на лікуванні. Яку там команду можна побудувати навколо нього? )))