Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 06 липня 2023, 15:32
2055
1

Екскапітан збірної України: «Чому рішення Виконкому визвало таку реакцію?»

Сергій Ліщук – про ситуацію навколо «Прометея»

| Оновлено 06 липня 2023, 15:32
2055
1
Екскапітан збірної України: «Чому рішення Виконкому визвало таку реакцію?»
ФБУ. Сергій Ліщук

Багаторічний капітан збірної України Сергій Ліщук поділився думкою щодо ситуації, яка має місце навколо БК «Прометей». Виконкомом ФБУ команді було запропоновано зіграти у новому сезоні в Вищій лізі, адже минулий сезон в Україні вона пропускала. Клуб від цього відмовився.

«Останнім часом в українському баскетбольному суспільстві йде палка дискусія, щодо рішення Виконкому ФБУ по відношенню до участі БК «Прометей» у чемпіонатах України з баскетболу. Вирішив також висловити свою думку з цього приводу, тому, що маю безпосереднє відношення, як до Виконкому ФБУ, так і до збірної України, за яку відіграв багато років та був багаторічним капітаном.

Друзі, по-перше хочу нагадати всім, що в країні триває страшна війна, яка зачепила багатьох із нас і зараз, як ніколи, нам потрібно єднатися за для перемоги! Виконком ФБУ представляють люди та клуби, які залишилися в Україні в самий складний рік існування нашої держави, та нашого улюбленого виду спорту. Всі ці люди залишилися тут, не дивлячись на ракетні обстріли, блекаути, постійні повітряні тривоги і продовжили в надскладних умовах і надалі робити все, щоб баскетбол в Україні жив! І звичайно допомагати наших славим ЗСУ подолати підступного ворога!

По-друге, для мене не зрозуміла зневага та зверхнє ставлення до Вищої ліги чемпіонату України. Чому рішення Виконкому визвало таку негативну реакцію? Для команди на базі молоді «Хімік-2», з якою нашому клубу доводилося неодноразово зустрічатися у Вищій лізі, було б цілком логічно нарешті виграти цей чемпіонат, підняти над головою довгоочікуваний Трофей, та по спортивному принципу зайти у Суперлігу!

По-трете. Хотів би звернутися до гравців збірної України, за яку мені випала честь виступати протягом багатьох років. Хлопці, я багатьох з Вас знаю особисто та поважаю, з деякими з Вас ми разом були на баскетбольному майданчику та відстоювали честь нашого прапора. Я Вас прошу не піддаватися маніпуляціям та інтригам! Такі питання мають вирішувати президенти клубів між собою, та вищі керівні баскетбольні органи країни. Це їхня робота і ніхто краще них не зможе це зробити! Тому що хтось в решті вирішить свої питання, а весь негатив ляже на Вас. Ваша задача показувати свій рівень на баскетбольному майданчику, прославляти нашу країну, досягати поставлених цілей і звичайно радувати наших вболівальників перемогами, які нам всім вкрай важливі в цей складний для України час.

Підсумовуючи дану ситуацію, хотів би сказати всім скептикам, які зараз активно апелюють до того, що впали цифри показів Суперліги, а Вища ліга – то взагалі не турнір. Сам факт того, що минулий сезон під час найбільшої війни з часів Другої світової відбувся, вже є справжньою баскетбольною перемогою України! Ми продовжуємо працювати в нашій країні, та розвивати наш український баскетбол! Віримо в наші славні ЗСУ!», - написав зокрема Ліщук у Фейсбук.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
-PhoeniX-
Клуб, доказавшему в минувшем сезоне свой уровень во всех турнирах, в которых он принимал участие сейчас лишается шансов бороться за звание сильнейшего в стране.... Состав клуба по подбору игроков и уровню организации гораздо выше уровня Высшей лиги. И не стоит забывать, что предыдущий сезон клуб пропускал исключительно волей ФБУ. Если б ему не влупили такой вступительный взнос, то и пропуска сезона бы не было. А теперь вспоминают про "спортивный принцип"