Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 26 червня 2023, 15:36
1723
2

Валерій КОНДРАТЬЄВ: «Нехай гравці Прометея приїдуть і пограють тут»

Президент БК «Дніпро» – про лист гравців збірної України на підтримку «Прометея»

| Оновлено 26 червня 2023, 15:36
1723
2
Валерій КОНДРАТЬЄВ: «Нехай гравці Прометея приїдуть і пограють тут»
fbu.ua. Валерій Кондратьєв

Президент баскетбольного «Дніпра» Валерій Кондратьєв прокоментував звернення гравців збірної України до президента Федерації баскетболу Михайла Бродського та міністра спорту України Вадима Гутцайта.

«Я більше 20 років займаюся БК «Дніпро» і за цей час були клуби, які намагалися нав'язувати свої рішення. Але тут колективне рішення Президії і немає сенсу його обговорювати. Так, можуть бути винятки, але не в цьому випадку.

Якщо ми говоримо про лист гравців збірної України, то можна поділити цих гравців на кілька груп. Перша група – це гравці, які грають закордоном давно – Герун та Пустовий – вони не в курсі, що війна була і до 24 лютого 2022 року. Війна у нас триває вже 10-й рік.

Є категорія збірників, які грали за клуб, на початку лютого залишили країну і досі не з'явились в Україні. Я б на місці цих людей взагалі нічого не підписував. Коли йшов чемпіонат, усі грали, а вони з легіонерами покинули країну і, наприклад, 14 лютого, викладали фотографії, як вони відзначають день святого Валентина. Краще про це мовчати.

Третя категорія – це гравці, які були змушені залишатися закордоном. Вони поїхали грати за збірну України в Іспанії і маю перед цими людьми величезну повагу. Взагалі перед усіма збірниками повага, бо грати, коли твою країну бомблять, а ти виходиш грати – для мене всі ці хлопці зробили подвиг.

Єдине, я б сильно їх не звинувачував, що вони потрапили під чиюсь маніпуляцію та підписали цей лист. Я розумію гравців, які є співробітниками клубу та підписують ці листи. Вони змушені це підписати, бо це їхні працедавці. А інші гравці із солідарності до своїх товаришів це підписали. Там не було підпису Леня та Михайлюка.

Що далі в цій ситуації? Є спортивна складова, а є етична складова. Якщо ти солодко спиш, смачно їси і тут розповідаєш за чашкою чаю та круасаном, що ви тут візьміть і допустіть молодь, це перспективні хлопці, може вони колись потраплять до збірної…. Я б радив цим фахівцям, які знаються на баскетболі, нехай приїдуть і самі пограють тут.

Нехай гравці клубу, які підписалися, приїдуть і пограють тут, якщо вони хочуть підтримати країну. Нехай зіграють в чемпіонаті, як це продовжували робити хлопці, які залишилися і грали тут, незважаючи на тривоги, незважаючи на удари, незважаючи на блекаут. Вони переривали свої ігри, йшли на годину-півтори в бомбосховища. Десь це було зручно, десь ні. Це було восени, узимку. Як вони цим хлопцям в очі подивляться, що раптом вони виспались і запропонували, а хай ці молоді баскетболісти пограють? Що вони скажуть своїм товаришам, які їздили на блокпости, роздавали тепловізори, сухпайки, віддавали нашим фанатам техніку, їздили до лікарні Мечникова та віддавали пораненим свою форму, екіпірування?

Адже не секрет, що хлопці, які залишилися грати за кордоном, за сезон заробили хороші гроші, менше 60-70 тисяч ніхто не заробив, а є 100-150 тисяч. Якщо сумарно порахувати, то у них на всіх понад 1 млн. заробітку. Може, вони теж могли б якось допомогти своїй дитячій школі, своєму рідному клубу, ЗСУ, завдяки яким вони грали.

Думаю, багато запитань і їм не варто їх піднімати, перебуваючи там. Приходьте сюди, відіграйте сезон тут, віддайте шану країні і тоді можна сідати навпроти і радити. Що ви скажете Закурдаєву, Тимофєєнку, Кольченку, гравцям, які також раніше грали за збірну, за юнацькі, молодіжні збірні? Що ви скажете Вільховецькому, який повернувся з травмою, але сказав, що хоче підтримати команду? Як ви проводили шикарно час? Це виглядає м'яко кажучи негарно», – сказав Кондратьєв.

Нагадаємо, що ФБУ запропонувала «Прометею» грати в Вищій лізі, однак клуб із Слобожанського відмовився.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 88
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Skor Pion
просто підари вам не вигідна присутність Прометея бо їм немає рівних зараз в Україні
valerafan1
Читаєш коментарі Бродського, Чебишева, Кондратьєва і стає сумно. Ви за професіоналізм, чи за те, щоб просто грали тут? Прометей останній рік представляв УКРАЇНУ, і зробив в тисячі разів більше для прославлення нашої країни чим ці клерки.  І дуже достойно представляв. А під час війни команда могла просто на рік відмовитися від участі в чемпіонаті і її могли без всяких рішень прийняти назад, як це було в футболі. Але в баскетболі не так. І виникає запитання: діячі федерації, чому ви такі принципові там, де це зовсім не потрібно? Чому ви розколюєте наш баскетбол? Чи у вас все так гарно?