Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 червня 2023, 06:34
2307
38

Артем ГАГАРІН: «Безкоштовний перегляд футболу – це утопія»

Віце-президент «Кривбаса» вважає, що потрібно формувати телепул

| Оновлено 30 червня 2023, 06:34
2307
38
Артем ГАГАРІН: «Безкоштовний перегляд футболу – це утопія»
Instagram. Артем Гагарін

Віце-президент «Кривбаса» Артем Гагарін поділився думкою щодо необхідності створення єдиного телепулу української Прем'єр-ліги.

– 10 клубів – нехай це буде 10. Шість – нехай буде шість. Показати, почати, і потім, рано чи пізно, ці клуби прийдуть. Можливо, колись у них контракти з 1+1 закінчаться, і вони прийдуть.

– Головний аргумент «Дніпра-1» – це безкоштовний футбол для народу. Це популізм чи реальність?
– Ну от, ви самі запитали – самі відповіли.

– О’кей, якщо це популізм, то чому? Не буває безкоштовного футболу, навіть для бабусі в селі?
– Не буває, тому що хтось за нього платить. Якщо не платять люди, які його дивляться, споживають і для яких цей продукт (створюється - прим.), то платить клуб.

А це утопія, бо це тільки витрати, немає прибутку. ТV-права, все інше - у європейських, світових клубах – це якраз дохідна частина.

– Тобто якщо бабуся в селі дивиться матч «Кривбас» – «Рух»...
– Яка конкретно бабуся? Давайте так розмовляти. Представники деяких клубів кажуть: «Та нас дивляться мільйони!». Лунає така фраза. Та не дивляться вас мільйони. У нас взагалі аудиторія футболу в країні вже не мільйони.

– Є статистика?
– Нас дивляться 100 тисяч. Ну, трошки більше. До речі, цікава статистика. Ми спілкувалися на нараді (клубів УПЛ - прим.), була закрита група з обговорення телепулу.

«Шахтар» каже: «Прийшла статистика по матчах. І ось, можливо, завдяки тому, що навколо матчу було багато розмов… Знаєте, який матч зібрав більше всього глядачів? «Кривбас» – «Шахтар».

Я запитав у представників «Шахтаря», чому вони тоді були такі незадоволені, чому підіймали стільки галасу, когось посилали кудись. Ну, навіщо це?

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, за скільки легендарний клуб АПЛ готовий купити Луніна
Футбол | 29 квітня 2024, 13:01 1
Стало відомо, за скільки легендарний клуб АПЛ готовий купити Луніна

Український воротар може залишити влітку «Реал»

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Починати потрібно не з футболу, а з оплати праці. Спочатку хліб потім видовище. Як тільки українці стануть заможніші, можна і платити за різні сервіси. В період війни тим більше на це  у людей немає грошей.  
BekXan
Це чемпіонат Італії Англії Німечині і інших безкоштовний перегляд утопія ,а не УПЛ.Якість футболу чув коли не будь триндобол?Людей на трибунах немає ,видовищність нашого футболу це щось.Який нафіг телепул?Хто його буде дивитись за кошти?Дуже ви заробили і продали каналам футбол ще до війни коли був якийсь рівень?То зараз хто за це буде платити та ще війна?100 тис сам сказав вас не дивляться так який телепул ?Ідіоти керують клубами такі як ти.
Pop Pop
упл це не той футбол за яркий можна платити,це як поганий фільм -безкоштовно вдома ще можна подивитись щоб час згаїти а в кінотеатр за гроші вже не підеш
Сергій Леонідович Литвиненко
Опять тут болелы клубов которые никому не интересны рассказывают почему они считают, что они хотят продавать трансляции клубов, которые всем интересны. Клубы со своими правами сами разберутся. Кто на Сектанту с комменторами Футбол 1 и аудиторией в 10-15 тысяч, а кто на бесплатные, с аудиторией от 300 штук до 1,5 лямов. 
Аудитория четко проголосовала как и что она хочет. Платить на УПЛ готовы максимум 15 тысяч человек. 
valik_ua
моєму хрещеному 72 роки - вболівальник - не дивився футбол - бо не розуміє навіть куди і що платити - він то дивиться - бо я - сусід - але скільки таких хрещених ?
Maks Maks
Іронія в тому, що ті, кто рік тому кричав за сетанту - не платив за неї, а шукав матчі на піратських сайтах... Так само буде і в цьому сезоні....
Evgen Lisnichiy
Тризбол гагарин, триздабол. Скажи честно, мы пытаемся создать ТК "Футбол" инкарнация-4, потому как инкарнация-3 Сектанта прогорела. Где, как и прошлом году будут восхвалять восточноевропейский реал. в простонародье шахтер(чемпион Львова), чтобы можно было вешать лапшу на уши почему чемпион Львова должен все время играть во Львове, вешать лапшу на уши почему отменяют чистые голы в ворота чемпиона Львова. Создайте незаангажированое вещание, где будут ровно коментировать все матчи всех команд, а не будут оправдывать судейский произвол в интересах чемпиона Львова, где не будут показывать сопли и вой срны с палкиным, что видите ли у них ФИФА-УЕФА украло игроков своими решениями, а когда по такой же схеме чемпион Львова получил игроков Днепра и тренерский штаб - так тут все честно.Так не хотят создавать и УПЛ подыгрывает в этом чемпиону Львова. Так что не будет никакого единого телепула, пока он будет создаваться в угоду только одной команды чемпионата.
wojsergivan
Вас и ваш фк и бесплатно никто не смотрит а ахметка и так должен народу немеряно
Sunrise
Все разговоры про то что платить никто не будет идут пока пула нет. Будет пул - будут и платить, те кому футбол наш интересен. Пусть это будет 10тыс или 100тыс. Но в любом случае эта цифра будет расти, люди поймут что такое пул, что такое экономический подход.
Особенно любопытно слушать людей которые хаят олигархов, но рады что те оплатят показ футбола за них. Нужно бы определиться и иметь какую-то последовательную позицию) Это ж тоже самое что: пусть воруют, главное чтоб иногда с народом делились.
umnuy2
Польскую Экстралигу уже давно в 4К показывают у нас же одной камерой на телефон снимают,ВАРА нет,половина на контору шпилит,а они с пулом носятся
avk2307
Гагарін слабенький бізнесмен. Він звик до бюджетних коштів від УАФ, або від міста.
За пул в нинішній час прибутку не буде.
Буде тільки мінус в кількості людей які будуть дивиться і зниження інтересу.
Минулого року так говорив президент Вереса, а зараз він вагається.
Було б цікаво щоб Гагарін навів цифри що він від Сетанти отримав.
Простіше кожному клубу створити рахунок для підтримки трансляцій або від УАФ чітко прописати кошти на організацію трансляцій свого клубу аніж займатися пулом
umnuy2
вот вчера смотрел молодёжку на Суспильном-коментатор просто кретин несусветный---сначала пару минут восхищался стеночками московского спартака,а позже начал цитировать советские фильмы...видил дураков но такого нужно поискать.И мы из налогов содержим это Суспильне
Summertime
В Ютубе начинают смотреть по 10-15 К.   Потом  комментила начинает ныть про лайки и Давайте подтянем цифру.)    Как кто забивает, то толпа увеличивается, еств.   А если трэш в конце, то могут и до 30 К набежать.Давайте в Ютуб по 10 грн за матч.   И все будут довольны.   А я всё равно буду смотреть на лив тв.   Привык к интерфейсу.)
umnuy2
значит в прошлые времена бесплатно Украинский футбол и Лигу чемпионов показывали а ещё раньше чемпионаты нашару  италии испании по айситиви и стб всяким это была УТОПИЯ
umnuy2
придурки вы должны футбик бесплатно показывать с нашими звёздами Малиной Зиной Мудриком эти чемпы,популизировать  чтобы молодёжь как раньше при Шеве их смотрела и в футболках их бегала а не АНИМЕ и прочию бредятину залипают.
А он со своим кривбасом носится как дурень со ступою,деньги ему давайте платите за кривоногих его инвалидов.Посмотрю где твой кривбасс будет через пару лет
Xvalenok03
1. Похоже что интервью не полное здесь выложено.
2. Чтобы организовать пул для начала нужно расписать откуда будут получать доходы, за что получать и как распределять. 
А не рассказывать сколько много. Сейчас это *много* не реально. 
3. Бесплатный показ оказывается реально существует. Пул динамы это доказал. Бесплатно показывает, бесплатно эфир занимают, бесплатно сотрудники работают, бесплатно электричество, материалы, оборудование для показа используют, все бесплатно. 
Eye of Providence
Який сенс купляти пакет на 10 клубів? Якщо мій клуб буде в гостях у клуба, який не входить у пул? Мені що треба купляти щось інше? ТВ я не дивлюсь. Матчі в інтернеті майже не подивитись, якщо він іде на ТБ. Цей пул нічого не коштуватиме і його ніхто не буде брати. Всі тільки говорять про той пул, а в решті повертаємося на проахметівський вектор. Це не подобається просуркісовському осередку. І що? Крім Ахметова та Суркіса футбол нікому не потрібен? Чи ніхто не пускає на ринок? Це тупік. Ахметов та Суркіс руйнують футбол. Не дають йому розвиватись. Не буде ніякого пулу. Не буде прозорого суддівства. Не буде повних стадіонів. Не буде заробітку від ТБ прав. Не буде дорогих контрактів із спонсорами. Без війни чи з нею. Болото.
AK.228
Кривбас-Шахтар, більше ніж Шахтар-дінамо та Шахтар-дніпромінусодин!? Прикольно 
симон петлюра
За всё нужно платить. А если кто-то не хочет смотреть УПЛ не смотрите . Не кто не кого не заставляет .
Как так
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил