Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 червня 2023, 06:26
6419
3

УАФ звернулася до ФІФА з приводу участі клубів із Криму у чемпіонаті рф

ФК «Севастополь» отримав сертифікат для участі у другій лізі рф

| Оновлено 25 червня 2023, 06:26
6419
3
УАФ звернулася до ФІФА з приводу участі клубів із Криму у чемпіонаті рф
УАФ

Бажання чиновників із країни-агресора залучити до змагань на території російської федерації команди з тимчасово окупованого Криму не залишилося поза увагою Української асоціації футболу.

За останні півроку УАФ неодноразово реагувала на такі ганебні ініціативи, підтверджуючи свою позицію в офіційних листах на адресу президента ФІФА Джанні Інфантіно та президента УЄФА Александера Чеферіна.

Офіційний лист УАФ на адресу ФІФА та УЄФА

«Ми довели до вашого відома подробиці щодо чергових протиправних дій російської терористичної держави та рфс щодо української держави та футболу, зокрема спроби інтеграції футбольних клубів із тимчасово окупованих регіонів України до регулярних національних чемпіонатів росії.

Нещодавно відкриті джерела повідомили, що ФК «Севастополь» із тимчасово окупованого Криму отримав сертифікат для участі в другій лізі росії (третій національний дивізіон). Відповідне рішення ухвалено на засіданні національної футбольної ліги рф. Також зазначається, що російські чиновники планують залучити до своїх змагань ще команди з Криму — «ТСК-Таврія», «Рубін» та «Океан». Усі ці команди походять із території, якій УЄФА надав особливий статус 2014 року.

Дозвіл на проведення таких дій фактично демонструє зневагу до позиції та рішень ФІФА й УЄФА, терпимість до воєнних злочинів російської федерації щодо України та нехтування правами людини й законами цивілізованого світу.

У зв’язку із зазначеним УАФ наполягає на розгляді ФІФА та УЄФА даного протиправного процесу поглинання суб'єктів українського футболу російськими стейкхолдерами, вжитті заходів та пошуку можливостей для недопущення розвитку цього процесу в майбутньому. Також звертаємося до ФІФА та УЄФА з проханням розглянути можливість позбавлення рфс членства у ФІФА та УЄФА через доведену невідповідність вимогам статутів керівних органів світового та європейського футболу й цінностям всесвітньої футбольної родини».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал
Футбол | 02 травня 2024, 21:03 6
Іменитий клуб АПЛ з українцем у складі хоче переконати Луніна залишити Реал

«Челсі» хоче підписати українського голкіпера

Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 11:22 4
Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Учитывая жадность руководства ФИФА и УЕФА до дармовых  газпромовских денег, могу только представить панику в их сплоченных рядах коррупционеров. Если примут законное решение , то останутся без миллионов от страны 404, а они на них расчитывали и бюджет для себя родных планировали , держа в уме мешки с деньгами... Посмотрим....
Mac_Gyver
Спорт.юа, ця новина повинна бути головною.
Mac_Gyver
Невже це УЄФА проковтне російську ... знову?