Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрибки у воду
| Оновлено 25 червня 2023, 03:37
436
0

Кирило БОЛЮХ: «З Ксенією дуже легко стрибати у синхроні»

Українська синхронна пара виграла мікст на вишці 10 м на Європейських іграх

| Оновлено 25 червня 2023, 03:37
436
0
Кирило БОЛЮХ: «З Ксенією дуже легко стрибати у синхроні»
НОК

Переконливу перемогу здобула українська синхронна пара – Ксенія Байло і Кірілл Болюх – у міксті на вишці 10 м у змаганнях зі стрибків у воду на Європейських іграх 2023.

Автори золотого успіху, а також головний тренер збірної України Ілля Целютін розповіли, яким був шлях до найвищої сходинки п'єдесталу головного мультиспортивного форуму континенту.

Ілля Целютін: «Коли ти з першого стрибка знаходишся на першому місці, то, звичайно, є хвилювання. Коли спортсмени виконали п'ятий стрибок, то воно зникло. Ксенія та Кірілл впоралися із поставленим завданням. Для них сума балів 322.68 є рекордною, яку вони набирали разом».

16-річний Кірілл Болюх зізнався, що їхав на Європейські ігри впевненим у своїх силах боротися за медаль, і той факт, що вони проходять лише раз на чотири роки, не додав йому хвилювання, адже за плечима великий обсяг роботи:

«Мені майже все вдалося сьогодні, але завжди є над чим працювати. В цілому виступом я задоволений. З Ксенією дуже легко стрибати у синхроні. Вона гарно відштовхується від вишки та має добру техніку. Ми чудово відчуваємо один одного».

Солідарною з партнером щодо злагодженості у роботі була і Ксенія Байло. 18-річна спортсменка також відзначила, що це був не її максимум: «Коли ми стрибали у командних змаганнях, я переживала більше, але й сьогодні хвилювання було присутнє, мимоволі ти все одно думаєш про суперників, порівнюєш себе з ними та постійно міркуєш, як би не зробити поганий стрибок і залишитися в лідерах. Але зараз у мене золота медаль - і я щаслива!»

Головний тренер збірної України зі стрибків у воду Ілля Целютін відзначив, що і Ксенія, і Кірілл ще будуть змагатися у Жешуві у синхронних стрибках з вишки 10 метрів – Болюх у парі з Олексієм Середою, а Байло – з Софією Есман.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 27 квітня 2024, 12:15 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.