Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 червня 2023, 09:37
1641
0

Олександр БАНДУРА: «Преміальні за технічну перемогу не передбачені»

Голкіпер «Миная» – про минулий сезон та плани

| Оновлено 25 червня 2023, 09:37
1641
0
Олександр БАНДУРА: «Преміальні за технічну перемогу не передбачені»
ФК Минай. Олександр Бандура

Присуджена технічна перемога над луганською «Зорею» в останньому турі дозволила футболістам з передмістя Ужгорода фінішувати восьмими в УПЛ. Так вдало «містяни» ще не грали в елітному вітчизняному дивізіоні, зрештою, як й інші закарпатські команди.

В бесіді з кореспондентом Sport ua капітан «Mиная» Олександр Бандура поділився своїми враженнями від баталій минулого сезону,оцінив шанси «містян» виступити краще у новому чемпіонаті, що стартує наприкінці липня.

– Вважаю, що ми зайняли своє місце, -каже воротар закарпатців.- Особливо, коли врахувати, що в обох поєдинках зі «Львовом», а також з «Олександрією» та «Інгульцем» «Минай» не добрав 6-7 очок через свої помилки, арбітрів і нефарт… Ось чому технічна перемога над «Зорею» була певною компенсацією.

– Тепер можете сміливо вимагати від клубного керівництва неочікувані преміальні…

– Ні, в наших контрактах прописано, що технічні перемоги бонусів не дають.

– Все ж, під час чемпіонату «містяни» тривалий час знаходилися в зоні вильоту. Коли остаточно повірили, що втримаєтесь в елітному дивізіоні?

– Як взяли гору у передостанньому турі над «Mеталістом». Та головне, що чемпіонат в умовах повномасштабного вторгнення російського агресора взагалі відбувся. За це велика подяка, передусім ЗСУ.

– Після того, як «Mинай» очолив Володимир Шаран, «містяни» доволі скромно поводилися на трансферному ринку. Однак попри все досвідченому керманичу вдалося створити боєздатну команду.

– Буду відвертим: «зірок» до «Mиная» запросити нереально, адже наш клубний бюджет найменший в УПЛ. Тому досягали бажаного завдяки бійцівським якостям, згуртованості, чіткому виконанню тренерських настанов. З іншого боку ще невідомо, що краще: мати солідні фінансові умови, проте, які не завжди виконуються, чи менш привабливі, але, коли все зароблене виплачується вчасно. Тому слід віддати належне клубному керівництву, яке подбало, аби у нас на всіх «фронтах» усе було гаразд.

– Чим Володимир Шаран сильний, як тренер?

– Поважає порядок. Вміє знайти підхід до підопічних, використовуючи на благо команди всі їхні кращі якості.

– Когось варто виокремити серед одноклубників?

– Ні, бо ми були сильні командою. Хоча індивідуально деякі гравці додавали на очах, зокрема, Єгор Твердохліб. Не випадково, що він зараз опинився в полі зору селекціонерів більш іменитих клубів.

– Цей сезон можна назвати найуспішнішим у вашій багаторічній кар'єрі?

– Знаєте, гріх нарікати, зіграв практично у всіх матчах, у дев’ятьох взагалі зберіг ворота недоторканними. Важливо, що обходилося без травм…

– Не дивно, що вам запропонували пролонгувати контракт ще на рік…

– Мені вже 37 років, але я без роздумів дав згоду. Мабуть, ще не награвся.

– На вашу думку, цей склад «Миная» ще може прогресувати?

– Якщо збережемо всіх ключових виконавців і підсилимося квартетом вправних новобранців, то так.

– Тоді наостанок, скажіть чи не задумувались над тим, чим будете займатися після завершення воротарської кар’єри?

– Ні,зараз ще повністю зосереджений на футболі. Ось тільки кортить, щоб у новому сезоні «Mинай» без нервового напруження зайняв своє місце серед середняків. А то в останніх своїх командах – «Львові», «Руху» та й в тому ж «Минаї» – головним завданням було вижити. Хоча б на завершення кар’єри хочеться чогось більшого.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.