Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 червня 2023, 00:50
10511
26

Символічна збірна УПЛ 2022/2023: цього разу без динамівців

Натомість багато «гірників», дніпрян та луганців

| Оновлено 24 червня 2023, 00:50
10511
26
Символічна збірна УПЛ 2022/2023: цього разу без динамівців
СК Дніпро-1

Найскладніший футбольний сезон України завершився. Він апріорі був цікавий своєю унікальністю, адже проходив на тлі рашистської агресії та сигналів повітряної тривоги. Однак і без цього сезон 2022/2023 вийшов неординарним і незабутнім.

До вашої уваги – символічна збірна чемпіонату за версією Sport.ua.

Воротар

Анатолій ТРУБІН, «Шахтар»

Фото Александра Приходько. Анатолий Трубин
Фото Александра Приходька

Хороший воротар – половина команди. Трубін - дуже хороший воротар. Провів чемпіонат без зривів, дуже рівно. У чемпіонському сезоні зіграв 28 матчів, пропустив лише 19 м'ячів. На «нуль» відстояв 14 поєдинків.

Оборона

Правий захисник

Богдан БУТКО, «Зоря»

Фото Аліни Єрофеєвої

Якщо врахувати той факт, що Бутко тривалий час перебував поза професійним футболом, його повернення можна вважати не просто вдалим, а місцями і феєричним. Цікаво, що в минулому сезоні Богдан закривав одразу три позиції у захисті: на обох флангах і навіть у центрі.

Центральний захисник

Едуард САРАПІЙ, «Дніпро-1»

CК Дніпро-1

Одне із відкриттів сезону. Сарапій провів дуже стабільний сезон. Вирізнявся впевненою грою не лише у захисті, а й при підключенні до чужих воріт. Забив кілька м'ячів, причому деякі з них стали вирішальними. Отримав дебютний виклик до національної збірної України.

Центральний захисник

Микола МАТВІЄНКО, «Шахтар»

ФК Шахтар

Однозначно найкращий центрбек «Шахтаря» та чемпіонату загалом. Справжня паличка-виручалочка для Йовічевіча. За потреби Матвієнко закривав і лівий фланг оборони.

Лівий захисник

Василь КРАВЕЦЬ, «Ворскла»

ФК Ворскла

Напевно, найкращий новобранець «Ворскли». За трансфер Кравця полтавський клуб заплатив майже півмільйона євро. І Василь повністю відпрацював вкладені гроші. Його працездатності може позаздрити і Роберто Карлос. Кравець часто підключався до атак. У його активі три голи та три асисти. За потреби грав і на протилежному фланзі, і у центрі захисту.

Півзахист

Опорний півзахисник

Володимир БРАЖКО, «Зоря»

ФК Зоря. Володимир Бражко (ліворуч)

Ще одне яскраве відкриття сезону. У «Динамо» Бражко виявився незатребуваним, і його відправили в оренду до «Зорі». У команді ван Леувена Володимир був системотворчим виконавцем. Має чудовий дальній удар, чітко реалізує пенальті. Дуже вправний і у своїй профільній роботі – у руйнуванні. Забив сім м'ячів.

Центральний півзахисник

Олександр ПІХАЛЬОНОК, «Дніпро-1»


СК Дніпро-1

Найкращий асистент сезону. На його рахунку 13 гольових передач. Забив шість м'ячів. Зіграв у всіх поєдинках першості. Цьогорічний сезон – однозначно найкращий у кар'єрі Піхальонка.

Правий півзахисник

Олексій ГУЦУЛЯК, «Дніпро-1»

СК Дніпро-1

Забив сім м'ячів та зробив п'ять гольових передач. Дуже важливий елемент у структурних побудовах дніпрян. Нерідко вирішував епізод завдяки своїй непересічній техніці. Його коефіцієнт корисних дій був би ще вищим, якби не травми.

Лівий півзахисник

Георгій СУДАКОВ, «Шахтар»

ФК Шахтар

Один із лідерів нинішнього «Шахтаря». Провів яскравий сезон. На його рахунку п'ять забитих м'ячів та вісім результативних передач. Чудово бачить поле. Має класний удар. Без Мудрика, який поїхав до «Челсі», веде гру «гірників».

Атака

Назарій РУСИН, «Зоря»

ФК Зоря

Сезон 2022/2023 – найкращий у кар'єрі Назарія. Він зіграв у всіх тридцяти поєдинках чемпіонату, забив 13 м'ячів, ще у його активі шість гольових передач. Грав як на позиції форварда, так і на місці лівого вінгера. Скрізь був однаково ефективний. Отримав дебютний виклик до національної збірної країни.

Артем ДОВБИК, «Дніпро-1»

СК Дніпро-1


Тут взагалі без питань та варіантів. Довбик – зараз однозначно найкращий форвард чемпіонату України. А може й усього вітчизняного футболу. Саме Артем, разом із Піхальонком, щосили тягнув «Дніпро-1» до чемпіонства. Не вистачило зовсім небагато. Як і для титулу найкращого бомбардира всіх часів за один сезон УПЛ: Довбик зупинився за крок від рекордсмена Мхітаряна.

Тренер

Патрік ван ЛЕУВЕН, «Зоря»

ФК Зоря

На наш погляд, у цій номінації теж все однозначно. Ван Леувен прийшов у розібрану команду з туманними перспективами. І зробив її справжнім грандом нашого футболу, поставивши прагматичний та водночас привабливий футбол. А у весняній частині сезону «Зоря» була безперечно найкращою командою першості: 13 перемог у 15 матчах.

Оцініть матеріал
(68)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию
Футбол | 28 квітня 2024, 14:56 6
Поганий результат для обох команд. Зоря та Оболонь зіграли внічию

Кияни діяли гостріше, але перемогти не змогли

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Вболіваю за Динамо. В цьому сезоні немає динамівців то й нема. Ще будуть сезони з динамівцями. Але чому тренер Зорі кращий, а не Йовічевіч. Шахтар переграв і Зорю і Дніпро, навіть розбив. До речі в другому матчі як раз з Динамо гірники були не переконливі. Та і півзахист майже увесь Дніпра. Піхальонок заслужив, але місце Бондаренку чи Степаненку, а можливо і обом потрібно було знайти, бо таке враження, що упл виграв Дніпро, якщо дивитися на півзахист.
Умник
Норм. Динамовцы не заслужили.
AK.228
Питань немає… можливо Сваток замість Матвієнко… но це дискусійне 
YaYaYaYaYa
Тобто півзахисник, котрий забив більше ніж форварди інших команд (крім 2), не потрапив навіть в запас? Логічно. Дуже логічно
Dmytro Dmytro
Два вихованці Карпат)))
Simon186
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Якщо нема динамівців - значить "заслужили" своєю грою.
Вадим Вадим
як з трьома гравцями Шахтаря в вашій збірній вони стали чемпіонами? ХЗ
Alexx
Если бы давали звание главного сепара упл то рпкицкий и ахметов бились за первое место 
bolelschik
Неужели вместо Русина некого было найти? 
zhyr
От з приводу Трубіна можна посперечатись. Не те, що я його вважаю поганим голкіпером. Просто коли твоя команда більшість часу домінує, звичайно голкіпер буде виглядати красенем. Було б цікаво глянути статистику 
Summertime
Шутить изволите?  Сборная без динамовцев,  это как карпатский борщ без капусты (рекомендую почитать рецепт в Гугл).
Анатолий Кисель
Нормально, и это при том , что все команды в игре с ДК тупо играли от обороны ...плюс судейские ошибки не в пользу Динамо ( напр. чистый гол Заре ), голы с офсайда ( Ингулец ) и т.д.
Wlad West
Кротовский идиотизм  эхта ваша заливная рыба.