Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2023, 00:44
6392
5

Йожеф САБО: Не хочу опускатися на дно, але наші футболісти технічно слабкі

Екс-тренер збірної України – про матч проти Мальти у кваліфікації Євро-2024

| Оновлено 22 червня 2023, 00:44
6392
5
Йожеф САБО: Не хочу опускатися на дно, але наші футболісти технічно слабкі
Twitter. Йожеф Сабо

Колишній тренер збірної України з футболу Йожеф Сабо прокоментував гру української команди у матчі 4-го туру кваліфікації Євро-2024 у групі C проти Мальти (1:0):

– Я, як футбольна людина, не отримав задоволення від матчу. Я довго дружив з Лобановським. Ми росли по-іншому, постійно щось шукали, вдосконалювали... З такими командами потрібно виходити з перших хвилин і пресингувати, не давати їм спокою, забити два-три м'ячі і спокійно грати. Всього цього в матчі проти Мальти не було. Не хочу критикувати, опускати на дно, але те, що технічно наші футболісти слабкі. Помітно, як при прийому м'яч від них відскакує, як суперник перехоплює передачі. Так, я вважав, що ми повинні виграти у Мальти, а потім думаю: а чому повинні? Ми кращі за них? В нас немає жодного футболіста, який може поїхати в «Ліверпуль», «Манчестер Сіті», «Арсенал»... Наразі, ми маємо гравців середнього класу. В них купа браку. Поки що так.

Вже після матчів з Італією і Англією можна буде оцінити наш справжній рівень. В матчі з Мальтою не було гри. Слабкий футбол. Ребров так швидко не перебудує гру. Не всі будуть готові одразу до пресингу, якщо їх цьому не вчили. В збірній за тиждень тільки тактика, фізику не можна давати, бо немає часу.

– Можливо, гравці не змогли повноцінно відновитися?

– Не кожен футболіст зможе швидко відновитися в такому графіку. Мудрик - швидкісний футболіст, зазнав ушкодження. Йому потрібно більше розтягуватися - якщо комусь потрібно 20-30 хвилин, то йому - цілу годину. Дуже хороша розминка має бути. В мене були такі футболісти, яким я рекомендував приїжджати перед тренуванням в зал і тільки після того виходити зі всіма на поле. В молодіжку Мудрику краще не їхати, бо там як порветься, то два місяці лікуватиметься. Ярмоленко - вже віковий футболіст, було помітно, що він теж не відновився. Циганков часто зникав і з'являвся. Це говорить про те, що нам потрібно перебудувати чемпіонат під графік, як в Англії - матчі на третю-четверту добу.

– Як оціните дії Ваната в його дебютних матчах?

– Він ще слабкий футболіст для того, щоб бути центральним нападником. Центральний нападник відкривається зліва і справа, відходить назад, вмикає швидкість, з ним грають в один дотик, він забиває. Всього цього поки немає. Поки що, він з'являється епізодами.

– Гра Матвієнка знову викликає питання?

– Він часто робить серйозні помилки. Тепер вони більше помітні, адже «Шахтар» більше атакує і там йому грати простіше. Трохи сильніший суперник, і вже грати важче.

– Буяльський вписується в колектив після тривалої відсутності в збірній?

– Буяльський - гравець середнього рівня. В нашому чемпіонаті щось показує. На матчах міжнародного рівня його не видно. В «Динамо» повернуться хлопці, які були віддані в оренду, є молодь. Подивимось, як складеться конкуренція на цій позиції.

– Перехід Ярмоленка буде хорошим підсиленням для «Динамо»?

– Перш за все - Андрій був втомлений. Йому не варто було пробивати пенальті. Після пробивання його одразу потрібно було його міняти, бо помітна була втома. Думаю, що Андрій не буде зараз включатися в роботу з «Динамо», якщо підпише контракт, а поїде відпочивати. З віком потрібно себе постійно підтримувати в тонусі - тренуватися на 100% і так само віддаватися на матчах. Тільки таким чином можна себе підтримувати. В «Динамо» Андрій повинен для молоді бути прикладом на ділі, а не на словах. Тільки так цей трансфер буде вдалим. Якщо він стоячи буде робити підказки, то з цього нічого не вийде. Але, для початку, йому потрібно відновитися. Бажаю Ярмоленкові заграти.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рангнік відмовився очолювати Баварію
Футбол | 02 травня 2024, 12:17 0
Рангнік відмовився очолювати Баварію

Німецький спеціаліст продовжить працювати у збірній Австрії

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eye of Providence
Як на мене, дід все чітко розклав. 
Володимир
Йожеф Йожефович  достаточно коротко , но исчерпывающе характеризовал ситуацию.  Скверная , пусть и победная ,   игра молодежки с хорватами - набор тех же проблем , что и у главной команды . В сборной должны играть те , кто способен на поле постоянно открываться ,  бороться за каждые  пол- головы , за каждые пол- ботинка с первой и до последней минуты , а не семенить трусцой где- то поблизости от соперника или перекатывать мяч поперёк поля..
.
BARA.bass
У этого старого пердуна уже деменция по второму кругу пошла)))