Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 червня 2023, 21:26
3383
0

МАЛІНОВСЬКИЙ: «Пам'ятаємо невдалу гру з Мальтою. Спробуємо реабілітуватися»

Півзахисник збірної України відповів на запитання перед матчем Євро-2024

| Оновлено 18 червня 2023, 21:26
3383
0
МАЛІНОВСЬКИЙ: «Пам'ятаємо невдалу гру з Мальтою. Спробуємо реабілітуватися»
УАФ. Руслан Маліновський

Півзахисник національної збірної України Руслан Маліновський узяв участь у прес-конференції напередодні матчу кваліфікації Євро-2024 з командою Мальти.

– Які, на вашу думку, найсильніші сторони суперника? Кого б ви могли виділити з його складу?

– Виділити когось зі складу мальтійців буде важко, тому що їхньою сильною стороною є командна гра. Ця збірна завтра буде битися й намагатися взяти результат. Ми будемо готуватися, пам’ятаючи попередню невдалу зустріч із цим суперником [0:1 у спарингу в 2017 році], і спробуємо реабілітуватися.

– У другому таймі матчу з Північною Македонією був момент зі штрафним, який виконував Віктор Циганков, хоча це була ваша традиційна позиція.

– Ми з ним поспілкувалися. Віктор відчував упевненість у цей момент, попросив пробити. Я сказав, що битиму в дальній, а він хотів спробувати перекинути стінку. Він пробив дуже здорово, не вистачило сантиметрів 10. По висоті все було чудово, тож якби м’яч потрапив у площину, то був би гол. Можливо, саме після цього штрафного він розізлився й забив переможний м’яч.

– Ви вже є досвідченим виконавцем у національній команді. Як ви підтримуєте молодих гравців?

– Коли я був у їхньому віці, то все було по-іншому. Але після виступів у Бельгії, Італії можу сказати, що найкращою допомогою для молоді є твій власний приклад – праця, відношення. Тоді вони тягнутимуться до тебе. Свого часу для мене був прикладом Андрій Ярмоленко в плані роботи, відношення. І зараз він є прикладом у плані любові до футболу.

– Події на кшталт підриву Каховської ГЕС сколихнули не лише Україну, а й увесь світ. Матчі збірної – ковток свіжого повітря для людей, які постраждали. Які слова підтримки ви можете їм сказати?

– Звичайно, ми все це бачили. Як сказав Сергій Станіславович (Ребров), ми повинні викладатися по максимуму на футбольному полі. Я це казав ще тоді, коли почалося вторгнення. У нас зараз подвійна мотивація, ми маємо щось дати людям, оскільки знаходимося в комфортних умовах. Ми розуміємо, як зараз усім тяжко. Але важкі часи створюють сильних людей. Від цього Україна стане тільки сильнішою. Це лише об’єднує нас. Коли виникає якась ситуація, то ми, футболісти, спортсмени, допомагаємо зі свого боку. Я вважаю, що коли це все закінчиться, ми як збірна маємо щось організувати для людей, які сильно постраждали. Я дуже цього хочу, для мене це буде дуже важливо.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Захисник-легіонер, орендований Ворсклою, влітку стане вільним агентом
Футбол | 02 травня 2024, 19:34 0
Захисник-легіонер, орендований Ворсклою, влітку стане вільним агентом

Тіаго Сантана залишить «Метрополітано»

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.