Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 18 червня 2023, 20:07
5088
8

Двічі поспіль. Італія здобула бронзу Ліги націй

Команда Роберто Манчіні засмутила господарів міні-турніру – нідерландців

| Оновлено 18 червня 2023, 20:07
5088
8
Двічі поспіль. Італія здобула бронзу Ліги націй
Getty Images/Global Images Ukraine

Навіть без матчів на клубному рівні літня частина сезону все одно залишається сповненою запеклих протистоянь. Фінальна частина Ліги націй УЄФА в тому дуже допомагає, оскільки четвірка кращих національних команд дивізіону A мають безпосередній спортивну зацікавленість у здобутті перемоги на турнірі. Однак не кожному вдається дістатись фіналу, що на собі встигли відчути збірні Нідерландів та Італії, які зустрічались у матчі за третє місце в місті Енсхеде на домашній арені місцевого «Твенте».

Колектив Рональда Кумана зазнав поразки у виснажливому двобої проти Хорватії, у якому для визначення переможця довелось зіграти овертайми (2:4). Це в свою чергу не давало господарям міні-турніру можливості повною мірою скористатись перевагою в один день відпочинку над «Скуадрою Адзуррою», яка в основний час поступилась представникам Іспанії (1:2).

Робота над помилками – за дві-три доби поміж матчами про подібні речі говорять дуже обережно, тож на перший план у такому випадку має виходити тренерська майстерність та сміливість у рішеннях. Як з’ясувалось, Роберто Манчіні в цьому плані може дати фору візаві за тренерським фахом, адже його потужна ротація стартового складу допомогла гостям виграти першу половину матчу в суперників.

Допоки Нідерланди припускались рівно тих самих помилок, що й кількома днями раніше, Італія просто реалізовувала власні гольові моменти. У «ораньє» майже були відсутніми сильні місця в захисті, тож загроза на ворота Бейлова надходила з будь-якого напрямку. Перший результативний постріл уже на шостій хвилині в дальню дев’ятку Дімарко спрямував із лівого флангу чужого штрафного, а посеред першої половини гри Фраттезі подвоїв перевагу вже із центральної зони.

Відповідати на ці два випади господарі поля почали лише перед перервою, проте знадобились лише три заміни після відпочинку для того, аби вони почали просуватись до чужих воріт. Ми дійсно стали більше говорити про присутність команди Кумана перед чужими володіннями, однак постало питання реалізації гольових нагод, із чим у «ораньє» цього вечора також були серйозні проблеми.
Потрібний м’яч прийшов тільки на 68 хвилині, коли дриблінгом Бергвейна та ударом у лівий кут завершилась серія рикошетів у штрафному.

Однак миттєво відбулась відповідь від К’єзи, який втік під час контратаки до лівого флангу штрафного, тож перевага в два м’ячі на користь Італії нікуди не поділась. Команді Кумана довелось знову братись до справи, але часу залишалось зовсім нічого.

І хоча у воротах Доннарумми м’яч у підсумку побував ще два рази, лише один додатковий результативний постріл Нідерландів було зараховано. Веггорсту завадив відзначитись голом офсайд, однак Вейналдум у своєму моменті на 89 хвилині цього уникнув під час передачі від новачка головної команди країни Веермана. Проте фінальний штурму господарям узагалі не вдався.

У підсумку збірна Італії другий розіграш Ліги націй УЄФА поспіль здобула «бронзовий» комплект нагород, а ось Нідерландам нічим похизуватись перед власними вболівальниками.

Ліга націй УЄФА. Матч за 3 місце

Нідерланди – Італія - 2:3

Бергвейн, 68, Вейналдум, 89 – Дімарко, 6, Фраттезі, 20, К'єза, 72

Веггорст, 90+4 – Дімарко, 34, Барелла, 90+2, Ачербі, 90+4

Нідерланди: Бейлов – Аке, ван Дейк, Гертрейда (Вейналдум, 46), Думфріс – Сімонс (Копмейнерс, 63), Ф. де Йонг, Віффер (Веерман, 76) – Ланг (Вегхорст, 46), Гакпо, Мален (Бергвейн, 46).

Італія: Доннарумма – Дімарко (Спінаццола, 74), Буонджорно, Ачербі, Толой – Верратті (Барелла, 85), Крістанте, Фраттезі – Распадорі (К'єза, 63), Ретегі (Пеллегріні, 86), Ньонто (Дзаньоло, 64).

Арбітр: Гленн Нюберг (Сетер, Швеція).

Стадіон: «Гролс Весті» (Енсхеде, Нідерланди).

НІДЕРЛАНДИ - ІТАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Жоржиньо Вейналдум (Нідерланди).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Кьєза (Італія).
68’
ГОЛ ! М'яч забив Стівен Бергвейн (Нідерланди).
20’
ГОЛ ! М'яч забив Давіде Фраттезі (Італія).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Дімарко (Італія).
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lex Aries
Важко нам буде з ними боротись за друге місце в групі. 
romanchik.8409
Матчи за 3 место,в большинстве своем 🔥...А вот финалы унылое гавнище 
Віталій Ткачук
Як ми маємо в них виграти? З Пн.Македонією ледве впоралися, а тут мотивовані італійці. Складна група в нас. Календар поганий, вони і ми програли Англії, і два матчі ще з ними. Я не песиміст, але майже нереально вийти з цієї групи з другого місця.
Springfield
Хорошая игра.  Итальянцам вернулась отмена их гола испанцам.  Эти "на тоненьком" уже достали.
India Life
Ван Дейк сильно переоценённый защитник