Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 18 сiчня 2024, 03:06
523
0

Уганда – Алжир. Прогноз і анонс на матч відбору на Кубок африканських націй

Поєдинок відбудеться 18 червня о 18:00 за Києвом

| Оновлено 18 сiчня 2024, 03:06
523
0
Уганда – Алжир. Прогноз і анонс на матч відбору на Кубок африканських націй
Twitter

18 червня на «Япома Стедіум» (Дуала) пройде матч 5-го туру відбору на Кубок Африканських Націй, в якому Уганда зустрінеться з Алжиром. Старт поєдинку заплановано на 18:00 за київським часом.

Уганда

Команда не дуже високо котирується в африканському футболі. Вона жодного разу не проходила кваліфікації на чемпіонати світу. Втім, на Чорному континенті відбір дуже жорсткий, і навіть сильні пробиваються не дуже часто. Важливіше те, що після піку у вигляді срібла на Кубку Африканських Націй-1978 був серйозний спад. Журавлів кілька разів дискваліфікували та й самі вони провалювали відбори. Нове піднесення припало на минуле десятиліття, коли вдалося зіграти на КАН-2017, а через 2 роки навіть змогли вийти в плей-оф. Але потім знову провалили відбір... Та й зараз близькі до цього: обмінялися перемогами з Танзанією та зіграли внічию з Нігером. 4 очки означають, що потрібно в останніх турах обов'язково брати максимум. Чи є шанси збірна, головною зіркою якої може вважатися Фаруку Мійя з Фатіх Карагюмрюк?

Алжир

Збірна у 2019-му році виграла Кубок Африканських Націй - це сталося вдруге за всю історію. Це було певним піком фенеків, які до цього двічі, 2010-го та 2014-го, змогли зіграти на чемпіонатах світу, і навіть у Бразилії виходили з групи. Після піку пішов спад, хоч і зараз в обоймі залишаються зірки високого рівня - Манді, Бенсебаїні, Ауер, Слімані, Бенрахма і, звичайно, Марез, що якраз узяв требл з Манчестер Сіті. Більше того, поза заявкою залишилися Уна, Беннасер, Делор, Геззаль та інші - вибір у нинішнього тренера Джемаля Бельмаді приємно широкий. Хочеться знову проявити себе, хоч би на рівні КАН. У минулому турнірі був провал, 1 нічия у 3 матчах та виліт після групового етапу. Зараз уже можна готуватися до фінального турніру: алжирці виграли всі 4 попередні поєдинки.

Статистика особистих зустрічей

Усього було 3 матчі. Уганда виграла одного разу, 2011-го року. Але 1968-го і, головне, у цьому циклі, впевнено вигравали алжирці.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що гостям вистачить класу без особливої мотивації. Ставимо на перемогу Алжиру (коефіцієнт – 1,99).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.