Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок африканських націй
| Оновлено 18 сiчня 2024, 03:06
535
0

Конго – Малі. Прогноз та анонс на матч відбору на Кубок африканських націй

Поєдинок відбудеться 18 червня о 19:00 за Києвом

| Оновлено 18 сiчня 2024, 03:06
535
0
Конго – Малі. Прогноз та анонс на матч відбору на Кубок африканських націй
Twitter

18 червня на «Стад Альфонс Массемба-Дебат» (Браззавіль) пройде матч 5-го туру відбору на Кубок Африканських Націй, в якому Конго зустрінеться з Малі. Старт поєдинку заплановано на 19:00 за київським часом.

Конго

Збірна являла собою серйозну силу на початку 70-х років минулого століття. Спочатку взагалі вийшло виграти Кубок Африканських Націй, 1972-го, а через 2 роки забралися на 4-е місце. Але після цього червоним дияволам лише вряди-годи вдавалося взагалі пройти на турнір. Так, при цьому виходило вистрілювати, як 2015-го, коли конголезці змогли дійти до чвертьфіналу. Але і раніше від початку століття, і після, ось уже 3 цикли поспіль, пройти кваліфікацію не виходило. Зараз є добрі шанси переламати ситуацію, хоча проявляють себе гравці нестабільно. Вони виграли у прямого конкурента, Гамбії, але примудрилися програти Південному Судану, аутсайдеру, і були розгромлені Малі. По суті все вирішиться в наступному турі, коли знову зіграють з Гамбією, але, звичайно, потрібно і вдома з фаворитом поборотися за успіх.

Малі

Команда була на піку з десяток років тому. Те покоління змогло взяти бронзу двічі поспіль, на КАН-2012 та 2013. Хоча навіть ті зірки так і не здобули можливості вирушити на чемпіонат світу. Зараз орли - це міцний середняк континентального футболу, який і в Єгипті 2019-го, і в Камеруні минулої зими забирався до 1/8 континентального турніру, на чому й зупинявся. Зараз малійці поки що не гарантували собі місце у наступному розіграші Кубка. Але підійшли до цього дуже близько. У 4-х попередніх поєдинках Айдара та компанія виграли тричі. Щоправда, саме після 3-х перемог були 0:1 у Гамбії. Збірна вирішила, що вже забезпечила себе перепусткою? Бажано взяти ще одну перемогу, або хоча б нічию.

Статистика особистих зустрічей

Конго перемагав лише одного разу, 2008-го року. В решті 4-х матчів кращим був Малі - тричі в основний час, у тому числі 4:0 у цьому відборі, і по пенальті у чвертьфіналі чемпіонату-2021.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що це двобій на 3 результати, і у гостей мінімальна перевага в котируваннях. Втім, у Конго головним буде останній тур, тож можна ставити на сильніший Малі при форі 0 (коефіцієнт – 1,77).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.