Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ITF
| Оновлено 07 липня 2023, 15:50
1757
1

Тенісиста з Румунії дискваліфікували та оштрафували за договірні матчі

Петру-Александру Лункану відсторонено від тенісу до 2028 року

| Оновлено 07 липня 2023, 15:50
1757
1
Тенісиста з Румунії дискваліфікували та оштрафували за договірні матчі
Twitter. Петру-Александру Лункану

Міжнародне агентство з забезпечення чесності в тенісі (ITIA) вчора, 16 червня, підтвердило, що 34-річного тенісиста з Румунії Петру-Александру Лункану було відсторонено від спорту на п'ять років після численних порушень Антикорупційної програми тенісу (TACP).

Справу розглядав незалежний уповноважений із слухання справи про корупцію (AHO) Радж Паркер, який залишив чинним п'ять із семи звинувачень, висунутих ITIA за договірні матчі у 2017 та 2021 роках, а також додаткове звинувачення у відмові від співпраці повною мірою з розслідуванням ITIA у 2022 році.

Паркер встановив, що Лункану, який досяг рекордного в кар'єрі 304-го місця в одиночному розряді ATP у 2009 році, порушив TACP, підлаштував результат чи будь-який інший аспект кількох матчів, а також прямо чи опосередковано сприяв ставкам на теніс.

Паркер також виявив, що гравець не повною мірою співпрацював із розслідуванням ITIA, відкликавши згоду на аналіз свого мобільного телефону на запит слідчого ITIA.

Лункану, який заперечував усі звинувачення, буде заборонено грати, тренувати чи відвідувати будь-які тенісні заходи, дозволені чи санкціоновані керівними органами тенісу, до 8 червня 2028 року. Гравця також було оштрафовано на 40 000 доларів.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Eugenii Skrypka
Краиновича ещё проверте