Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 червня 2023, 20:15
858
0

Замість заборонити – не відряджати. Мінспорту внесло зміни до наказу

Внесені правки до наказу міністерства з приводу бойкоту спортсменів рф

| Оновлено 17 червня 2023, 20:15
858
0
Замість заборонити – не відряджати. Мінспорту внесло зміни до наказу
Міністерство молоді та спорту

Міністерство молоді та спорту України внесло зміну у наказ, який передбачає заборону збірним України виступати на турнірах, де також присутні атлети з рф та рб. Відповідна зміна вказана у наказі, опублікованому на офіційному сайті міністерства.

Раніше, 13 квітня, на сайті Міністерства молоді та спорту України був опублікований наказ, який обмежує участь у змаганнях представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту. Оригінальна версія наказу налічувала п'ять пунктів.

У першому пункті наказу Мінмолодіспорту було вказано, що офіційним делегаціям заборонено брати участь на турнірах з російськими та білоруськими атлетами. В оновленій версії цей пункт зазнав змін.

У новій версії пункту 1 присутня зміна щодо формулювання обмежень для делегацій. Замість «заборони» участі в наказі вказано «не відряджати» збірні на турніри, де присутні спортсмени з росії та білорусі.

«З урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 року № 337 «Про внесення змін до пункту 15 Положення про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу» департаментам олімпійського спорту, фізичної культури та неолімпійських видів спорту, Українському центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» не відряджати офіційні делегації спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю для участі у міжнародних спортивних змаганнях, якщо у видах змагань з цього виду спорту (номери програми, вправи, групові вправи, екіпажі, естафети тощо) беруть участь спортсмени з російської федерації та/або республіки білорусь», - вказано в оновленій версії пункту 1 наказу Мінмолодіспорту.

Решта пунктів наказу Мінмолодіспорту залишилися без змін.

Через повернення спортсменів з росії та білорусі на міжнародні змагання збірна України була змушена пропустити низку стартів у різних видах спорту, серед яких – чемпіонат світу з дзюдо, а також світова першість з тхеквондо. При цьому українські фехтувальники беруть участь на чемпіонаті Європи – у тих видах зброї, у яких не заявлені спортсмени з росії.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.