Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2023, 12:33
37842
163

Суперкамбек у Скоп'є. Збірна України вирвала перемогу у Північної Македонії

Українці провалили перший тайм, але впевнено провели другий

| Оновлено 17 червня 2023, 12:33
37842
163
Суперкамбек у Скоп'є. Збірна України вирвала перемогу у Північної Македонії
УАФ

Склад збірної України на поєдинок з македонцями був ідентичним тому, що розпочинав товариський матч проти Німеччини чотири дні тому. Наша збірна на перших хвилинах поєдинку спробувала нав'язати свою гру та активно діяла в атаці. Проте наступальним діям заважав поспіх, внаслідок чого українці часто втрачали м'яч. До того ж традиційно в'язко і жорстко грали в обороні македонці, які завжди були для нас непростим суперником.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

У першій третині тайму гра була рівною. Обидві команди діяли обережно, не поспішали активно пресингувати. Проте, коли українці розігрували м'яч від воріт, македонці розташовувалися прямо перед штрафним майданчиком, через що наші не ризикували атакувати через короткі розіграші. Доводилося віддавати довгі передачі в район центру поля, а там македонці вигравали верхову боротьбу.

Потім на полі окреслилася територіальна перевага Македонії. Господарі поля більше володіли м'ячем, чим спростували передматчеві прогнози багатьох експертів, які говорили про те, що балканська команда діятиме від оборони.

УАФ

Основна небезпека від македонців походила з лівого флангу, де грав лідер збірної Еліф Елмас. 23-річний чемпіон Італії разом із партнерами, серед яких виділявся Аліоскі, завдав чимало клопоту гравцям захисної лінії збірної України.

На 27-й хвилині м'яч у штрафному майданчику влучив у руку Матвієнку, який навіщось по-воротарськи виставив їх перед собою. Арбітр спочатку не зафіксував порушення правил, але втрутився VAR. Фендріх пішов особисто переглядати момент і призначив пенальті. А почалося все з того, що українці помилилися під час виконання македонцями кутового з лівого флангу. Два гравці господарів розіграли м'яч, при цьому зустрічав їх лише один гравець збірної України, якого вони легко залишили поза моментом. Після кількох передач Барді зробив сильний навіс на лінію воротарського майданчика, ніхто з македонців пробити не зміг, але м'яч влучив у руку Матвієнку. Барді реалізував пенальті та вивів свою команду вперед. І, як не сумно це визнавати, рахунок був за грою.

Гравці атакувальної групи збірної України майже весь перший тайм провели без м'яча. Він до них просто не доходив, оскільки гравці збірної України не могли «пов'язати» дві-три передачі. М'яч у підопічних Реброва не тримався, довгі передачі за спину, які завдали багато неприємностей збірній Німеччини, не виходили, силову боротьбу українці програвали.

УАФ

З неточної передачі на своїй половині поля розпочався епізод, у якому Македонія збільшила перевагу в рахунку. Тимчик вкинув м'яч із ауту на Циганкова, той повернув його захиснику, який в один дотик спробував зіграти вперед, але передача була вкрай неточною. Барді пас перехопив, за кілька передач м'яч виявився у Елмаса. Гравець «Наполі» на самоті прийняв м'яч приблизно за 25 метрів від воріт, мало не пішки просунувся вперед і чудово пробив у дальній кут воріт. Ніхто з українців не зіграв проти нього! Лише Забарний в останній момент намагався завадити удару македонця, але не встиг. Однак він і не мав цього робити, не його ця зона відповідальності була. Велике питання до півзахисту, особливо опорникам. І це був не єдиний момент у першому таймі, коли наші опорні півзахисники не виконали своїх функцій, оскільки македонці часто без опору підбирали м'яч поблизу штрафного майданчика збірної України та починали атаки другим темпом.

На останній хвилині тайму господарі мало не довели рахунок до розгромного. Аліоскі класно виконав штрафний удар, але Трубін врятував команду, витягнувши м'яч з-під поперечини.

УАФ

Початок другого тайму пройшов у тій же в'язкій боротьбі. Збірна України намагалася атакувати, але македонці активно заважали цьому та відповідали своїми випадами. Проте на 62-й хвилині нашій команді несподівано вдалось забити. Циганков виконав хорошу подачу з кутового, Забарний виграв верхову боротьбу та головою переправив м'яч у дальній кут воріт.

За кілька хвилин Україна зрівняла рахунок. Мудрик, напевно, вперше за матч зумів пройти опонентів на своєму фланзі, від лицьової лінії зробив простріл у штрафний майданчик, але замкнути його ніхто не зміг. М'яч докотився майже до лінії штрафного майданчика, звідки Конопля сильно пробив низом у дальній кут воріт.

На 72-й хвилині у збірної України з'явилися всі передумови для того, щоб здобути перемогу. Ванат рухався з м'ячем до штрафного майданчика, але його збив Мусліу. Арбітр показав македонцю жовту картку, яка була для нього другою у матчі.

На 78 хвилині Циганков ледь не вивів збірну України вперед. Судаков з лівого флангу зробив класну діагональну передачу, Циганков отримав м'яч у штрафному майданчику, але пробив вище воріт зблизька. А міг віддати на Ваната, який відірвався від опонента і був сам перед порожніми воротами.

УАФ

А потім відбулося диво. Україна все ж таки вирвала перемогу. Знову правильною дією відзначився Мудрик, який виконав ювелірне закидання у центр штрафного майданчика, а там Циганков, який відірвався від захисників, завдав результативного удару головою.

Гра збірної України у цьому матчі залишила двояке враження. Причому негативного відтінку у ньому більше. Яким був початковий план та тактика на гру – залишилося загадкою, оскільки перший тайм виявився повністю програним. Українці в атаці діяли повільно, гра в пас абсолютно не виходила, єдиноборства програвали. Замість того, щоб вести гру, Україна майже весь тайм провела в обороні. При цьому контратаки нашим не вдавалися. Гра в обороні викликала багато питань, і якби не сейв Трубіна на останніх хвилинах, то команда могла опинитися в нокдауні. З рахунку 0:3 не те, що вирвати перемогу, а звести матч до нічиєї було б надзвичайно важко.

Початок другого тайму також не можна занести до активу збірної України. Малюнок гри в перші 15 хвилин не надто змінився, окрім хіба що активності українців. Ситуацію на полі перевернув гол Забарного, який, відверто кажучи, був досить нелогічним і несподіваним. Македонці почали нервувати, зникла чіткість і надійність в оборонних діях, що призвело до вилучення і поразки. Варто відзначити вдалі заміни у складі збірної України: Конопля зрівняв рахунок, Ванат додав гостроти в атаці та заробив чисельну перевагу для нашої команди.

УАФ

Чи можна робити висновки про гру збірної України під керівництвом Сергія Реброва? Ймовірно, рано поки що. Подивимося, як команда зіграє проти збірної Мальти, яка хоч і є європейським футбольним карликом, але вже далеко не той супротивник, який пропускає у кожному матчі повну «сітку» голів.

Відбірковий етап до Євро-2024. Група С. 3 тур.

Північна Македонія – Україна – 2:3

Бардхі (31, пенальті), Ельмас (40) – Забарний (62), Конопля (67), Циганков (83)

Рістовскі (8), Мусліу (55) – Довбик (45+1)

Мусліу (72, друга жовта картка)

Північна Македонія: Дімітрієвскі, Рістовскі, Зайков, Мусліу, Аліоскі, Бардхі, Адемі (Атанасов, 65), Ашковскі (Брдаровскі, 65; Бабунські, 91), Трайковскі (Дорієв, 76), Нестеровскі (Рістовскі, 65), Ельмас.

Україна: Трубін, Тимчик (Конопля, 46), Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Судаков, Ярмоленко (Маліновський, 66), Циганков (Зубков, 93), Мудрик (Сидорчук, 91), Довбик (Ванат, 46).

Арбітр: Лукас Фендріх (Швейцарія).

Стадіон: «Тоше Проескі».

ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (УКРАЇНА).
72’
Вісар Мусліу (Північна Македонія) отримує червону картку.
67’
ГОЛ ! М'яч забив Юхим Конопля (УКРАЇНА).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Забарний (УКРАЇНА).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Еліф Елмас (Північна Македонія).
31’
ГОЛ ! З пенальті забив Еніс Барді (Північна Македонія).
Оцініть матеріал
(196)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 163
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lex Aries
 Це щось неймовірне. Коли таке було, щоб наша збірна програючи 0-2 виграла? Таке враження, що македонці в другому таймі фізично підсіли. Але якби там не було.. з перемогою нас!!!
pricolist
А заміни Реброва то спрацювали, хоча дехто був і не в захваті (я також). Ванат сподобався, Конопля забив, Мудрик нарешті продемонстрував свій рівень. Реброва таки потрібно похвалити, що зумів змінити гру команди після перерви.
dudigo78
після першого тайму, я би копійки не поставив на нашу збірну. але виявляється чудеса у футболі бувають. Хоча гра одна з найгірших у нашому виконанні. македонці в другому таймі вирішили, що можуть зіграти ще гірше за нас в першому. якийсь загалом колгоспний футбол. Але 3 очки не пахнуть
romanchik.8409
Ужасный 1 тайм,но после гола Забарного, включились.. Мудрику нужен был такой матч... Характер есть,молодцы 
Алексей Столетов
Я вообще у наших волевых не помню, а тут еще и такая. Мудрик молодчина, Цыган гол плюс пас!
Еще и мои евреи у бульбашей на последней минуте волевую вырвали!) Хороший день! 
Lex Aries
Для  Забарного це перший гол за збірну. А хлопцю тільки 20-ть, та ще й грає на позиції ц.з. З почином тебе Ілюха!
FRESH VIP
С перемогою, перший тайм нулячій, в перерві копняк від Реброва, і Мудрик швидкість дали результат
elPadrino
после первого тайма я о таком и мечтать не мог
Viktor VK
Они услышали наш гнев .. )
А можна так сразу играть чтобы нервы нам не трепать!?
Sunrise
Переломали тяжёлую, вязкую во всех смыслах игру! За это можно похвалить. 
Mr Voevudskiy
Игры нет, но камбек царский!
Гейтеры, как вам Мурчик?)
sahka1981
Ну молодці! Циганков гол+пас, Иудрик дві гольові, Забарний, Конопля дебютні голи, Ванат червону для суперника, всі молодці!!! Але перший тайм просто не має слів...
Maks KROT
Сегодня играла команда номер 1 для всех болельщиков Украины !и опять срач  там плохо сыграл Ярмоленко там Матвиенко там Тымчик ,там ещё кто то Трубина ещё обвиняют ,Трубин пропустил с пенки и второй не берущийся процентов на 90 ,скажу честно я очень люблю срач бывает с ботвой динамо  и болельщками динамо нормальными поспорить ,ну мля сборная выиграла сегодня в таком валидольном матче в такое трудное время для нашей страны ,да есть проблемы ну тренерским штаб разберётся  !!!На нужно сказать игрокам и тренерскому штабу спасибо за эту победу !!!Верим в сборную ,Ваннгую будем на евро или через группу или через лигу наций !!!Все будет Украина всех с победой сборной !!!! 
Макс Максов
Другий тайм це просто космос! Характер є в збірної!
Maks KROT
Да валидол ,ну просто молодцы осьоено  во втором тайме все и игроки и тренер !!!!А выиграли знаете  почему ,потому что в перерыве от Сереги Реброва получили пиз..... !!!Молодцы всегда нудно верить в команду !!!!!
Тарік1994
Циганков і Мудрик взяли лідерство на себе, що і мали зробити. Поки не вийшов Малиновський проблеми з білдапом страшні і причина тут не в Судакові, а в ідеї тренера, яка зовсім не підходить для гри першим номером. Хоча мушу сказати, що Зіна реально важливий гравець, поки його замінити не може ніхто повноцінно, лише частково Малиновський, але у того стиль гри інший. І що з Матвієнко? Сподіваюсь це не переросте у тенденцію, а то на одному Забарному далеко не поїдемо
GloryUkraine
Цікаво, Ребров в перерві іх арматурою лупив? 😁
Remark
Ч.2
5. От Судакова как-то больше ожидал и ожидаю. Как по мне, то его тоже во втором тайме можно было заменить, хотя бы на того же Буяльского.
6. Не понял замены Сидорчука! Зачем? Зачем убирать скоростного, мегаскоростного Мудрика на опорника Сидорчука? Если Миша может легко убежать в контратаке.
7. Еще раз про Мудрика, во втором тайме - просто топ! Может еще намного лучше, но чет внутреннего что ли какого-то рвения и желания нет. А так потенциал бомба!
8. Ну и на текстовой трансляции не присутствовал, но думаю в первом тайме "истинные" болельщики поносили Сережу Реброва и команду! А потом, скорее всего переобулись. А все почему, потому что в команду нужно верить до последней секунды. Хотя соглашусь, в первом тайме у Македонии и рвения больше было и желания.
Слава Украине! Прекраснейший матч! Всех с победой!
Miroslav1981
Циганков з Мудриком звісно молодці, хотілось відзначити ще Ваната і Забарного.. Забарний подарував надію, Ванат залишив Македонію в меншості, ну а далі все порішали перші двоє..
inspekcha85
Македонские макаки агрессивные ...пытались спровоцировать наших ребят  после матча