Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 червня 2023, 20:14
4401
25

Адвокат Павелка: «Суд Львова не мав права розглядати цю справу»

Денис Бугай заявив, що рішення відправити його клієнта в СІЗО буде оскаржено

| Оновлено 17 червня 2023, 20:14
4401
25
Адвокат Павелка: «Суд Львова не мав права розглядати цю справу»
УАФ. Андрій Павелко

Адвокат президента УАФ Андрія Павелка Денис Бугай заявив, що рішення відправити його клієнта у СІЗО на 60 діб буде оскаржене.

«Перше. Шевченківський суд Львова не мав права розглядати цю справу. Адже зміна підслідності з Печерського суду міста Києва на львівський виконана штучно. Прокурор, мотивуючи незадовільним проведенням слідства, передав справу з Головного слідчого управління Нацполіції до районного відділку Львова. Такі дії є незаконними, оскільки, у випадку неефективності, справу передають в іншу слідчу інстанцію, ДБР або НАБУ, або вищу. Місто Львів ніяк не пов’язане з провадженням. Місце начебто вчиненого злочину в Києві, свідки й підозрювані проживають в столиці. Мета такої передачі розслідування – отримати підсудність львівського суду, який готовий винести незаконне рішення про зміну запобіжного заходу на арешт.

Друге та ключове. Суддя Шевченківського суду не мала права розглядати цю справу. Справа підслідна НАБУ та повинна розглядатися у ВАКС. Діяння, які нібито вчиняв Андрій Павелко, відбулися в період, коли він був нардепом й головою Бюджетного комітету. Відповідно, це виключно підслідність НАБУ. Таким чином, суддя втрутилась у компетенцію антикорупційних органів.

Третє. Суть рішення не витримує жодної критики. Одним з аргументів для зміни запобіжного заходу було те, що Андрій Павелко перебував з підозрюваним в одній будівлі. А саме – в офісі Асоціації футболу. Але це шестиповерхова споруда, в якій працює близько 200 людей. Слідство не зафіксувало будь-якого спілкування, тільки одночасне перебування в Будинку футболу. Зазначу, що попередній запобіжний захід діяв 7 місяців. Прокурори жодного разу не повідомляли про його порушення. Печерський суд чотири рази продовжував його.

Також слідство стверджує, що застава внесена з порушенням. Це не відповідає дійсності. Кошти сплачені понад пів року тому в належний спосіб та в повному об’ємі. Це засвідчують відповідні довідки Державної судової адміністрації, експерти та самі судді у своїх рішеннях. Слідство підняло це питання лише коли отримало юрисдикцію потрібного їм львівського суду.

Андрій Павелко є членом виконкому УЄФА та здійснює свою роботу в цій європейській інституції. Сторона захисту буде використовувати міжнародні інструменти кримінально-правового захисту, у тому числі в європейських юрисдикціях.

Додатково звертаємо увагу ЗМІ, що чиниться тиск на інших посадових осіб Асоціації. Справа стосовно зміни запобіжного заходу для Генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького не розглядалась судом. Тому просимо окремі ЗМІ не маніпулювати інформацією», – сказав Бугай.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Явнюк
Только суд может решить, виновен человек или нет, независимо в каком городе он находится. Главное судить не предвзято, но по закону. 
olex.mykhailov
А Павелко не мав права стільки красти
Выталкиватель парашутистов
Сейчас паника в этой ОПГ УАФ, как так, сколько бабла занесли в Печерский суд,там почти все причастные к этому делу миллионерами долларовыми стали и тут такой облом - по справедливости... Сейчас на освобождение этого упыря и ублюдка будут мобилизованы все лучшие адвокаты Украины, рупь за сто... Посмотрим, есть хоть какая-то справедливость в этой стране вечно зеленых помидор....
AndiM
Нехай у свого лондонського хазяїна попросить в аренду "гудок". Ним сам рінах гамнолідовіч захищав бамбас від орків. Повинен допомогти,так як і донлугану.
kyibogus72
Львів то Україна
Владимир Коновалец
Никогда не думал и даже предположить не мог, что в Украине, самой коррумпированной стране Европы, могут быть чуть-чуть честные судьи.... Не повезло павелке, нарвался именно на  такую... Чувствуется что она за пару лимонов зелени не поменяет решение, она сейчас стоит г-о-р-а-здо больше, павелко может в одних трусах пойти дальше по-жизни.
Alexx
Это азовцев судят которые жизнь отдают за Украину в клетках на одной лавке .А эта лощеная сытая рожа будет сидеть кпк король да еще на выходные домой бегать ибо наворовал бабла чтобы купить всех и охранников в том числе 
Alexx
Вы думаете что воры типа павелко или богуслаевы сидят так как сидят наши патриоты зазищающие этих махроаых коррупционеров и воров ? У этого подонка горячий обед интернет душ и все услуги 
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
AK.228
Та да… порушень вдосталь 
BallsToTheWall
Вот оно!   Пусть суд Львова рассматривает  дело Порошенко  - Медведчук - антрацит.  А дело  Павелко пусть рассмотрят в Гааге.