Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 07 лютого 2024, 03:43
2737
0

Українські легкоатлети зібрали врожай медалей на континентальному турі

Легкоатлетичний сезон у розпалі, і українці радують уболівальників

| Оновлено 07 лютого 2024, 03:43
2737
0
Українські легкоатлети зібрали врожай медалей на континентальному турі
НОК. Рижикова та Гладійчук

Українські легкоатлети у червні продовжили вигравати медалі на змаганнях континентального туру у різних куточках Європи.

Дві нагороди українці здобули на змаганнях Trond Mohn Games, що входять до континентального туру категорії Silver, у норвезькому Бергені. Роман Кокошко переміг, штовхнувши ядро на 20.98 м. Юлія Чумаченко виборола золото у стрибках у висоту з результатом 1.86 м.

Яна Гладійчук зі своїм найкращим результатом у сезоні 4.35 м стала срібною призеркою у стрибках з жердиною на турнірі Sky's the Limit 2023 у німецькому Цвайбрюккені. Спортсменка мала однаковий показник з переможницею Міхаелою Мейєр. Долю золота визначило те, що шведка взяла цю висоту з першої спроби, а українка – з другої.

Повний комплект медалей зібрали українські легкоатлети на етапі континентального туру категорії Bronze на змаганнях Memorial Josef Odložil у Празі, столиці Чехії. Видовищну перемогуна 800-метрівці, обійшовши на фінішній прямій трьох суперниць святкувала Наталія Кроль (2.01.84). Срібло у стрибках у висоту з результатом 1.80 м здобула Юлія Чумаченко. Бронзовим призером у штовханні ядра став Роман Кокошко (20.39).

Подвійний п'єдестал пошани здобули українці у стрибках у висоту на етапі континентального туру категорії Gold – Memoriał Ireny Szewińskiej, що проходив у польському місті Бидгощ. На висоті 2.21 м у секторі залишилися тільки два представники України. Андрій Проценко, який взяв її з першої спроби, став переможцем змагань. Богдан Бондаренко, який підкорив її з другої, отримав срібло. Для обох це стало найкращим результатом сезону.

Дві нагороди вибороли українські спортсменки на турнірі категорії Bronze в Угорщині під назвою Hungarian GP Series – Budapest. Анна Рижикова фінішувала другою на дистанції 400 м з часом 53.07. Яна Гладійчук стала срібною призеркою у стрибках з жердиною з результатом 4.11 м на змаганнях категорії Challenger – 19 Golden Roof Challenge в Австрії.

Представники української збірної вибороли дві медалі на 49-му Міжнародному фестивалі спортивної ходьби у литовському місті Алітус. Подвійним вийшов для України п'єдестал пошани на 20 км серед жінок. Людмила Оляновська святкувала перемогу з результатом 1:30.59. Олена Собчук фінішувала другою і отримала срібло (1:31.10).

Українка Вікторія Ткачук виборола бронзу на етапі континентального туру категорії Bronze у Женеві (Швейцарія). Українська спортсменка показала третій час на дистанції 400 м з бар’єрами (54.95 сек), пропустивши вперед лише Віві Лехікойнен з Фінляндії (54.95) і бельгійку Ханне Клейс (54.75).

Українськї спортсмени здобули медалі на етапі континентального туру в португальському Лісабоні. На змаганнях категорії Challenger, Роман Кокошко святкував перемогу у штовханні ядра (20,34 м), ставши єдиним учасником, якому вдалося подолати позначку в 20 метрів. Богдан Змііївський став срібним призером у стрибках у висоту з результатом 2.11.

Дві медалі здобули українські спортсмени на етапі континентального туру категорії Bronze у чеському місті Кладно. Юлія Чумаченко стала переможницею змагань у секторі для стрибків у висоту з результатом 1.86 м. Володимир Мисливчук посів третє місце, метнувши молот на 73.65 м.

На третю сходинку п’єдесталу етапу континентального туру категорії Gold – Paavo Nurmi Games – у фінському місті Турку зійшла українська стрибунка у висоту Ірина Геращенко. Українська спортсменка зупинилася на висоті 1.94 м, що стало повторенням її найкращого результату в поточному сезоні. Вона обійшла у боротьбі за бронзу завдяки меншій кількості спроб Надєжду Дубовіцкую з Казахстану. Переможницею змагань стала австралійка Нікола Оліслагерс – віцечемпіонка Олімпіади у Токіо-2020 (2.01 м), срібло у британки Моргант Лейк (1.97). На п’ятій позиції завершила боротьбу ще одна представниця України Юлія Левченко (1.87).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема
Футбол | 27 квітня 2024, 23:28 8
Говорили про Судакова? Шаблій відвідав Лондон та стадіон Тоттенхема

Агент півзахисника «Шахтаря» повідомив, що побував у столиці Англії з робочих питань

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.