Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 26 червня 2023, 03:18
511
0

МОСКВИЧОВ: «Корисно перевірити себе у матчах з Іспанією та Португалією»

Юнацька збірна України U-19 з футзалу зіграє на турнірі у Хорватії

| Оновлено 26 червня 2023, 03:18
511
0
МОСКВИЧОВ: «Корисно перевірити себе у матчах з Іспанією та Португалією»
АФУ. Ігор Москвичов

Готуючись до фінальної частини Євро-2023 U-19 з футзалу, юнацька збірна України зіграє на традиційному літньому турнірі Futsal Week, який прийматиме хорватський Пореч.

Українська команда потрапила до групи В, де її суперниками стануть збірні Марокко, Польщі та Португалії. У групі А виступлять збірні Іспанії, Хорватії, Італії та Чехії. Проведення поєдинків групового етапу заплановано на 20–23 червня. Стикові матчі за підсумкові місця відбудуться 25 червня.

Юнацька збірна України U-19 зібралася на навчально-тренувальний збір в Ужгороді перед від’їздом на міжнародний турнір. Про підготовку команди розповів головний тренер Ігор Москвичов:

– Ігоре Євгеновичу, перш за все, хотілося б спитати, як зараз збірна готується до турніру в Поречі, і чи всі в розташування команди приїхали здоровими?

– Приїхали взагалі не всі. Малиновський та Дяченко – з травмами. Малиновський працює за індивідуальною програмою, а Дяченко не приїхав. Ми його замінили Заносієм.

– Як зараз збірна тренуватиметься перед поїздкою до Пореча?

– Ми тренуємось у дворазовому режимі. Уже на майбутнє запросили кількох гравців із команд U-17 – із «Чорного моря», «Урагану» та МСК «Харків». У нас вісім гравців приїхало саме 17-річних. У них проходить знайомство зі збірною, з нашими принципами. Тому ми хочемо їх переглянути на перспективу – чи готові вони, в якому стані перебувають зараз. Тобто дивимося вже в майбутнє та будемо формувати нову збірну.

– Тобто можна сказати, що на турнірі в Поречі ви не будете переслідувати якихось серйозних цілей?

– Зовсім ні. Хочемо виступити якомога краще, зіграти більше ігор із хорошими командами. Задачі – високі. Звісно, хочемо виграти. Також треба згадати наші напрацювання, оскільки ми вже три місяці не збиралися. Видно, що гравці підзабули те, що ми робили раніше – і стандарти, і виходи до атаки. Тому цікаво буде все це згадати знову, «прокрутити» у тренувальному процесі. Цим ми зараз і займаємося.

– Чи є вже у вас інформація щодо суперників як на цьому турніру, так і на Євро?

– Окрім збірної Фінляндії, ми маємо повну інформацію по всіх командах та вже починаємо розбирати її. А щодо найближчого турніру в Поречі – ми не знаємо, що представлятиме із себе збірна Марокко. Зрозуміло лише, що це, швидше за все, технічні футзалісти, які вміють поводитися із м’ячем. Тому, я думаю, що теж буде цікаво пограти з такою командою.

– Цікаво буде подивитися на протистояння з Польщею, тим більше, що багато хто чекав на матч за третє місце між збірними України та Польщі на минулому юніорському Євро…

– Мені здається, що більш цікаво та корисно буде подивитися на те, як ми виглядаємо на рівні топових збірних – Іспанії та Португалії. Дуже добре, що ми зіграємо з португальцями, тому що, якщо ставити задачу виграти Євро, то цікавіше подивитися на те, як ми гратимемо з топ-командою. Тому мені здається, що гра з португальцями буде більш цікавою, ніж із поляками.

– Щодо Португалії. Збірна цієї країни десь наполовину зберегла той склад, який грав на попередньому Євро. У нас із минулого Євро залишилися Малиновський та Скибчик, а також Дяченко, який через травму не приїхав на цей збір. Чи буде це якимось додатковим фактором у грі проти португальців саме в контексті досвіду?

– Не можу сказати напевно. Я розбирав товариську гру Португалії з Іспанією. Скажу, що португальці дуже пристойно виглядали. Вони грали більш злагоджено, а також вони сильніші індивідуально. Загалом – топ-команда.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.