Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2023, 08:46
4316
0

РЕБРОВ: «З македонцями буде зовсім інша гра, ніж із німцями»

16 червня Україна проведе матч відбору Євро-2024 проти Північної Македонії

| Оновлено 16 червня 2023, 08:46
4316
0
РЕБРОВ: «З македонцями буде зовсім інша гра, ніж із німцями»
УАФ

Напередодні матчу кваліфікації Євро-2024 проти команди Північної Македонії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав прес-конференцію.

– Що ви можете сказати про завтрашнього суперника?

– Ця команда вибила Італію в плей-оф відбору ЧС-2022, обіграла Німеччину на виїзді. Ми дуже серйозно ставимося до гри. Ми повинні поважати суперника, але також думати про свою гру. Завтра важливо сконцентруватися на своїй грі, проаналізувати помилки, зроблені в поєдинку з Німеччиною, виходити й грати у футбол.

– Сьогодні була опублікована заявка молодіжної збірної України на Євро-2023 (U-21), куди ввійшли гравці національної команди – Трубін, Судаков, Мудрик, Ванат. Коли ви відпустите їх у табір «молодіжки»?

– Ми домовилися, що будемо використовувати цих гравців в обох матчах. Уже після поєдинку з Мальтою подивимося.

– Україна вважається явним фаворитом матчу. Як ви ставитеся до цього?

– Я не вважаю, що ми – фаворити. Ми граємо на виїзді проти дуже міцної команди, яка показала це в останніх зустрічах. Ми повинні довести на полі, що ми – фаворити.

– Чого ви очікуєте від завтрашнього поєдинку?

– Я вважаю, що завтра буде інша гра, ніж зі збірною Німеччини. Ми розуміємо, проти кого граємо, розуміємо силу команди Північної Македонії. Але ми повинні усвідомлювати, як будемо грати самі. Я очікую дуже важкої гри. Упевнений, наші футболісти готові до такої гри.

– В якому психологічному стані перебуває Мудрик, зважаючи на молодий вік і не надто вдалий виступ за «Челсі» в цьому сезоні? Можливо, ви проводили з ним індивідуальну бесіду?

– Я розмовляю з кожним гравцем. Я розмовляв із Михайлом, він у стабільному психологічному стані. Він, як і інші, представляє нашу країну. Усі гравці помиляються, особливо в цьому віці, коли ми в основному складі маємо трьох-чотирьох гравців U-21. Ми будемо підтримувати його, як і всіх гравців на полі.

– У матчі проти Німеччини Степаненко персонально працював проти Кімміха. У Північної Македонії є схожий футболіст – Ельмас. Наскільки схожими будуть завдання в Тараса на завтрашній матч?

– Ми не грали персонально. Але збірна Німеччини – це не тільки Кімміх. Коли Горецка й Кімміх грають разом у середині поля – це справжня сила. Ми розуміємо, що Ельмас – справді лідер команди. Але там є кілька гравців, які дуже здорово працюють із м’ячем. Ми повинні звернути увагу на них також.

– Відомо, що через травми не зіграють Бондар і Піхальонок. Чи є ще якісь кадрові проблеми? Який стан Миколенка, який попросив заміну у грі з німцями?

– Так, є певні пошкодження, які були отримані гравцями раніше, а не безпосередньо в тренувальному процесі. Миколенко почуває себе абсолютно нормально, готується до гри. У нього є інші проблеми, але я впевнений, що це не стосується наступних зустрічей. Усі хлопці здорові й готові грати.

– У поточному сезоні ми побачили Циганкова в «Жироні» трошки на іншій позиції, ніж та, де він зазвичай грав раніше. Він зіграв ближче до центру під нападником у поєдинку з Німеччиною. Чи бачите ви Віктора саме на цій позиції в майбутньому?

– Побачимо. Ми дивимося по тренувальному процесу. Якщо футболіст може діяти на цій позиції, виконувати вимоги, то він там грає. Я вважаю, що Віктор гарно ввійшов у гру, має потужну швидкість, яку використовував із Німеччиною. Він грав у «Жироні» декілька матчів на цій позиції, грав достатньо вдало. Тому ми спробували його там, адже матч був важливий.

Найближчий матч збірна України проведе в кваліфікації Євро-2024 – 16 червня проти Північної Македонії. Гра відбудеться в Скоп’є на стадіоні «Тоше Проеськи», початок – о 21.45 за київським часом.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.