Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 червня 2023, 15:39
813
2

Олег МАТВЄЄВ: «Не можу сказати, що німці виклалися по максимуму»

Фахівець – про нічию збірної України з Бундестім

| Оновлено 13 червня 2023, 15:39
813
2
Олег МАТВЄЄВ: «Не можу сказати, що німці виклалися по максимуму»
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній форвард донецького «Шахтаря» Олег Матвєєв прокоментував нічию збірної України з національною командою Німеччини (3:3) в товариському матчі.

– Ваша думка про дебют Сергія Реброва у збірній та перебіг гри у Бремені, на Везерштадіоні?
– Всі ми розуміли, яке завдання зараз стоїть перед Сергієм Ребровим та його тренерським штабом. Новому головному тренеру потрібно у найкоротший термін побачити стан усіх футболістів, викликаних на збір. Когось Сергій Станіславович знає краще, когось гірше. Спаринг із збірною Німеччини – це серйозна перевірка для всіх виконавців нашої збірної. Мені здається, у стартовий склад потрапили ті, хто мав більше ігрової практики. Виняток становив, мабуть, Михайло Мудрик. Але, гадаю, місце Мудрика у старті ніхто не ставив під сумнів.

Щодо поєдинку у Бремені, то наша збірна гідно зіграла з Бундестім. Загалом ми побачили хороший футбол у виконанні гравців збірної України. Зрозуміло, що грати першим номером у гостях проти збірної Німеччини неможливо. Наш тренерський штаб намагався зіграти на наших найсильніших якостях. У підсумку всі три голи ми забили після наших контратак.

– Що вам ще сподобалося у грі нашої збірної?
– Скажу чесно, я дуже уважно спостерігав, як наші хлопці грають в обороні. Видно було, як футболісти закривали зони, гравці середньої лінії активно допомагали партнерам.

– З чим пов’язуєте важкий початок матчу? Були й незаплановані помилки, був і пропущений гол.
– Граючи від своєх воріт, ми хотіли зберегти м’яч, а не просто бити його вперед. Та й не забуватимемо, проти кого ми грали. Хоча я не можу сказати, що підопічні Ганса-Дітера Фліка виклалися по максимуму. Все-таки це був спаринг. Наші хлопці вчасно перешикувалися і змусили помилятися вже суперника. Згадайте, за рахунку 3:1 Тимчик міг покотити м’яч партнеру, а не бити самому. І вже тоді Україна могла вигравати із рахунком 4:1. Непоганий момент був у Зубкова. Так, Сане влучив у поперечину, Фюллькруг не реалізував вихід віч-на-віч з Трубіним. Це футбол. Адже німці не створили безліч моментів біля наших воріт.

– Прикро, що українська збірна прогавила перемогу і не змогла вперше в історії обіграти збірну Німеччини?
– Є таке. Думаю, що наші футболісти засмучені підсумковим рахунком. Але треба похвалити наших гравців. А тренерському штабу на чолі із Сергієм Ребровим треба аплодувати. Збірна України була близькою до перемоги. Думаю, що набагато ближчі, ніж їхні суперники.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fitnes_sports066
Да они вообще на чемпионате мира  в полноги играли ещё бы сказал
BallsToTheWall
Точно. Немцы, забив рикошетный гол, быстро сбросили обороты.  Как будто их угнетало чувство фантомной вины за оккупацию Украины в 1941 году.  Но наше Динамо уже в 1975 году играло против Мюнхена.  Всего через 30 лет после войны.