Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 червня 2023, 13:49
149
0

Маржа букмекера і як її розрахувати

Для розуміння вигоди розміщення ставок потрібно розібратися з таким терміном, як маржа

| Оновлено 13 червня 2023, 13:49
149
0
Маржа букмекера і як її розрахувати

Маржа - це комісія, що стягується букмекером з даного ринку ставок. Її спочатку закладають у коефіцієнти, що виставлені конторою на подію. Маржа традиційно додається до всіх сукупних ста відсотків імовірності всіх можливих виборів (результатів), що представлені на ринку.

Для того, щоб роз'яснити суть маржі, часто використовують порівняння з підкиданням монетки. Це ідеальна ситуація, коли ймовірності повністю рівні: рівно 50% на те, що випаде аверс (1 сторона монети), і стільки ж на реверс. Класична "орел і решка", і, якби хтось виставляв коефіцієнти, то без маржі вони б дорівнювали строго по 2,0 (100/50). Але в реальності все відбувається не так. Букмекер завжди обов'язково закладає в ринок маржу - і в підсумку на рівноймовірні результати пропонує не 2,0, а 1,97, 1,95, а то й 1,91 - все залежить від політики даної контори.

Що це означає для гравця? Без маржі для того, щоб просто залишитися при своїх, повернути свій банк, потрібно було б, щоб обрана сторона випала в 50% випадків. З маржею ж монетка повинна випадати тією стороною, що потрібно гравцеві, вже більше ніж у половині з усіх випадків (якщо, наприклад, запропоновано 1,91 на ці рівноймовірні результати, то потрібно 53 рази зі ста). Таке менш імовірне, ніж 50/50, тобто букмекер отримує, точніше, створює сам собі такі умови, щоб мати перевагу перед гравцем. Його завдання - це регулювати постійно коефіцієнти, і це потрібно робити так, щоб урівноважити гроші на кожному можливому виборі даного ринку ставок. Саме це і дає змогу залишатися у виграші за абсолютно будь-якого результату - і все завдяки маржі.

Є логічне, хоча й не писане правило (точніше, букмекери намагаються про нього мовчати): що вищою є закладена маржа, то нижчими стають коефіцієнти. А звідси падають і шанси гравців залишатися в прибутку на тимчасовій дистанції. При тому, що в лайв-розділі маржа доходить і навіть перевищує позначку в 10%, особливих приводів для радості немає. Є, звичайно, БК, що мають низьку маржу. Але це або контори для професіоналів, або контори з вузьким розписом подій.

Кожен сам, за бажання, може визначити закладену маржу. Для розрахунку застосовується формула 100/K1 + 100/K2 - 100 (для ринку з двома виборами, але можна додавати і К3, і Кп), за необхідності. Усі "К" - це застосовувані коефіцієнти вибору на даному ринку ставок. Результат формули і стане величиною маржі (у відсотках). Наприклад, під час протистояння, де перемога 1-го боксера оцінена в 1,4, а 2-го - у 2,75, маржа = (100/1,40+100/2,75) - 100 = 7,7922%.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу
Снукер | 02 травня 2024, 15:50 2
Подвійна несподіванка. Трамп та О'Салліван сенсаційно вибули в 1/4 фіналу

Визначено півфіналістів чемпіонату світу 2024 зі снукеру в Шеффілді

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 8
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.