Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 червня 2023, 12:41
1485
0

Валерій КРИВЕНЦОВ: «У збірній України все буде по-новому»

Спеціаліст – про перший поєдинок під керівництвом Сергія Реброва

| Оновлено 13 червня 2023, 12:41
1485
0
Валерій КРИВЕНЦОВ: «У збірній України все буде по-новому»
Getty Images/Global Images Ukraine

Екс-гравець збірної України, український тренер Валерій Кривенцов прокоментував нічию команди Сергія Реброва з Німеччиною (3:3) у товариському матчі.

– Ця гра була дуже принциповою для обох сторін. Німці хотіли обов’язково перемогти в ювілейному для себе, тисячному матчі для національної команди, а українські футболісти – показати себе новому тренеру і, звісно, пристойно зіграти проти топ-суперника. Вважаю, що збірну України потрібно похвалити за цей поєдинок. Після швидкого пропущеного голу було відчуття, що «синьо-жовті» зрівняють рахунок.

Сергій Ребров в цьому матчі хотів перевірити якомога більше футболістів, побачити, чи зрозуміли його підопічні цілі та задачі національної команди на найближче майбутнє. На мою думку, Реброву багато чого вдалося донести своїм гравцям, адже, наприклад, самовіддача була на найвищому рівні. Я би поставив п’ять балів за п’ятибальною системою.

– Стартовий склад збірної України на гру проти Німеччини вас не здивував?
– Це ж перший матч під керівництвом Реброва. Можна було ставити будь-який склад… Новий тренер таким чином знайомився з футболістами і намагався дати ігровий час всім. Так, звісно, тренер називає стартовий склад, але далі – це вже справа професіоналів, які виходять на поле і повинні продемонструвати, що вони дійсно були готові до цієї зустрічі.

– Збірна України забила три голи і вела в рахунку завдячуючи тільки грубим помилкам німців, чи це ще й заслуга наших гравців?
– Футбол завжди складається з помилок. Виграє той, хто менше їх припускається. Тому й вела в рахунку наша команда – 3:1. Це ціна помилок. Хоча, оцінюючи м’ячі, забиті українцями, можу відзначити хороший гольовий пас Довбика і двічі завершення Циганкова.

– Чия гра у складі «синьо-жовтих» вам сподобалася найбільше?
– Це той випадок, коли потрібно сказати, що абсолютно вся команда діяла корисно. Було дуже помітно, що хлопці перейнялися тренерськими ідеями. Наша команда зрозуміла, що порядок та дисципліна б’є клас! Головне – у збірної України є організація гри. Буде надалі результат, чи ні, побачимо.

– Але на початку матчу грубо помилився, наприклад, Мудрик, і Сергій Ребров був дуже незадоволений такими діями…
– В таких матчах завжди інша швидкість, інший рівень прийняття рішень. Так, Ребров зробив зауваження Михайлу, що так помилятися не можна… Однак, в цілому, Мудрик дуже старався і гарно себе проявив.

– Чому збірна України не змогла втримати рахунок 3:1 на свою користь?
– Німеччина після перерви додала в грі. Німці виступали вдома, та й про ювілей не забували… Тому й тиск на ворота Трубіна в другому таймі значно посилився. Наша національна команда у свою чергу в цей відрізок поєдинку нічим супернику не відповідала, контргра у наших хлопців не виходила. Щоправда, була хороша можливість у Ваната, якому треба було бити по воротах суперника, а не обводити…

– Поза заявкою на цей поєдинок опинився Назарій Русин, який дуже добре грав у весняній частині сезону…
– Це рішення тренера. Назарій Русин дійсно був одним з найкращих в складі «Зорі», багато забивав. Думаю, що у Русина ще все попереду.

– Який висновок можна зробити після товариської зустрічі, яка завершилася з рахунком 3:3?
– У нас будується нова команда. Все буде по-новому. Звичайно, хочеться, аби збірна України перемагала. Однак, їй потрібен час. Чи можемо ми за цей час щось суттєве втратити? Тренерський штаб, без сумнівів робить і буде робити все, аби був результат. Однак, потрібно пам’ятати, що ідеї на полі реалізують гравці. Потрібне максимальне налаштування на гру футболістів, самовіддача, ну і звісно – фортуна.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити у шоці. Австрія переграла Нідерланди і стала першою у групі
Футбол | 25 червня 2024, 20:59 21
Фаворити у шоці. Австрія переграла Нідерланди і стала першою у групі

Команда Рангніка в заключній грі нокаутувала колектив Кумана

Таблиці Євро-2024. Які шанси Хорватії в рейтингу третіх місць?
Футбол | 25 червня 2024, 06:23 10
Таблиці Євро-2024. Які шанси Хорватії в рейтингу третіх місць?

Іспанія та Італія вийшли у плей-оф, шанси Хорватії примарні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.